Frispel

sedan 2001

WW flipperproblem!

nize

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
  • Stad: Örebro
Fick precis ett fel på mitt WW, höger flipper går inte att hålla inne längre. Det blir som att den "dubbelklickar" och sen åker ner till nedre läget igen. Vad ska man kolla?

Tacksam för svar...


chr

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Hade samma srul med mitt ww, bytte bara spolen.
Kolla så lödningarna är okej.


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11542
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Hold:en som har pajjat på spolen skulle jag gissa på. En ny spole alltså. Om du inte vågar fulreparera förstås. ;-)


nize

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
  • Stad: Örebro
fulreparera... tell me more :)

nä men... är det FL-11629 (blå) eller FL-15411 (orange) jag ska ha till höger sida? kan inte riktigt tolka manualen för att få fram den informationen.


MAJ

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 148
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Enligt manualen sid. 3.8 skall det vara FL-11629.

Kabelbrott mellan Fliptronic kortet och spolen är vanligt. Kolla manualen sid. 3.16. Där ser du att sladden som går till hold-spolen är ansluten till stift 11 i  J902 på Fliptronic kortet. Stäng av spelet och dra gärna ur kontakten i väggen. Sätt ett mätinstrument på motståndsmätning i lägsta ohm-talet eller i diodtest läge (då piper instrumentet oftast).Mät mellan Fliptronic J902 och spolens anslutning som det kommer en orange/grön kabel till. Om instrumentet indikerar kontakt så har vi uteslutit kabeln.

Nu finns det två saker kvar, Fliptronic kortet eller spolen. Vi börjar med det enklaste som är spolen. Eftersom det inte är så lätt att mäta på spolen utan att ta bort dioden så kolla de tunna kopparkablarna som går till spolens anslutningar med orange/grön kabel och blå/gul kabel. Om de är av brukar man upptäcka det när man drar lite försiktigt i dem. Om någon är av så måste man ibland linda av ett varv från spolen för att den skall räcka till anslutningen. Det är detta jag tror att INK tycker är lite fult men han gör det själv hela tiden. Innan koppartråden lödas fast måste lacken på tråden skrapas av med en kniv och ändan förtennas (OBS kolla att det verkligen sitter tenn på kopparkabeln, då vet du att du har fått bort lacken). Sedan går det som en dans att sätta den på plats.

Om inte detta hjälper så är det avbrott inne i spolen eller så sitter felet på Fliptronic kortet men det är den annan kurs.
« Senast ändrad: juni 18, 2008, 22:51:55 av MAJ »


nize

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
  • Stad: Örebro
Tack för det utförliga svaret!

Hittade vid inspektion en sladd som helt enkelt hade släppt i lödningen till spolen... Slet fram lödkolven och vips så funkar allt igen.

Dock har jag en annan sak som verkar lite halvjobbig. En lampa har varit trasig ett tag, kollade det nu när jag ändå var i och grävde, och det visade sig att själva hållaren till lampan (under en bumper i boulder garden) helt sonika har gått av, dom två små blecken som håller i hållaren är helt av. Vad kan jag behöva för del för att åtgärda det???


MAJ

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 148
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Den här kanske?
P4P

Det är jättejobbigt att montera bort original-hållaren och ersätta den med en likadan (En massa häftklamrar som håller en oregerlig platt metallbana som tar i och kortsluter överallt). Om jag förstår rätt så är denna samma sak men kablarna är isolerade. Kolla bara att sladdarna inte ligger emot några rörliga delar.
« Senast ändrad: juni 19, 2008, 02:19:40 av MAJ »


nize

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
  • Stad: Örebro
ok, tack för tipset. låter ju mindre kul att mecka med det. var ju inte dyrt dock :)


Tags: diod bumper spole