Frispel

sedan 2001

Ytterligare en fråga om flipprarna i WW

Demian

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
  • Stad: Gävle
Jag köpte just mitt första flipperspel, ett White Water för två dagar sedan. Jag har i princip bara spelat en kväll och nu har den högra nedre flippern lagt av.

Jag har aldrig skruvat med flipperspel tidigare, men ska väl kunna lösa det här med er hjälp.

Min mulitmeter ligger på jobbet, så jag har inte mät hurvida den får ström eller inte.

Är det nån som har tips om vad jag ska kolla efter och vad det ska vara för värden om jag ska mäta upp komponenter.


// Demian Sjöberg


MAW

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 679
    • Visa profil
  • Stad: Färjestaden
Börja med att konstatera om det rör sig om ett mekaniskt eller elektroniskt fel.
Kolla så att det inte är något uppenbart som går trögt i mekanismen, jämför med den flippern som fungerar. Hittar du inget så kan du börja med att kolla säkringarna på fliptronic-kortet. Det kortet som sitter högst upp till vänster i backboxen. Hittar du fortfarande inget uppenbart så kan det vara läge att kolla
Marvin3mför ett schema över fortsatt felsökning.


Demian

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
  • Stad: Gävle
Jag hittade just felet. Det var ett löjligt enkelt fel. En lödning hade släppt vid spolen.

Tack för länken. Jag misstänker att den kan behövas framöver för att lära sig lite om felen som nog kommer uppstå...

// Demian Sjöberg


Svante

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2388
    • Visa profil
  • Stad: Bromma

Demian

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
  • Stad: Gävle
Man tackar!!

Det var lite chansköp. Hade inte spelat White Water tidigare, men jag fick tips om att det skulle vara ett prisvärt och bra hemmaspel.

Jag är lite förvånad över att det inte är mer populärt dvs dyrare inköp. Det var ju ett riktigt roligt spel.


Tags: spole