Frispel

sedan 2001

Mystiskt datorbeteende här på forumet

Borttagen

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 0
    • Visa profil
När jag går in här på forumet beter sig min dator mycket märkligt. När man håller muspilen över menyn:

"Flippersnack"
"Hårdvara"
"Mjukvara"

etc.

Går cpu användningen upp till 50-70% och tom. mp3or börjar hacka när jag spelar dem. Har testat på min dator i skolan också och datorn blir rätt seg där med. Rätt så irriterande. Vadan detta? Sonar (?)
« Senast ändrad: mars 17, 2003, 20:55:53 av FEZ »



Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Har testat lite fram och tillbaka här nu och kommit fram till detta: Det händer inget med cpu användningen om man bara pekar på en eller om man drar musen till en över de andra, den stiger bara marginellt hos mig (fast det beror väl på hur grov processor man har). Om jag däremot drar fram och tillbaka över länkarna till vänster (oavsett vilka) så börjar cpu användningen stiga (lyckas dock inte få mp3or att hoppa:-P). Min teori är att det här något att göra med CSS, det som gör att länken blir grå när man drar musen över den. Varför det blir så har jag ingen aning, borde ju inte belasta browsern så mycket så att användningen går upp så himla mycket.

Ska kolla igenom stylesheetsen så jag inte har något slarvfel där som segar upp. Märks detta så himla mycket hos dig/er ? Jag har inte märkt av det förän du nämnde det, och det påverkar inte så himla mycket här.

Någon annan som har upptäckt det samma ? Eller märker av det?

Någon som har en egen teori om varför ?


Borttagen

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 0
    • Visa profil
Det är väldigt, väldigt märkligt. Har aldrig sett nåt liknande faktiskt. Såg att min 700 nånting processor toppade på 67% användning av att dra fram och tillbaka med musen över länkarna.


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Gick in på expressen.se och testade på deras länkar som blir understrukna när man drar över dem, samma sak där. Men alltså när jag drar i normal takt så händer det inte så himla mycket, går upp till 10% max, men om jag drar fram och tillbaka mer intensitv då får jag upp det till 40% på den här sidan och nästan 80% på expressen.se.

Så jag vet inte vad som går att göras, om det går att göra nåt åt alls. Dra långsammare med musen :-)

Kollade mina stylesheets, de verkade OK.


martin.restin

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 85
    • Visa profil
  • Stad: Trollhättan

RobbseBoy

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
  • Stad: Bro
Sonar:
Prova att ändra från:
"a:hover {text-decoration: none; font-color: #41BDF9; background-image: none; background-color: #C0C0C0}"
till:
"a:hover {background-color: #C0C0C0}"
Inte säker, men tror det andra är onödigt (Du har ju redan satt fontfärg och decoration i a:link) och det lilla stjäl faktiskt mer datorkraft än man kan tro.
« Senast ändrad: mars 18, 2003, 11:05:22 av RobbseBoy »


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
martin.restin: jo, det skulle man kunna göra men är det inte att gå lite för långt? Är det verkligen ett så stort problem? Jag hade ju inte märkt det förän det påtalades av switalski, och det märks inte om man inte drar fram och tillbaka ganska mycket och det gör man väl inte ?

RobbseBoy: Funderade på det igår, får väl testa. Men som sagt var ju inte bara den här siten som led av något sådant.

Förövrigt kan jag nämna att jag kör med en P3 866 Mhz med 384 Meg Ram så det är ju ingen monstermaskin, om man nu skulle kunna tro att jag har det eftersom jag inte märker av det.


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Har ändrat i filen nu, men det är ingen skillnad eller oerhört marginell, vad jag märker iaf.


RobbseBoy

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
  • Stad: Bro
Ok. Bara att låta det va då. Tycker det är bättre och tydligare att låta mouseoverfunktionen vara kvar också.
Det kan ju ha att göra med användarens browser också. Här funkar allt som det ska. :-D


Uddis

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 253
    • Visa profil
  • Stad: Visby
Inga som helst problem för mig....

Iofs lite annan dator, mac G3 315Mhz, massor av minne, os 9.2 mozilla.


johan

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 419
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Jag testade på min mac (G4, 400 MHz, 320 MB RAM, Mac OS X) och även här stiger ju CPU-användandet när man viftar med musen över en massa länkar, men jag har aldrig fått mp3-uppspelningen att hacka. Inte ens när jag verkligen försökt, som att samtidigt bränna en CD, rippa en annan till mp3 och överföra brutala mängder data över nätverket (100 Mbps).

Min pc däremot börjar hacka mp3-uppspelningen så fort jag kopierar filer över nätverket. Det är en AMD Athlon XP 1800+, 512 MB RAM och Win98SE. Den har också ett 10/100 Mbps nätverkskort, men jag kör den på 10.

Dagens tips, ifall man tycker att länkunderstrykningen är för datorkrävande, är att säga åt sin webbläsare att inte använda stylesheeten här. Till exempel Internet Explorer 5 kan man säga åt att använda en lokal fil istället (som då inte innehåller jobbiga funktioner). Gå till Internet-alternativ, fliken Allmänt. Klicka på Hjälpmedel, bocka för Formatera dokument med hjälp av egen formatmall och bläddra till din egen mallfil. Det lär nog funka bra med en tom textfil, jag har inte testat det själv.

Nackdelen är att inställningen är global, dvs den gäller för alla webbplatser, och att väldigt många webbplatser kommer att se riktigt underliga ut, kanske så illa att de inte går att använda.
Det är lika för alla


Tags: