Frispel

sedan 2001

Skumt flipperproblem...

Terminator

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 911
    • Visa profil
  • Stad: Eskilstuna
Filppern dog helt plötsligt under ett spel på T2. Jag öppnade spelet o märkte att spolen inte riktigt orkade dra upp flippern. Holdläget funkade fint att hålla kvar flippern.
Självklart trodde jag att det var spolen det var fel på (då jag råkat ut för det tidigare på andra spel). Bytte spole (iofs till en begagnad men som jag visste fungerade) och exakt samma resultat.
Jag är riktigt dålig på att mäta spänning o grejer, men jag provade iaf att mäta över flipperknappen. O där fick jag fram 2.5 volt på den knapp där flippern inte funkade, medans det bara var 1.9 volt på den andra knappen, o där funkade ju flippern.

Vad drar ni för slutsats av detta? Fel på Powerkortet?

Det konstiga är ju att flippern rör sig jätte lite uppåt när man trycker på knappen, han är såldes inte helt död, men i stort sätt.

Tips emottages tacksamt. :-)

Johan "Terminator" Lundin

"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"
"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"


Smyken

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 269
    • Visa profil
  • Stad: Kumla
Låter som att du inte får fram 50v till spolen.

Om man drar ur 5A säkringen för 50v matningen ur mina spel och försöker spela så blir det precis så som du beskriver, flipprarna går i slowmotion och blir helt kraftlösa de får alltså bara lite krypström men 50v är borta.

Skulle kolla kablarna,kontakterna till spolen som en första grej det är ju alltid enklast.


Terminator

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 911
    • Visa profil
  • Stad: Eskilstuna
Aha.. Tack för tipset Smyken. :-)

Ja, säkringarna har inte gått iaf. Visst kan det blivit nåt fel med kablarna, men jag tror mera på nån trissa eller liknande som gett upp.

Får försöka mäta mig fram på nåt sätt. :-)



Johan "Terminator" Lundin

"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"
"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"


kniven

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1242
    • Visa profil
  • Stad: Träslövsläge
Låter som ett EOS-switch problem. Kolla så den funkar riktigt och är, framförallt, korrekt justerad (Normally closed) före en massa mätningar. Kan vara en kabel på den switchen som är lös eller dålig.
Hold-spolen orkar ibland lyfta en flipper, ibland inte.


Terminator

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 911
    • Visa profil
  • Stad: Eskilstuna
Kniven:
Nja, EOS:en tror jag inte det är nåt fel på. Dels för att jag kollade alla kablar där, men även för att det inte ger nåt felmeddelande när man startar spelet heller.
Dessutom la ju flipperna av helt plötsligt, o ingen har pillat på grejerna heller..

En liten skum grej dock. På andra flippern (som funkar som den ska) så är benet som går ut ifrån motståndet (det gula) vid EOS-swtichen, av. Men ändå funkar allt som det ska o ger inget felmeddelande.



Johan "Terminator" Lundin

"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"
"Pinball ain´t no game
pinball ain´t no sport
pinball IS religion"


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11542
    • Visa profil
  • Stad: Borås