Frispel

sedan 2001

Jag tog en liten tripp till London...

Svante

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2389
  • Visa profil
 • Stad: Bromma
Som jag berättade tidigare så missade jag Stockholmsträffen på grund av en liten tripp till London jag företog mig samma helg. Så jag tänkte berätta lite om den resan.

Mitt primära syfte med resan var att träffa goda vänner, dricka öl, gå ut på lite nattklubbar och ha trevligt. Men de flesta av de punkterna är ju typiska kvällsaktiviteter, så vad ska man då hitta på att göra på dagtid? Naturligtvis så ska man gå ut och inventera Londons flipperutbud.

Jag startade nere vid Picadilly Circus med Trocaderos Funland så klart. För er som inte vet vad funland är så kan jag kort berätta att det är en spelhall i typ 5 våningar som har ALLT ALLT ALLT i arkadspelsväg! Så självklart måste de även ha en drös med flipperspel, eller??

Efter att ha åkt upp till högsta våningen så började jag ta mig neråt, febrilt letandes efter några flipperspel. Jag hittade nog fan alla arkadspel som någonsin har gjorts, plus bowlingbanor, radiobilar mm innan jag 3 våningar längre ner hittade 4 stackars flipperspel undangömda i ett hörn. Först hade de ett Playboy. Tyvärr var det i "family mode" (inga nakna brudar) men största felet med det var att om du så mycket som tittade på spelet så tiltade det. Inga tiltvarningar utan tilt direkt. Totalt ospelbart med andra ord... Bredvid det: South Park, sunkigt spel, men man har ändå inte spelat det så mycket så man kan ju köra lite ändå. Tyvärr, flipprarna var så fruktansvärt slöa så det gick i princip bara att pricka Cartman och Kenny. Totalt ospelbart med andra ord... De andra 2 spelen var Star Wars EP1 & Lost World och dom två spelen offrar jag fan inga pengar på och med tanke på att de är äldre än både Playboy och SP så tvivlar jag att de var i bättre skick. Det var allt på Trocadero. Fantastisk spelhall, men glöm det om det är flipper du vill spela.

Knatar igenom Soho & Chinatown upp mot Oxford street där jag tror mig minnas att det fanns en spelhall med i alla fall ett flipper. Jepp, de hade ett RCT. Rätt ok skick förutom att det inte gick att start multiboll på det... Fan vet vad som var fel, lock-divertern funka, bollarna hamnade i rännan till vänster som de skulle, men så fort en kula hamnade där så skjöts den ut direkt. Så inga multibollar där inte. Men visst, man kan ju koncentrera sig på att bli tycoon istället...


Fortsätter Oxford Street ner och börjar bli lite orolig över om det fan inte finns nåt ställe som har spelbara flipper i London. Jag kan passa på att säga att jag var inne på flera spelhallar som överhuvud taget inte hade några spel alls.

Svänger in på Tottenham Court Road, förbi hotellet (St. Giles) förbi puben man var på kvällen innan (Bricklayers Arms) och ler lite innombords när man tänker på den undersköna och übercoola skotskan Marie som man inte begrep ett ord av vad hon sa när hon var dragen men ändå hade djupa konverationer med hela kvällen (och natten och morgonen och...:-P). Förbi Rising Sun, en annan pub man har trevliga minnen ifrån. Om inget annat så från deras öl "Old Bob" som jag aldrig vågade beställa när jag såg skylten "Old Bob goes down very smoothly on you". Ingen jävla Bob här inte! Ah, där har vi spelhallen jag letade efter. Det första man ser när man går in är 2 flipperspel: Playboy (i nude mode :-D) och ett SIMPSONS PINBALL PARTY. Helt suveränt spel, men jag skriver mer i tråden "TSPP till Sverige?" om vad jag tycker om det spelet.

Nere i källaren hade de även ett Monopol som var totalt ospelbart (bankdörren funkade inte) ett South Park där man såg trät på flera ställen på den tokslitna spelplanen och ett Addams Family Gold där det inte var nån fråga om outlanesen var satta på min/medel eller max... posterna var helt enkelt bortplockade på båda sidorna så man hade nog fan kunnat rulla ut ett bowlingklot där.


Så Flippersituationen i London verkar suga även om det finns i alla fall en spelhall som tar in nya spel så verkar de av spelen i nedervåningen att döma skita fullständigt i service och jag hade nog bara tur som kom dit när de hade ett sprillans nytt spel inne.

Tack och hej, nästa lilla utflykt går till Chicago i Maj, eder flygande reporter hoppas komma med ett nytt resereportage då. Over and out från Svante "SVE" Ericsson


LDK

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2266
  • Visa profil
 • Stad: Uppsala
Tack för den storyn, herr flygande reporter! :-D

Storbritanien är väl ett skumt flipperland. Har för mig att dom har en massa regler som gäller flipperspel. Har hört om spelarkontrollerade outlaneposter och liknande...


Pinballark

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 1116
  • Visa profil
 • Stad: Kalmar
Svante...
Kul läsning:-)
Ser fram emot vad Chicago har att erbjuda.

Stefan


Svante

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2389
  • Visa profil
 • Stad: Bromma
LDK: stämmer bra det, på de flesta spelen finns det en extraknapp på varje sida á la Shadow. Trycker man på vänster åker det upp en post vid vänster outlane, likadant till höger och trycker man på båda åker en post upp mellan flipprarna. Det kallades visst för "U.K. all skill pinball". Enda spelet jag hittade där det var inkopplat var Simpsons och RCT. Han inte riktigt vänja mig vid dem knapparna utan spelade oftast som vanligt och glömde trycka...


Borttagen

 • Newbie
 • *
  • Antal inlägg: 0
  • Visa profil
Svante: jag bodde i London förut och då låg verkligen flipprandet på is. Tror jag lirade South "jävla" Park några gånger på Tottenham Court Road. Var in på Trocadero och körde Revenge from Mars några strögånger och så minns jag att jag spelade nån enstaka gång påhelt trasiga Scared Stiff och Junkyard i Camden (på den där stora puben precis vid Camden Town tunnelbanestationen, står nånting om "the worlds largest pub" på utsidan tror jag) nån gång. Men, det var väl alles under hela tiden jag bodde där. Uruselt flipperklimat.

Jag tror att det beror på att engelsmännen (och i synnerhet Londonborna) är så uber trendkänsliga och hakar alltid på det senaste i alla olika former. Det är väl Online spel som gäller där nu kan jag tänka mig. Men, om flipper, mot förmodan, skulle bli lite hippt igen skulle det nog krylla av spel i London.
« Senast ändrad: mars 09, 2003, 21:28:16 av FEZ »


Tags: