Frispel

sedan 2001

Major Problems efter montage av shoppad spelplan.


Trolles

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 74
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
När allt var tillbaka monterat så skulle jag äntligen få prova mitt ny shoppade DM.
Trodde jag ja! Då började problemen hopa sig:Säkringen till en del lampor brann av hela tiden men det felet hittade jag det var en lampa(ny) som det var kortis i.
Problem 2: Nedre vänstra flipper (som har ny spole) funkade bra förutom att den vägrar stanna i uppfällt läge utan åker ner direkt igen.
Problem 3:Nedre högra flippern Som också har ny spole)funkade bra från början men nu går säkringen hela tiden! Den brinner av så fort man slår på strömmen. Då slår flippern till sen sticker säkringen.
Annars funkar allt bra:-(
Någon som har några ideer????


Trolles

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 74
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Jag ska kanske tillägga att den övre vänstra flippern (som jag ej bytt spolen på)funkar perfekt.:-)


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Nu är jag verkligen inte den som har meckat så mycket med flipper, men låter det inte som att problem nummer två kan ha att göra med EOS-switchen (heter det väl), som kopplar ner till lägre spänning när man håller flippern uppe?
Så vitt jag vet består väl detta bara av ett par kontaktbleck, så det borde ju inte behöva vara så svårt att fixa.
Eller är jag ute och cyklar på hal is? :-)
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


richardn

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 362
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Kolla switcharna på den vänstra och att du inte har förväxlat kablarna till den högra spolen.


Trolles

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 74
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Eos switcharna är injusterade och uppmätta så dom funkar.Kablarna sitter rätt.
Men jag tackar ändå för dom snabba svaren!


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Kan det vara så att "Hold-lindningen" inte känner av spänningsskillnaden som switchen skall generera? Se en tråd som jag startade om Divertern på Corvette, där förklarade någon väldigt bra hur spänningarna skall se ut på spolarna. Det är när spänningen sjunker som solenoiden slår till, vilket stämmer med teorin om kortis till jord i fall två.

Den flippern som slår till låter som om den är kortsluten. Kan det vara någon kabelstam som kommit i kläm och två kablar är skadade? (En till flippern och en som har kontakt med jord?)


Trolles

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 74
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Sådär ja nu är problemen löst:-D
Åkte förbi Stellan idag och det visades att en resistor var trasig på styrkortet till flipprarna vilket gjorde att flippern slog upp när jag slog igång spelet samt att säkringen brann av därefter.
Problemet med flippern som inte ville stanna uppe berodde på att holding lindningen på den nya spolen hadde släppt från lödningen.
Men nu så nu är det bara tuta och köra:-P
Jag rubbade samt vaxade planen när jag shoppade den så nu kan ingen klaga på att DM är ett slött spel(trots widebody).