Frispel

sedan 2001

Nybliven STTNG-ägare med problem!

Q

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
  • Stad: Halmstad
Hej,

Köpte mitt första flipper igår (STTNG) och har nu under förmiddagen lyckats släpa upp det fem trappor (utan hiss) till min lgh. Det var lite småjobbigt!

Har bara hunnit testa det några gånger men har redan stött på problem. Jag har även mailat säljaren men vill inte ringa och störa han nu i helgen så jag hoppas på svar här istället! :)

1. Största buggen och den mest svårgreppliga;
Animationssekvensen som visas när man fyller på med passagerare i shuttlen visas titt som tätt. 50% av gångerna man trycker på flipparna kommer sekvensen upp men det händer även att den visas utan att man gör något öht. Förhoppningsvis kanske det är fixat i senaste romen, har bara LX5 och vad jag förstått är LX7 den senaste men inte hittat vad som är ändrat någonstans (ipdb verkar inte fungera för mig).

2. Konstigt många multiballs;
Jag har inte riktigt koll på hur ofta det ska skickas ut nya bollar från vänster men det verkar hända för ofta! Finns det någon lista på när/var/hur multiballs släpps?

3. Istället för att använda phasern för att starta spelet går det att trycka några gånger på höger flipper och den kastar då ut en boll från vänstersidan ut på plan och kan börja spela så istället.

4. Efter att ha spelat ett spel så tar spelet 1-2 minuter på sig att skjuta ut bollarna och trycker man då på startknappen så säger den att den försöker lokalisera bollarna.

I övrigt är jag riktigt nöjd! :)

Tacksam för svar,
 
Christian


Q

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
  • Stad: Halmstad
Ok, nya problem efter mer testande.

Jag parkerade min boll på vänster flipper och höll den där, tryckte jag då på höger flipper fick jag 10 miljoner i TIME RIFT AWARD.

Så vid varje höger flipperknappsklick fick jag 10 miljoner så länge bollen var i spel.

Nu är det inte lika roligt längre.

// Christian


Mr M

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 366
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Låter switch-relaterat, det sista. Gå in i switch-matrisen och kolla om det finns någon förklaring. Single switch test.
Där kan du manuellt trycka på varje switch och se om det är mer än en som registrerar kontakt. Alltid en början i alla fall...

Jag hade inte tvekat en sekund att ringa säljaren!

M


shumi

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 209
    • Visa profil
  • Stad: borås
Provspelade du inte spelet innan du köpte det, det kan vara bra att göra.


Q

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
  • Stad: Halmstad
Hej,

Säljaren ringde upp mig och vi felsökte problemet tillsammans. Det visade sig att det var optoswitch LEFT UPPER HOLE eller liknande. Efter lite putsande med tops (blev helt svart) fungerar allt kanon. Hur ofta ska man gå över optoswitcharna?

Förstår inte riktigt hur en optoswitch kan förstöra så mycket.

tack iaf för alla svar!

// Christian


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2224
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Moderator Alert!

Flyttar denna tråd till Hårdvara där den hör hemma och mår bra!