Frispel

sedan 2001

LOTR säkring F20

HasseC

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 282
    • Visa profil
  • Stad: Nyköping
Hej,
Vilken sorts säkring ska sitta på plats F20, ringmagneten, på LOTR?
I manualen står det 4A, i spelet står det 3A och den brända säkringen som ska bytas är på 3A. Har man gått upp till 4A för att den på 3A gick för ofta? Riskerar jag att förstöra något om jag sätter i en 4A?
Jag har inte problem med att säkringen går ofta, vilket tydligen är vanligt.

/Hasse


GUD

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 467
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Jag har 4A på F20 och det var vad som satt i vid leverans. Går sällan, men det är också den enda säkringen som nånsin gått. Jag kör 2-bollars DTR, så då är det ju lite mer risk att den ska gå.
Måste vara en riktig slow, sån där "spiralvirad" variant. Köpte nån annan trög ("enkeltråd"-typen) 4A nån gång och det var värdelöst. Slamtilt o p4p har säkerligen.


HasseC

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 282
    • Visa profil
  • Stad: Nyköping
Den 3A som satt i var spiralvirad men det stod inte om den var snabb eller långsam. Tack för den informationen. Var runt och letade säkringar igår. Var naiv och trodde att det bara  var att gå till Clas Ohlson men den typen av säkringar är tydligen inte lätta att hitta i butik. Har ett tips kvar att kolla idag annars får det bli beställning.


Erling

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Enda jag kommer på förutom p4p och slamtilt är Elfa, dom har butiker i malmö, gbg, linköping och sthlm...
Men det är väl annars någon liknande butik... nån bra elektronikbutik lr nåt sånt..


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Kjell och CO har jag handlat flippersäkringar från, men jag vet inte om det är annan typ i nya Stern spel.

kjell
« Senast ändrad: september 18, 2008, 12:55:48 av Sonar »


Erling

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Artikel nr: 39874 på Kjell o CO borde det vara.

Jag får passa på och låna tråden lite. Vet ett LOTR som bränner 4A säkringarna väldigt ofta. Går det att sätta i starkare säkringar och hur mycket vågar man sätta i isåfall?


GUD

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 467
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
LITLFUSE (tillverkade i Mexico?) tror jag det brukar stå som tillverkare på de jag köpt, jag har även köpt från Elfa nån gång och lyckats få rätt sort.
På RGP finns det många som lagt in 5A-säkring efter vad jag läst. Men kanske kan man hitta orsaken till att säkringen går så ofta istället?


HasseC

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 282
    • Visa profil
  • Stad: Nyköping
Jag fick tag i 3,15A hos en lokal elektronikbutik i en källare som har typ allt. (utom 4A som han skulle få in nästa vecka).
Nu funkar magneten men kulan fångas aldrig utan åker igenom eller studsar ut. Vad kan vara fel? Triggas magneten av spinnern eller är det på annat sätt?


Erling

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Ok, kanske blir att testa med 5A, vi får se. Är inte mitt eget spel men jag tänkte ge dom lite idéer o hjälp iaf. Om magneten bränns direkt så borde det väl bero på transistorn vad jag har förstått. Men har för mig att den inte gjorde det utan att den brändes efter ett par omgångar. Kan transistorn fortfarande vara dålig då?

HasseC. Kommer bara ihåg att tre switchar ska fungera för att magneten ska fungera, spinnern, opton i magneten och switchen bakom. Från det så känns de som om nog spinnern kan ha med de o göra.
Det man kan kolla är väl att dom tre switcharna funkar bra, att magneten fungerar bra i testet och att säkringen är hel. Om allt det fungerar bra och magneten fortfarande krånglar så tror jag det brukar vara den där transistorn.. Q6 heter den...


GUD

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 467
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
HasseC: Du har alltså sett i testmode att magneten funkar? Spinnerswitchen är, förutom säkringen, den absolut vanligaste felkällan till att magneten inte slår på, kolla även den i testmode! Switchen bakom ringen ("ring through") används inte så ofta, men om den inte gör vad den ska brukar man märka det på att (vad som skulle varit) lyckade ringskott vid DTR inte registreras, mycket frustrerande.


HasseC

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 282
    • Visa profil
  • Stad: Nyköping
Felet är nog enkelt. Magneten funkar inte pga att säkringen gick igen. Den var på 3,15A och tunn som ett hårstrå. Brann nog på första skottet fast det stod att den skulle vara långsam. Jag måste hitta en riktig 4A, så är nog problemet löst. Annars hör jag av mig igen. Tack för hjälpen!


Tags: opto  säkring