Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - REC

Sidor: 1 2
1
Flippersnack / R.I.P Steve Kordek
« skrivet: februari 19, 2012, 21:52:59 »
En utav de riktigt stora har lämnat oss efter 100år av flipperkärlek.Må Steve få spela evighetslänga multibollar framöver

2
Flippersnack / Intressant dom i HD
« skrivet: april 06, 2011, 15:58:14 »
HD har fastslagit att poker inte enbart är tur. Detta borde utan större svårigheter innebära att det även är aplicerbart på flipper. Vad säger/tror ni andra?

HD-Dom om poker

3
Tävlingar / Vilka spel platsar i classictävlingar?
« skrivet: november 24, 2010, 13:59:01 »
Börjar bli lite OT i den här tråden. Dah: Skapa en egen tråd om LDs tävling.
Dock har jag en fråga till Dan Anders Bally Hagman. Varför ska spel mellan 85-92 mobbas ut ur en skrottävling och eventuellt bara dyka upp i sidotävlingar? Skrot som skrot liksom

4
Tävlingar / EM
« skrivet: oktober 16, 2010, 00:29:05 »
Eftersom ingen annan skriver om em så kan jag berätta att lag sverige går fram som en ångvälkt hitills i lag-em. IFK, PAL, MCR och JOE har hitills:

28-4 mot AUT, 18-14 mot HUN och 25-7 mot GER
19-13 mot både FRA och ESP.

Heja sverige!!!!

5
Tävlingar / EM
« skrivet: oktober 16, 2010, 00:29:01 »
Eftersom ingen annan skriver om em så kan jag berätta att lag sverige går fram som en ångvälkt hitills i lag-em. IFK, PAL, MCR och JOE har hitills:

28-4 mot AUT, 18-14 mot HUN och 25-7 mot GER
19-13 mot både FRA och ESP.

Heja sverige!!!!

6
Köpes / WCS köpes
« skrivet: juli 19, 2010, 00:15:36 »
En kompis har bett mig att hjälpa honom att inhandla ett WCS. Spelet han söker skall vara i bruksskick med det mesta (om inte allt) i funktion. Alltså bör spelet vara i så pass skick att det är plug and play som gäller

Om du har ett till salu eller vet någon som har ett, kontakta mig på rolphericson@hotmail.com så kan vi pratas vidare

7
Flippersnack / Pinball Clinic - Reloaded
« skrivet: februari 12, 2010, 11:19:03 »
Det kommer en uppföljare på den Pinball Clinic vi hade 2009-11-20. Jag saxar in lite från Stockholm Pinball. Anmälan görs bland spelträffar på den sidan

Citera
 Pinball Clinic - Reloaded
 
tisdag  2010-03-30 Kl. 1800
Plats: Hos Flippergubben
Ranking kommer inte att räknas på spelade matcher

Dags för en fortsättning på Pinball Clinic. Vi kör även denna gång hos Flippergubben, Kronobergsgatana 19
Denna gång kommer vi att titta på några nya trix och fix du kan använda för att bli en bättre flipperspelare i både teori och praktik. Exakt innehåll i utbildningen är oklart i skrivande stund.

Det vi kan lova är att vi tittar lite närmare på är nudging (stöta/skaka spelet) och slapsaves

Mats "MCR" Runsten kommer att köra en taktisk genomgång på ett utvalt spel där han framför allt fokuserar på risk/reward.  
 8
Tävlingar / Volontärer SO 2009
« skrivet: december 07, 2009, 14:40:13 »
Ska du till Stockholm Open denna helg? Har du några timmar att slå ihjäl?
I så fall är du extremt välkommen att hjälpa till med lite scorekeepande, receptionistjobb, allmän humpare osv. Vi behöver fler som hjälper till!

Anmäl dig här:http://www.stockholmopen.nu/volunteers.php

9
Flippersnack / Pinball Clinic
« skrivet: oktober 31, 2009, 20:27:46 »
Jag har skickat in följande text på Stockholm Pinballs forum. Jag vet inte om det finns andra här som kan vara intresserade så jag klipper in texten rakt av:

"Jag funderar på att testa att köra en (eller flera) Pinball Clinics, dvs en slags "utbildning" för på hur man blir en bättre spelare genom att lära ut bastekniker som kulstuds, slapsave, nudgning, bollkontroll osv.

Man kan också lägga in lite taktiska tips om hur man lättast får mycket poäng på olika spel.

Detta riktar sig till relativa nybörjare, sällanspelare och sådana som helt enkelt vill se över sin teknik lite

Tanken är att köra några timmar en vardagskväll efter jobbet i Flippergubbens lokaler på kungsholmen. Kostnad blir ca 150:- inkl maskiner på freeplay

Det jag vill veta är om det öht finns ett intresse för detta och isf hur stort det är"

10
Flippersnack / Flipper i DNpåStan idag
« skrivet: september 04, 2008, 09:59:52 »
I dagens "På Stan" är det en ganska stor grajj med JOE.

http://www.pastan.nu/merpastan/guide-har-ar-stockholms-basta-flipperspel-1.42806


Edit, fattar inte hur man länkar här. Någon admin kan gärna städa till så att länken blir klickbar. Tills vidare gäller Kattenpejst

11
Tävlingar / Värdering av kvalresultat?
« skrivet: november 26, 2007, 12:47:47 »
Tänkte bara kolla en sak som jag funderat på ett tag angående värderingen av kvalresultat i tävlingar.

Vi ponerar att spelarna i en tävling kvalar på 4 olika maskiner och att poäng delas ut enligt SM/SO

Spelare A får poängen 0-0-0-50
Spelare B får poängen 12-14-16-8

Spelare A kommer att placeras före spelare B för att han har den högsta enstaka scoren. Min fråga är om detta är en bra måttstock?
Jag är själv oerhört ambivalent angående detta och är nyfiken på vad ni andra anser

12
Tävlingar / T2 som tävlingspel?
« skrivet: oktober 31, 2007, 16:13:36 »
Är jag är ensam om åsikten att T2 är ett värdelöst tävlingsspel?
Jag tycker att spelet är rätt kul att ”stå och nöta på” när det inte gäller något speciellt
Däremot tycker jag att spelet är kopiöst värdelöst som tävlingsspel och undrar varför det i princip alltid är med i alla tävlingar?

Anledning till detta är följande:

1.   Skillshot – Skillshotet ger hiskeligt oberäkneliga returer. Har du otur skickas kulan direkt ned i höger outlane med följd att du avverkar ballsaven i onödan. Eftersom spelet för säkerhets skull har en autoplunger kan du inte välja att ”fjösa” iväg skottet (Typ NGG, ELVIS, TSSP) för att få ned bollen i kontroll. Om man får ned kulan bland flipprarna och spelet har röda gummin och är nyputsat kan det ta en evighet innan du får kontroll på kulan

2.   Metallhuvudet – Om du nu mot all förmodan har fått ned kulan under kontroll återstår då att tända locken för att starta multiboll (I princip det enda sättet att få stora poäng på spelet är igenom multin). Returen från huvudet när du skall sänka locktavlan är hiskeligt svårbemästrad i bästa fall, helt omöjlig att hantera i många fall.  Efter du har lyckats få till att få ned tavlan gäller det att locka kulan och det borde väl vara en lätt match? Icke sa Nicke. Spelet är beryktat för den lynnighet som lockkoppen besitter. Visst kulan kan fastna som det är tänkt, men den kan lika gärna hoppa ut med livsfarliga returer som följd trots att man träffat målet.

3.   Multibollen – För att starta multibollen måste du med hjälp av ”pistolen” träffa rätt tavla för att starta den.  Detta innebär ett antal minst sagt komiska varianter. Plötsligt hoppar spelaren ut till höger om spelet (Om spelen står tillräckligt långt ifrån varandra) för att sikta bättre och måste sedan kvickt som attan hoppa tillbaka för att komma tillbaka till sin ursprungsposition. Detta har vid ett flertal tillfällen stört spelaren till höger om T2. Vid ett tillfälle under SO kom T2spelaren i direkt fysisk kontakt med spelaren till höger.

Att man sedan ska ta superjacken under pågående multiboll med hjälp av pistolen anser jag har oerhört lite med flipper att göra. Är det flipper eller skytte som är tävlingsformen?

4.   Buggigheten – T2 är känt för att vara buggigt vilket sett ur mina ögon gör spelet ändå mer slumpigare och turbetonat. När spelet slår på sin ”Ljudbang” tror folk i lokalen att det är ”ryssen som kommer ”eller dylikt.  Spelet har även hyss för sig under multibollar då du kan få helt fel belöningar utdelade

Ovanstående gör att jag anser att spelet inte är ett bra alternativ att tävla på. Vad anser ni andra?

13
Flippersnack / Flipper i drömmar
« skrivet: februari 12, 2007, 18:24:28 »
Jag tror att jag har spelat för mycket flipper på sistonde

Jag spelade Stellans AFM i fredags på Söderbiljarden. Mitt under brinnande multiboll ser jag att det är något som händer i ögonvrån. Plötsligt inser jag att skeppet har lossnat från sina fästen och kommer glidande nedför spelplanen. Jag blir livrädd och hoppar säkert en halvmeter från spelet innan jag riktigt förstår vad det är som händer

I lördags natt drömde jag följande:

Jag vart jagad av ett rymdskepp innehållandes en massa fula marsianer. Inte nog med det. Kapten för marsianerna var en grön Svante med med sjökaptensmössa, kapten Baines pollisar och fyra armar. Svante ryckte och tryckte febrilt på alla knappar och spakar han hade att lattja med.

Mycket märklig dröm

Har ni andra drömt "flipper" någon gång?

14
Tävlingar / Pressreleaser/Publicitet
« skrivet: november 21, 2005, 09:57:56 »
Har det synts något i media om SM än?

Kommer det någon media och övervakare/rapporterar från tävlingen?

15
Flippersnack / Castle Grünewald/Brunwald
« skrivet: oktober 30, 2005, 14:37:37 »
Någon som kan förklara för mig varför det heter Castle Grünwald i flipperspelet IJ men Castle Brunwald i Indiana Jones filmen?
Var det bara någon miss eller finns det någon bakomliggande orsak?

Sidor: 1 2