Frispel

sedan 2001

Funderingar om nästa inköp

LDK

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2266
  • Visa profil
 • Stad: Uppsala
Efter sommaren är det dags. Tills dess kommer mitt T2 ha spelats mer än 1500 omgångar och det blir dags att byta till ett annat spel. Och jag har nu börjat fundera på vilket spel som skall bli mitt nästa inköp.

Jag tänker mig att mitt nästa spel ska vara snabbt, ha hyfsat djupa regler och gärna ett bra tema. Jag har begränsat mig till följande tänkbara spel:

* Indianapolis 500
Jag har alltid haft ett gott öga till Indianapolis 500. Ett snabbt spel med sköna, men svåra, ramper. Lite småklurigt att hitta Indianapolis 500-spel. Reglerna i detta spel är ganska djupa och jag gillar temat...

* Tales of the Arabian Nights
Tales of the Arabian Nights är ett av mina favoritspel, så självklart har jag funderat på att köpa det. Problemet är att spelet inte har speciellt djupa regler. Man kan spela sig igenom spelet och klara wizard-mode på mindre än fem minuter. Priset på ett TOTAN är dessutom lite högre än medel. Hmmm...jag är sugen, men tveksam.

* Dirty Harry
Dirty Harry är ett doldis-lir som lever mycket på sitt tema och på Clintans one-liners. Inte speciellt komplicerade regler, men ändå skojiga modes och funktioner. Någon gång i framtiden ska jag skaffa ett Dirty Harry, frågan är om det ska bli nu eller sen...

* The Shadow
The Shadow har ett halvfånigt tema och backglass-motivet är gräsligt! Men spelet är snabbt som få och har extremt utmanande regler. Spelet har dessutom en del coola "features". Trots detta är jag tveksam.

* No Fear
Jag är helt klart en spelare som gillar "flow". No Fear har MYCKET flow! Men tyvärr finns det inte så mycket annat att hämta. Temat är väl okej och designen är "tuff", men reglerna känns lite tunna. Men jag är ändå tänka mig att äga ett NF för en tid, "just for the flow...".Bubblare

Såna som jag skulle kunna tänkas köpa, men där det finns någon form av hinder.

* STTNG (har aldrig provat)
* IJ (för dyrt?)
* TZ (?)
* Getaway HSII (har aldrig provat)
* SS (för dyrt)
* CV (för dyrt)
* FT (har aldrig provat)
* WW (har aldrig provat)
* AFM (för dyrt)
* MM (för dyrt)
* MB (för dyrt)
* ToM (spelat för mycket)
* F-14 TomCat (har aldrig provat)Ge mig gärna era rekommendationer, åsikter och erfarenheter, om spelen, eller om hur ni tänker när ni ska införskaffa ett nytt spel.

Eller bidra med era egna önskelistor (inklusive motiveringar!). :-)


Borttagen

 • Newbie
 • *
  • Antal inlägg: 0
  • Visa profil
I500: har inte spelat det speciellt mycket. Lite mjäkigt tema, men det verkar bra. Dessutom *väldigt* svårt att uppnå 3B (?!) Victory Laps vad jag har förstått.

TOTAN: snyggt som få spel, men det känns lite tunt. Inte så kul att ha hemma eftersom man förutsätter nästan att man varvar det varje gång man spelar det.

DH: Rätt så kewlt. Har bara ströspelat några gånger, tyvärr. Kanske ett alternativ för mig när jag ska köpa spel nån gång.

TS: Ett perfekt spel att ha hemma. En riktig utmaning att ens hålla bollen i spel mer än 20 sekunder sisådär. ;-)

NF: Temat är ju aningen tvivelaktigt tycker jag. Men det är väl rätt schysst i övrigt.

WW är väl ett attans bra köp om man vill komma undan billigt och ändå få mycket flipper för få :-. Det innehåller det mesta man kan önska. Inte helt lätt att varva heller. Temat är väl inte världens flashigaste, men ändå.

Ett av de du nämner som du inte provat, HSII, skulle jag nog inte vilja ha hemma. På de settings (ingen aning om det var default) jag körde det på blev det rätt så tjatigt med alla extrabollar och att ..eh.. tända kickback.

När jag ska köpa ett spel nån gång vill jag nog helst ha något som är riktigt svårt att klara av "allt" på så att man får en riktig kick av att klara det hemma. Spel typ TAF, TOTAN, HSII är lite väl enkla att klara allt på. Det är bara att jaga mer poäng som gäller.
« Senast ändrad: maj 31, 2003, 03:23:14 av FEZ »


Olle

 • Sr. Member
 • ****
  • Antal inlägg: 293
  • Visa profil
 • Stad: Kävlinge
Tänkte passa på att ge lite av mina åsikter.

Indianapolis 500 - Ganska kul spel men också ganska fult och tråkigt tema. Jag tröttnade på det ganska snabbt när det stog utställt i närheten. Inget jag hade velat ha hemma. Borde dock gå att få fatt i ganska lätt, och till hyfsat pris.

Tales Of The Arabian Nights - Grymt snyggt spel! Kul också. Men ack så lätt. Här är jag exakt lika kluven som du, har också gått och lurat på att köpa ett länge, men alltid varit tveksam p ga jag är rädd att man tröttnar när man har det hemma för att det är för lätt.

Dirty Harry - Något av det tråkigaste sämsta skit jag någonsin spelat. Varför du vill ha denna skiten förstår jag inte. Vet dock att det är mycket lätt att få tag på ett i superskick, till bra priser.

The Shadow - Detta spelet kommer jag själv att inhandla i veckan. Vet inte om jag behöver säga mer..  ;-)

No Fear - Detta råkar vara ett spel jag själv äger. Mycket trevligt spel med asskönt flow. Rekommenderas. Mitt är dock till salu, men detta enbart därför att jag behöver plats för nya spelinköp.

Sen tycker jag det är några spel som jag anser man måste ha som du missat:

AFM - Underbart spel, men något kinkigt att hitta. Orkar man leta så går det dock att hitta till hyfsat pris.

TZ - Ett av de absolut bästa flipprerna, tycker jag.

ToM - Betydligt roligare lir än TOTAN.

SS - Grymt spel som borde vara hyfsat lätt att få tag i. Är dock lite tveksam till det som hemma spel p ga den låga svårighetsgraden.


LDK

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2266
  • Visa profil
 • Stad: Uppsala
Tack FEZ och Olle för att ni bemödade er med att ge era kommentarer.

I500:
Förstår inte att ni tycker I500 har ett tråkigt tema. :-) Jag är en F1-fanatiker så för mig är det perfekt...

Klurigt Wizard Mode...3B Victory Lap kan man bara drömma om. Nöjd om jag lyckas ta 500M Victory Lap.

Jag lutar mer och mer åt detta spel...

TOTAN:
Har nog slagit det ur hågen för den här gången. Lite för simpelt och lite för hög prisnivå.

DH:
Jadu Olle, hata eller älska, det är frågan... ;-) Jag gillar DH och det är fortfarande ett av alternativen. Spelet i sig är väl medel, men om man mäter total spelupplevelse hamnar det högre upp. Jag säger bara: Clintan! "Do you feel lucky? Well do ya, punk?"

The Shadow:
Nästan det fulaste spelet jag vet...rätt så kul dock. Men jag fruktar att jag kommer bli alltför frustrerad av detta spel... :-D

No Fear:
Tveksam (kanske nästa gång)

WW:
Måste hitta ett WW att prova. Har testat det i Visual Pinball, men det var inte så skoj simulering.

AFM:
Visst Olle, det är ett av mina favvospel. Men jag har inte råd den här gången, lär väl knappast säljas för mindre än 20k. Plus att man får leta häcken av sig för att få tag på ett.

TZ:
Visst, det är ett alternativ. Men jag tycker det verkar som att man får leta en del för att hitta ett till rätt pris. Plus att det finns andra spel jag hellre skulle vilja ha. Därför blev TZ nedprioriterad.

ToM:
Min motivering var helt enkelt att det är ett sånt spel som jag spelat hundratals gånger. När jag köper mitt andra spel vill jag känna mer av nyhetens behag.

SS:
Har fått intrycket av att detta spel kostar runt 15k(?), vilket är för mycket. Å så är det ju som du säger Olle, det är lite för enkelt. Jag kan inte köpa det bara för att ha Spider Mania som utmaning.Så för att sammanfatta vilka alternativ som kvarstår:
I500
DH

eller eventuellt:
TZ
WW(?)


Meningen med den här tråden (även fast det kanske inte har framgått) är att försöka få fram vad vi tycker är viktigt när vi bestämmer oss för vilket hemmaspel vi ska köpa. För min egen del gäller nog:

- Ett spel som jag inte spelat för mycket
- Inte för enkelt å inte för svårt...
- Kostnaden spelar roll
- Ska inte behöva leta arslet av sig för att hitta spelet till salu
- Snyggt spel
- Jo, självklart ska man ju gilla spelet också... :-P

Hur ser era listor ut? Vad tycker ni är viktigt när ni ska köpa ett spel?


MAW

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 679
  • Visa profil
 • Stad: Färjestaden
LDK: Som Pinballark nämde i en annan tråd så
är det någon som har vägarna förbi Öland till
semestern så stod hans spel till förfogande.
Det samma gäller för mig. Skulle vara jäkligt kul, vi kan börja i Färjestaden på mina spel.
Dra vidare upp till Borgholm sätta lite GC på
Stefans spel och avsluta med en sväng i baren
på Strand hotell. Låter som en toppenkväll i mina öron! :-D


Robbelibobban

 • Jr. Member
 • **
  • Antal inlägg: 58
  • Visa profil
 • Stad: Uppsala
LDK: Jag köpte IJ nyligen. Har alltid ställt in mig på att ha ETT (1) flipper (så man slipper nörd stämpeln;-)Hehe, skämt åsido,nörd har jag inget emot att vara, men ekonomin har mycket med i spelet att göra.

När man är begränsad till bara ett spel gäller det att man får in så många funktioner som möjligt (snygg, snabbt/långsamt, många modes osv), det är inte alltid så lätt att pricka in det där. Jag tycker dock att jag lyckades ganska bra.

Det viktigaste tycker jag är ens KÄNSLA inför ett spel, bortse från att det är snabbt som en oljad blixt eller lite långsammare. Det är lite som att vara kär, man kan inte förklara varför, man bara är det, typ.

Många modes tänkte jag också på, men det kan även vara lite mindre modes, huvudsaken är egentligen att det är VARIATION i uppdragen.

Sen tycker jag självklart att spelet ska vara SNYGGT. Metallramper är faktiskt lite mer stil på än plast..sånt spelar också roll.

Spelar kostnaden nån roll? Absolut. Men jag tycker jag ändå fick IJ till ett hyffsat pris och inte de här fantasisummorna som MM, CC rör sig i. Däremot tiden det tar att hitta ett spel tycker jag man får stå ut med.

Den som väntar på nåt gott...
Väntar oftast för länge.. men det är härligt när man väl får det.

Faktiskt så tänkte jag även på att spelet ska vara charmigt, och inte allt för svårt. Ett sånt där spel som alla kan komma in i, gemenskap och en bärs, perfekt:-D
(lite brandstationen över det här)


Ps. Jag diggar också Indy500 starkt. Rösterna och videomodet är asbra! Enda minustecknet med den tycker jag är den lite stela designen på spelplanen, men f*ck it! Det är ju Formel1:-D Ds.

/Robert--


Patrik

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 620
  • Visa profil
 • Stad: Landskrona
Citera
Den som väntar på nåt gott...
Väntar oftast för länge.. men det är härligt när man väl får det.

 


Det finns inget bättre än när man får tag på just sitt favo spel när man letat land och rike runt efter just rätt pris och skick.. :-)


LDK

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2266
  • Visa profil
 • Stad: Uppsala
Citera
Det finns inget bättre än när man får tag på just sitt favo spel när man letat land och rike runt efter just rätt pris och skick.


Jo det gör det.;-) För mig har "fynd"-känslan en underordnad betydelse. Visst, jag vill inte betala överpris. Visst, jag vill att det ska vara i bra skick. Men den bästa känslan är ju ändå att ha spelet, att spela på det. Köpet i sig betyder inte så mycket. Däremot tycker jag att det är kul att planera köpet, att välja vilka spel som jag ska jaga reda på. Sån är jag.


Patrik

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 620
  • Visa profil
 • Stad: Landskrona
Att bara köpa är enbart kul för stunden...

Inget kul att bara köpa ett flipper man vill ha för 15000:- i skit skick, när man kanske hittar samma spel för 7000:- i nyskick.

Vissa kanske tycker det är helt okej att göra så men jag tycker inte det, jag köper enbart om skicket är nästan helt perfekt.

Iof. finns det ett par spel som man kanske inte kan välja och vraka på direkt som MM, TAFG och lite andra utan där handlar det mer om att hitta någon som vill sälja, men iof så titta jag på 5-6st MM innan jag hitta mitt :-)

Men skicket är inte allt.. (på spel som man inte kan välja och vraka på...)


Är det någon som har ett Fun House så hör av er...
« Senast ändrad: juni 10, 2003, 12:12:14 av Patrik »


Borttagen

 • Newbie
 • *
  • Antal inlägg: 0
  • Visa profil
Patrik jag vet en som säljer ett ruttet kabinett till Fun house är du intresserad?
Skicket är ju inte allt :-D

/Flippy


Tags: