Frispel

sedan 2001

Förbättring av forum.

Borttagen

 • Newbie
 • *
  • Antal inlägg: 0
  • Visa profil
Vill inte avvika ifrån ämnet i 2 år med SFS forum tråden så jag startar en ny.

Jo det vore kul om alla kunde ha varsinn användarsida med lite mer info om personen.

Problemet med sporthoj.com är att det inte finns någon meny till vänster som gör att det är lätt att förflytta sig i forumet.


Grandelius

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 1514
  • Visa profil
 • Stad: Stockholm
Okej, här är de tidigare inläggen som berört frågan:

Citera

Dennis säger

Jag hoppas att alla gamla trådar kan ligga kvar, man hittar mycket information i dem!

Vad kostar det att driva detta forum? Om det behövs bidrag så tror jag de flesta här inne är beredda att hjälpa till. Jag var flitig användare av ett annat forum förut, sporthoj.com Där var jag med från början och nu är det över 12 000 medlemmar! Det är riktigt snyggt och har många funktioner. Vad krävs för att uppdatera detta forum till en sådan layout?


citat:

Det finns ju dels de "gamla slitvargarna" som varit med sen forumets start (FEZ/Switalski, Flippy, Replicant, Torbjörn, Pinballark, ALF, Waltersson, Sonar, Purre, Mikke, KGB, Patrik, Olle, Mr M och många fler). Sen har vi dom som kan betecknas som "nykomlingarna" (Grandelius, iceman, DaBj, mr mic, larson, DAH, Dennis, Tjernell och många fler).Oj, hedersomnämnade!

/DennisGrandelius säger:

Nu vill jag gripa in här! Snälla gör inte flipperforumet till något i stil med det forum Dennis visade. Jag tycker det trevligaste med detta forum är att det är så enkelt, och bara har lite grundläggande funktioner. Det blir inte alls lika personligt om det ska vara fullproppat med information. Visst skulle man kunna lägga till lite småsaker, som att kunna posta bilder och så, en inte så mycket mer, tycker jag.
Dock vore det en fördel om typsnittet ändras till en sanserif. De är nämligen betydligt mer lättlästa på skärm.

Förresten, när nu ett antal medlemmar räknas upp, var det inte ett tag sedan vi såg DaBj här? Har känt mig lite ensam med att försvara JY på sistone...FEZ säger:

Kul att bli kallad för "slitvarg"... Det är ju liksom ett smutsigt jobb, men någon måste göra det.

Under hösten 2002 hade jag knappt rört ett flipperspel på 4-5 år , men i samband med att forumet kom till började jag spela igen.

Måste säga att jag lärt mig otroligt mycket härifrån forumet. Tidigare brydde jag mig inte ett skvatt om olika ROM, outlane-inställningar...etc. etc. eller visste nätt och jämnt att det fanns skillnader mellan dessa... utan bara körde på.

Nu är jag en betydligt mycket mer medveten flipprare. Vet inte om det är bra eller dåligt, men flipperkunskapen har ju ökat ganska drastiskt.

Jag trodde faktiskt inte att forumet skulle bli så här aktivt, utan kanske nästan börja dö ut lite efter ett tag. I början tänkte jag: "Hur mycket finns det att diskutera kring flipper. Antalet ämnen måste sina ganska snabbt"... men SÅ fel man kan ha.

Håller, delvis, med Grandelius ang. att göra om forumet. Dels är ju designen inte riktigt 2004. Detta kan ju vara både bra och dåligt. Det skiljer sig från mängden, men samtidigt är det kanske många som tycker att det ser lite halvklåpigt ut vid första anblicken och väljer att inte ägna så mycket tid åt att undersöka det.

Men, visst är det tjusigt med ett forum som ser lite annorlunda ut.

Sonar jobbar väl (?!) på en "v2.0" av forumet som kommer innehålla en del förbättringar.

Hur som helst. Att ha ett "eget" forum (dvs. kodat helt själv) är nog att föredra när det handlar om mindre forum.


Jag störs inte så mycket av designen på forumet (trots att jag pysslar med grafisk form), det viktigaste är liksom innehållet. Men det som är bra med designen är att texten är i fokus, och att det inte finns en massa annat. Sedan är det klart att det vore kul med ett litet anskiktslyft, men det räcker med några småsaker för att få upp en helt ny finnish. SFS forum är faktiskt underbart "rakt på" om jag får säga min mening.

Flippy: Det finns ju redan en liten användarsida, som väl bara är att utveckla om man vill det. Jag tycker dock den är rätt lagom som den är.
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


Sonar

 • Hero Member
 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2937
  • Visa profil
Jag har redan skrivit en del i den andra tråden så det är väl enklast att kolla upp där. Men kommer sannolikt att göra en sida där användaren kan berätta mer om sig själv. Kommer att försöka att göra den nya designen lättmanövrerat fast inte överdrivet då det kan bli för plottrigt.


Grandelius

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 1514
  • Visa profil
 • Stad: Stockholm
Kom just på att det finns en annan sak som är väldigt bra med detta forum, jämfört med andra. Det är att trådarna inte delas upp i en massa olika sidor, utan blir så långa som de behöver vara. Det kan vara ruskigt frustrerande när man måste bläddra genom en massa sidor för att läsa ett vist inlägg. Tack vare att det inte finns en massa onödig information blir det inte tungt även om vissa trådar är långa.

Utmärkt!
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


Tags: