Frispel

sedan 2001

Alla 906 lampor e döda

Fritiof

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
  • Stad: malmberget
Upptäckte nu att alla 906 e döda på mitt Funhouse. Visste inte ens att de skulle lysa på dom ställena. Så frågan e vars går alla kablar egentligen. Svårt å följa dom. Jag vet att dom har ström. De e jorden som felar. Men vars e den gemensamma jordflätan eller vad de nu e som e fel.


Fritiof

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
  • Stad: malmberget
Okej en gemensamm nämnare verkar vara J126 men sen då, fattar inte riktigt mig på dom här schemana. Kontakten e fin å kablarna e hela därifrån ut till lamporna. Ingen kontakt mellan j126 å jord vilket de borde vara.
« Senast ändrad: december 17, 2004, 02:05:17 av Fritiof »


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2225
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Flashlamporna alltså...

Citera
Ingen kontakt mellan j126 å jord vilket de borde vara.
Nu får ngn rätta mig om jag har fel, men kontakt mellan J126 å jord styrs förmodligen av transistorer (en för vardera flash-funktion). Dessa transistorer styrs i sin tur från CPU-kortet, dvs kontakten med jord aktiveras korta ögonblick av CPU-styrningen och lampan blinkar till. Därför kan du inte *mäta* en direkt kontakt mellan J126 å jord.

Om inte en enda av dina flashlampor fungerar hade jag gissat på att säkringen gått, men eftersom du har ström ut till lampsocklarna (?) måste det vara ngt annat fel. (Kanske är ngt fel med kontakten J126 i alla fall??)
« Senast ändrad: december 17, 2004, 03:31:58 av LDK »


Fritiof

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
  • Stad: malmberget
Yes jag har ström ut till lamphållarna. Säkringen e hel.

Om jag fattat de rätt så ska alltså transistorerna klippa jord. Eller rättaresagt ansluta jord igen.
Alla transistorer lär ju inte ha pajat.
Fel på kontakt J126 kan de bara inte vara då lödningar å allt e i prima skick.
Så då borde felet sitta i cpukortet, men var e då den stora frågan?
Eller iofs så går ju allt genom 2 chip som heter u2 å u3 innan de går te cpu så de kan ju vara vad som helst.

Jobbigt de här me el när man inte e så bra på de helst nu mitt i natten.
« Senast ändrad: december 17, 2004, 05:26:55 av Fritiof »


ZeeDee

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 786
    • Visa profil
  • Stad: Julita
Testa att 'dutta' med en jordkabel på 'metallbiten' på transistorerna som berörs. Lyser inte lamporna då så ligger felet nånstans i kablaget... har bara ett äldre spel att referera mot, men det borde fungera på liknande sätt...

Ögnade lite i ipdb's manual, men den har grymt dålig upplösning.


Fritiof

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
  • Stad: malmberget
Hehe gjorde en gjorde en liten miss. Säkringen var trasig. Jag hade lös kretskortet å böt säkringar och gi kontakter för ett annat fel å sedan när ja startade upp spelet tänkte ja inte på att flash lamporna lyser ju inte förren man skuter iväg kulan mm. Så en felsökning helt i onödan
Var nog lite för trött inatt.
Så allt funkar utmärkt nu.
Jaja man har ju lärt sig en massa nytt iaf. Läst på om transistorer mm
Tack för svar iaf
:-D


ZeeDee

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 786
    • Visa profil
  • Stad: Julita

Tags: cpu