Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - PIG

Sidor: 1 2
1
Köpes / K: Power Play
« skrivet: november 05, 2012, 14:40:25 »
Hej!

Söker ett dåååååligt Bally Power Play till ett litet projekt. Toppglaset får gärna saknas, spelplanen kan vara trären. Typ. Komplett i övrigt är trevligt. Men helt? Nej, inte noga alls.

Hör av dig på mail om du har något vrak som kan passa in på beskrivningen.

2
Säljes / S: Apron decal Williams Sys 11 (WhW)
« skrivet: oktober 09, 2012, 23:41:17 »
Hej,

köpte en apron-dekal en gång som aldrig kom till användning. Säljes nu till bättre behövande.

Det är inte stansat eller så utan du får skära själv. Targetdekaler att öva på. ;)

Genuine blah-blah-märke på också. Lite lyxigt sådär.

Pris för detta? 200 pix.


3
Bytes / B: Ben
« skrivet: oktober 09, 2012, 20:52:20 »
Söker ett set med ben till:
Gottlieb System 1
Bally tidigt SS (mörkgrå)

Har en del att byta med:
Svarta WPC-ben (bra skick)
Guldiga WPC-ben (skabbiga, men hela)
Ca. 4 set med gamla kromade Williamsben.

Hör av dig om du har nåt intressant.EDIT:
Ok, nu har jag fått benen jag vill ha ? men är det någon som är intresserade av de nyare benen så hör av dig. Ingen mening att jag blir bensamlare. :)

4
Flippersnack / Flipper i Östersund?
« skrivet: juli 16, 2012, 00:57:58 »
Kommer att hänga i Östersund under ca två veckor och undrar om det finns några spelställen där. Eller glada SFS:are som känner att deras ögonstenar inte får tillräckligt mycket stryk? ;)

5
Säljes / S: TotAN
« skrivet: juli 09, 2011, 20:54:07 »
Frustruns TotAN ska säljas för minst 20.000 kr.

Jag har inte hunnit fixa upp det som jag från början tänkte och därför gäller priset som spelet står.

Kabinett:
Sideart är blekt på höger sida (sett från myntluckan), repa nertill på vänster sida. Borrat. Märke i translite.

Spelplan:
Insertsdekaler lite här och var behöver bytas (dekalark finns). Skillshot-”ramp” saknar en båge och skulle, precis som fireball-habitrailen, må bra av lite nytt guld. Även apron skulle jag fixat nytt guld på om jag skulle behålla det. Diverse spelplansplaster behöver bytas ut. Det och en major putsning.

Elektronikpyssel:
Vänster GI fungerar inte och solenoidsäkringen skjuter med jämna mellanrum när jag spelar (jag är en sjukt bra spelare och det är säkert bara därför... ;) ). Det händer att jag får en kreditpunkt för att vanishmagneten inte fungerar, men den fungerar helt ok även utan fix när det händer... Har sett det på andra spel tidigare också och vet inte om det kräver någon fix egentligen.

Oh well. Det går bra att kika på och provspela spelet här men prut under 20 är inte att tänka på så gör dig inte besvär i så fall. Bud däröver är däremot helt ok och jag kan även tänka mig att sälja på dig en shoppning om du inte gillar att göra sådant. Detta kräver emellertid att du först betalar för spelet och sedan shoppning och delar när det är klart.

Maila frågor och/eller bud på henrik ( a ) wangerstedt.se (jag hänger inte på sfs för närvarande så snack i tråden verkar onödigt).

6
Köpes / K/L: Nyckelring The Machine: Bride of Pin·Bot
« skrivet: april 15, 2010, 16:25:16 »
Hej,

jag ska precis påbörja arbetet med plastreproduktioner till The Machine: Bride of Pin·Bot och skulle behöva en nyckelring att scanna in. Köpes eller Lånas därför av vänlig själ här på forumet.

Maila mig. :-)

7
Köpes / K: WCS
« skrivet: april 12, 2010, 12:45:06 »
Hej, jag är på jakt efter ett WCS för en annans räkning. Så maila gärna mig pris och bilder om du har ett spel stående. :-)

8
Säljes / S/B: Medieval Madness
« skrivet: januari 24, 2010, 00:41:22 »
Familjen överväger nu att byta bort Medieval Madness. Detta helt beroende på om vi kan få till ett intressant byte. Kombinationer eller pengar emellan kan funka beroende på upplägg. :-)

Jag värderar helt sonika MM till 45.000 och jag kommer inte att svara på bud under detta. Maila förslag så hör jag av mig. Bilder skickar jag när jag fått ett intressant förslag på affär, orkar inte skicka bilder bara för att.

Inbytesspel som kan vara intressanta (var för sig eller i kombinationer):
Alvin G:
A.G. Football/Soccerball
Bally/Williams: 6M$M, 8BD, BOPP, BW100, CC, CV, Congo, Fathom, FS, JY, MB, RFM, SS, SWE1, TOM, TOTAN, WW.
Data East: TFTC.
Gottlieb: Asteroid Annie, Genie.
Stern: TSPP, SM/SMB, LOTR, Shrek, FG.

9
Köprelaterat / Borås-Västerås-Borås
« skrivet: januari 06, 2010, 15:08:17 »
Kommer troligen att göra den resan under lördagen och tänkte kolla om någon behöver något kört den vägen. Får plats med ett spel i bilen om det är intressant.

Hör av dig om det är intressant.

10
Köpes / K: Diagnostic buttons assembly Williams System 4
« skrivet: december 28, 2009, 04:46:44 »
Jag har någon form av bastardvariant i min myntlucka och vill ha tag på en riktig. Etiketten kan se ut hur den vill, men det ska vara med vippbrytare i mitten och röda hattar på de båda knapparna.

Någon som har en över att sälja till mig?

Om du har det och genast kilar iväg för att klippa loss den så får du gärna klippa en liten bit av sladdarna med så att jag ser vilka färger som går var (om inte min knappsats är alls likadan). :-)

11
Tävlingar / Seriespel i Borås 2010
« skrivet: december 10, 2009, 23:50:56 »
Nu börjar jag kolla intresset för seriespel i Borås till kommande år. Mycket är oklart i skrivande stund, men anmäl dig till mig på pig (snabela) boraspinball (punkt) se så börjar jag jobba med spelscheman och spellistor inom kort.

Här är lite om det tänkta upplägget (som kan komma att revideras):


BORÅS PINBALL SERIESPEL
Seriespelet baseras på ett enkelt seriespel med dubbelmöten (där vi för enkelhets skull använder oss av termerna hemma- och bortamatcher – även om alla matcher spelas på Pinballseye). Maximalt en serie spelas per år för att på så sätt göra den mer prestigefylld. Alla är välkomna att delta oavsett kön, ålder eller andra idrottsligt traditionella indelningar av människor.

ANMÄLNINGSAVGIFT
100 kr (går oavkortat till priser). Utöver detta tillkommer avgifter för lokalhyra precis som vanligt.

MATCHEN
Varje match spelas på ett och samma flipperspel i fyra set. Varje set spelas i tvåspelar-matcher om tre kulor med inställningarna Tournament Mode och extrabollar avstängda (vissa undantag från detta görs i Classic-formatet). Hemmaspelaren väljer om han eller hon vill börja första matchen eller inte och man turas därefter om att börja seten. Som du säkert redan räknat ut kan en match om fyra set sluta oavgjort – detta för att ge mer variation åt resultaten. En vinst ger tre poäng, ett oavgjort resultat ger en poäng till vardera spelaren. Förlust ger chockerande nog inga poäng alls.

Matcherna delas som nämnts upp i hemma- respektive bortamatcher. Detta betyder inget annat än att hemmaspelaren enligt spelschemat har den oerhörda fördelen av att välja vilket spel matchen ska spelas på. Finurligt nog kan man hålla på denna information ända fram till matchstart så att motståndaren inte kan träna på »bortaplan« innan match. Detta med att välja spel har dock sina restriktioner. Varje spelare har vid seriens start en lista med ett antal spel på. Dessa spel får han eller hon bara välja som hemmaspel en gång per säsong. Man kan alltså lära sig ett enda spel till fulländning och sedan välja detta varje gång (eller ens två gånger). Syftet med detta är att lägga till någon form av strategiskt element där det gäller att få så många motståndare som möjligt att spela på spel de inte är hemma på. Denna lista med spel sätts inför varje säsong av tävlingsledaren (f.n. PIG) i samråd med lokalinnehavaren (INK).

SPELSCHEMA
Baserat på hur många som är med i serien läggs ett spelschema upp som ska täcka säsongen/året. Varje omgång omfattar en hemma- och en bortamatch. Tabellen ska aldrig vara haltande mellan omgångarna utan alla har en period på förslagsvis tre/fyra veckor att klara av omgångens två matcher (detta kommer mer exakt att planeras efter att alla deltagare är klara). Dessa kan fritt förläggas mellan träningskvällar och/eller tävlingskvällar på Pinballseye. WO är naturligtvis inte önskvärt och det är upp till deltagarna att enas om ett bra speldatum – försök vara så smidig som möjligt och om det inte går så diskutera det med tävlingsledaren.

12
Köpes / K: Bally PowerPlay...
« skrivet: december 07, 2009, 12:46:20 »
...huvud och toppglas. Kort och displayer eller inte.

Hör av dig om du har något som går att bygga på. :-)

13
Köpes / K: Chime unit till Bally Champ (1974)
« skrivet: december 07, 2009, 00:13:36 »
Som rubriken så intrikat insinuerar söker jag hela assemblyn då någon utställare eller annan kulturbarbar helt sonika tagit bort alltihop (gissningsvis därför att detta verkade vara den enklaste lösningen på det evinnerliga plingplongandet).

Svara här eller på mail.

Om det finns två så vet jag en INK som också vill ha en exakt likadan. :-)

14
Övrigt / Hattrick.org
« skrivet: oktober 13, 2009, 13:28:42 »
Är det någon mer än jag som coachar ett fotbollslag i Hattrick så har jag grundat International Pinball Association för att samla flipperentusiaster. Starten har varit trög och vi är bara två medlemmar hittills. Jag och en holländare. :-D

Så ni som spelar Hattrick – gå genast med i detta förbund!

15
Hårdvara / Alternativ till Novus 1 och 2 (och 3?)
« skrivet: oktober 11, 2009, 23:11:12 »
Det har funnits en massa trådar om vax och dylikt, men jag skulle vilja ha lite alternativa polishing-produkter som man kan handla hemmavid.

Personligen använder jag mest Novus 2 (3:an ser jag ingen större vits att använda) och Novus 1 på plaster och ramper för lite extra blänk.

Just Novus 2 finns ju på ett flertal ställen, men det går inte att fiska upp en flaska sådär på väg hem från jobbet som man skulle behöva ibland.

Så: Finns det några direkta ersättningar på den svenska marknaden? Är de sämre så vill jag veta det också. Det handlar inte om snålhet från min sida utan bara dålig framförhållning. :-)

Sidor: 1 2