Frispel

sedan 2001

Problem med lampor i bumpers på Earthshaker!

perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
Får inte mina lampor i bumprarna att lysa på Earthshaker.Även några inserts/flashlampor som inte vill lysa..känns som jag provat allt...bytt transistor på cpu kortet men utan resultat....felet måste sitta på kortet..någon som kan hjälpa mig att lösa detta,,,vet inte vad jag ska göra nu...

det finns ingen som kan felsöka det åt mig för lite kulor i värsta fall,om jag inte löser det...

TPF  jimmy


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby

mdungan

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 315
  • le för helvete
    • Visa profil
  • Stad: Boxholm
Du är 100 på att det sitter där då ? så det inte bara är ett brott på en kabel? har du följt alla kablar hela vägen ?
jag har ju ett likadant ...vore ju lätt att skifta korten å testa så ser du ju direkt om det skulle vara det.Du vet var jag finns.
Mmm... jag är elak och grinig ---> le för helvete.


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
tja..
Provade med Taxikortet och  vill minnas att det funkade, men det kortet har ett bekymmer med..bumprarna funkar ej bara står och drar när du knäpper igång det...kanske något du vet nått om...så därför borde det vara kortet som är bekymmret..
« Senast ändrad: september 20, 2008, 12:19:52 av perjim »


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11566
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Står bumprarna bara och drar borde det väl vara transistorer som är döda?
« Senast ändrad: september 20, 2008, 12:29:17 av INK »


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
någon kan säga vilka transistorer? har bytt en men det var nog fel efter som det blev ingen skillnad,,,,


richardn

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 362
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Du får nog ladda ner manualen och leta upp transistornummer till en av de lamparna och mäta transistorn med en DMM. Om transistorn är ok kan det vara fel på motståndsnät vilket är ganska vanligt också.


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
Nu vet jag att det ska vara denna

( 5164-10998-00    q44  Transistor NPN 2N5550 TO-92)

 som styr den nedre bumpern på Taxi..men vart köper jag en sådan i sverige..finns i tyskland och norge men här då någon som vet???
« Senast ändrad: september 24, 2008, 21:21:43 av perjim »


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
Ingen som vet var den går att köpa..
:-(
« Senast ändrad: september 25, 2008, 12:38:07 av perjim »



en3my

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 397
    • Visa profil
  • Stad: Helsingborg
Varför handlar du inte från Norge? Är det P4P som har denna?


richardn

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 362
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Elfa har den men det är då NTE's nyare utgåva. NTE194
13 spänn.

71-211-89 NTE194 trans NPN 160V TO92 13,70

NTE har en bra Xreference för att leta upp ersättning till gamla trasistorer mm

http://nte01.nteinc.com/nte/NTExRefSemiProd.nsf/$$Search?OpenForm
« Senast ändrad: september 25, 2008, 22:35:21 av richardn »


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby

MAJ

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 148
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg

INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11566
    • Visa profil
  • Stad: Borås