Frispel

sedan 2001

Hjälp! (Nytt Problem)

Zebola

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Hjälp!
Efter ett enkelt glödlampsbyte (förstörde inget) fällde ned spelplanen och satte glaset på plats = Mitt Earthshaker fungerar INTE längre!!!???!!! Lamporna lyser, ett svagt brum i högtalarna. ”Displayen” på cabineten (där poängen står) fungerar inte?! Allt är bara svart o ibland blinkar det 00 men inga knappar fungerar inte ens start knappen. Vet någon vad det är för fel?? Eller hur man kan laga det??

// Mvh Viktor 13 år i Lkpg
« Senast ändrad: september 01, 2009, 20:00:22 av Zebola »


WKD

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 633
    • Visa profil
  • Stad: Hägersten
Kan du beskriva mer i detalj vad du gjort?  Jag menar, det är sällan nåt går sönder utan orsak :)


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Hade du stängt av spelet när du bytte glödlampan eller var strömmen påslagen?
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


Zebola

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
  • Stad: Linköping

CC

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1248
    • Visa profil
  • Stad: Rydboholm
Inte mycket hjälp. men låter det inte som någon kabel lossnat från ett kretskort då du ställde upp spelplanen  ??
"Varning! Vissa av mina inlägg kan innehålla spår av sarkasmer och ironi! Nötter kan sätta sådant i halsen."


Zebola

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Nytt problem. Vi hittade en jordningssladd som hade gått av och satte ihop dem. Spelet funkade ännu inte men sen tog vi ut batterierna och factory settings kommer fram :D Men sen när vi ställt in free game och ska gå tillbaka och starta spelet till "Game Over Mode" så lägger spelet bara av och inga knappar fungerar, och det går inte att starta spelet. På displayen blinakr 00 som förut och ett svagt brum hörs, men inget funka r?! Har någon haft samma problem eller vet hur man fixar det?

/Mvh Viktor
« Senast ändrad: september 01, 2009, 20:26:59 av Zebola »


perjim

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 382
    • Visa profil
  • Stad: Mjölby
Hur går det för dig?

Eftersom det är mitt gamla spel blir jag lite bekymmrad, hade aldrig något sådant bekymmer när jag ägde det...
(hade nått liknande bekymmer att spelet bara dog när polaren och jag hade ett "Jokers" ) då var det Slamtilten som låg på och gjorde så att spelet dog...
hoppas det löser sig...
« Senast ändrad: september 06, 2009, 22:38:09 av perjim »


Zebola

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
Hej ang. Earth Shaker Williams - läget är som följer!

Funkade 090815 – 090824

Bytte glödlampa på spelplanen (den fungerar nu vid lamptest) fällde ned spelplanen… och spelet fungerade inte längre!

1.   Om jag tar ut batterierna till minnet och sätter i dem igen….
2.   ....och slår på strömmen så hamnar spelet i ”Factory settings Mode”
3.   Då kan jag ändra settings på alla parametrar och köra testerna (allt fungerar) men då jag vill lämna ”Factory Mode” för att gå till ”Attract Mode” så hänger sig spelet.

4.   ”Hänger sig” = Många lampor på spelplanen lyser med ett fast sken, 2-3st lampor på spelplanen + 2st siffror på displayen blinkar med några sekunders mellanrum. Ett svagt brum hörs i högtalarna och inga knappar fungerar (flipprar, startknapp eller auto-up/down/manual)


5.   Enda sättet att komma ur hängningen är att slå av strömmen och ta ut batterierna till minnet så kan jag börja om från början igen (1-3) men så fort jag går till Attract Mode så hänger sig spelet igen!!!   


•   Har dessutom förstått att man kan köra en ”System-11B Memory chip test”
•   I kabinettet finns 3st LED indicators där LED2 (Diagnostic) ska visa hur CPU testen utfaller genom att man ska räkna antalet blinkningar och utläsa fel koden i en tabell (CPU LED Indicator CodesTable)
•   Tyvärr så blinkar Led2 hela tiden (snabbt & konstant) så någon felkod går inte att utläsa men om jag förstår rätt så borde den inte blinka utan lysa med ett fast sken (eller vara släckt)

Någon som har något förslag vad jag kan göra, någon som kan hjälpa mig grabben är förtvivlad, hans besparingar står som ett svart monument. Självklart så betalar jag för att få det fixat.

/”Zebolas” pappa Per Linköping


WKD

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 633
    • Visa profil
  • Stad: Hägersten
Det låter som du bränt några transistorer eller så pga kortis..   har du skjutit några säkringar? (Kan ej mätas monterade, måste tas ur)


Zebola

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
  • Stad: Linköping
ÄNTLIGEN FIXAT!!!
Såååå.... enkelt... men såååå.... svårt för en nybörjare (10-talstimmar felsökning).
Slamtiltswitchen låg på (trodde att den var den hängande tilten inne i spelet som vi kollat 100ggr).

Stort tack till Flipperkungarna i Mjölby K&J
/Viktor (glad igen):-D


MonkeyPuss

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 37
    • Visa profil
  • Stad: mjölby

Tags: svag display  cpu   LED