Frispel

sedan 2001

Mycket liten forumförbättring föreslås

offeh

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 35
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Det gäller "inloggingspop-up-sidan".

Det vore bra om användarnamnsfältet fick fokus direkt när fönstret poppar upp så slipper man hålla på och klicka med musen där hela tiden. Jag börjar alltid skriva bara för att upptäcka att fokus inte var i rutan. Lite störigt i längden :-).

Går att ordna med ett enkelt litet javascript, men det kan du (Sonar) säkert lika bra som jag...


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Jo, det får fixas. Vågar inte svara så här direkt på när, men det ska fixas. Ikväll, imorgon, nästa vecka .. vem vet :-D


offeh

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 35
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Se där. Det låter ju alldeles perfekt, men jag kom på en sak till som är lite störig. Visst är jag besvärlig ;-).

När man postar ett svar i en tråd så öppnas ett nytt fönster innehållandes den uppdaterade versionen av den tråd man svarade på. Man får alltså efter postning två fönster med samma tråd där det ena (nyss öppnade) innehåller ens svar men inte det andra.

man måste alltså för hand hålla på och stänga ett av fönstrena hela tiden.

Vore det inte lämpligare om det bara blev så att inget nytt fönster öppnas utan den sida man redan är på uppdateras istället i det fönster man redan har öppet.

Om du nu förstår vad jag menar, det blev kanske en lite dålig förklaring.
« Senast ändrad: januari 24, 2003, 13:31:39 av offeh »


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Det ska öppnas i samma fönster. Är det alltid det öppnas i nytt fönster för dig ?

Vad kör du för webläsare? modell och version.

Är det fler som upplever detta problem ?


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2234
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Jag upplever detta problem...oftast i alla fall. Kan tyvärr inte urskilja vad som är skillnaden mellan när det funkar och inte funkar.

Jag sitter med IE 6.0 repsektive 5.5(?)


offeh

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 35
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Testar med mozilla en gång...
« Senast ändrad: januari 26, 2003, 00:53:08 av offeh »


offeh

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 35
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
I mozilla gör han rätt (bara ett fönster) men med explorer (v6) skickar han ständigt upp ett nytt fönster.


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Konstigt. Jag har testat med både netscape (mozilla) och phoenix och slutligen IE och ingen av dem har gjort så förutom (!!) när man te.x startar webläsaren går in på forumet .... grejar lite sen om man surfar vidare ... och öppnar ett nytt fönster .. och i det surfar till forumet då när man försöker posta så öppnas forumet i det "gammla" fönstret. Har att göra med att jag kallar fönstret för något.

Jag är intresserad att höra av fler om de råkat ut för eller om det fungerar fint, och även vad för webläsare ni då har.


Edit: detta inlägg gjorde jag med IE 6.0 och det gjorde som det skulle, så jag är lite förbryllad.
« Senast ändrad: januari 24, 2003, 16:26:53 av Sonar »


Jesper

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 335
    • Visa profil
  • Stad: Partille
Jag kör WinXP pro (IE6) och jag har oxå problemet med att ett nytt fönster när man postar svar. Ske både på jobb och hemma


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Det var det konstigaste, För jag kör nämnligen oxå WinXp pro här med IE6 .... och de gör det inte som jag nämde ovan.

Kör du något SP på XP?


Jesper

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 335
    • Visa profil
  • Stad: Partille
Japp. Jag kör SP1 (Och svensk version av XP om det nu hjälper...).

Har dock för mig att amma problem fanns innan uppdatering, men eftersom jag var en liten lurker då, så minns jag inte så noga... :-D

/J


johan

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 421
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Jag kör med IE 5.2.2 på Mac OS X och det funkar som förväntat (eller egentligen inte, det funkar bra;-)).
Det är lika för alla


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Vad ska man säga, med andra ord så gör microsoft en bättre implementation av sin webläsare till en annan plattform än deras egen :-D.

Problemet är som jag kan se det att microsoft envisas med att ha en egen implementering av javascript i sin browser, som de gärna kallar jscript och denna är inte fullt ut kompatibel med javascript (annars så vore det inte ms). Det som gör mig förbryllad är att det funkar hos mig men inte hos vissa andra. Blir lite svårt att felsöka.


Jesper

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 335
    • Visa profil
  • Stad: Partille
Hojta om du behöver hjälp med felsökning! Är ingen större fena på jscript och sånt, utan kodar nästan bara C++ och C#...


Jesper

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 335
    • Visa profil
  • Stad: Partille
Hmmm... Jag hade en annan tråd öppen, och då verkade det hela fungera som det skall. Kanske en liten ledtråd??


Tags: