Frispel

sedan 2001

Vill ha hjälp men "kanonen" på T2

Borttagen

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 0
    • Visa profil
Hej!

Har ett T2 flipper men kan ingenting om flipperspel förutom att spela dem. Nu så har själva kanonen på högersidan som man skjuter iväg kulan med (för att tex få multiboll) slutat fungera. Man skjuter ju iväg den med handtaget (själva geväret) och den fungerar ju när man skjuter iväg kulan vid start så där borde ju inte felet ligga. Kanske någon brytare vid kanonen? Är jättetacksam för tips. Kan som sagt inte så mycket själv om hur flippret fungerar.

MVH

rogerhlarsson@hotmail.com


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2225
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Hej å välkommen till forumet!

Om jag förstått dig rätt svänger kanonen ut som den ska, men man kan inte skjuta ut kulan? Är det så?

I så fall är det ett fel relaterat till den spole som ska skjuta ut kulan ur kanonen. Spolen sitter monterad under kanonens skyddshuv. De fel som kan ha uppstått:

- Spolen har kortslutits (och en säkring lär ha gått).

- Lindningen i spolen har gått av pga av vibrationer.

- En sladd till/från spolen har lossnat vid sin lödning.

- Transistorn till spolen (som styr när spolen ska aktiveras) är trasig (sitter på powerdriver-kortet).


Bekräfta att jag förstått problemet rätt, så kanske jag eller någon annan här på forumet kan hjälpa dig mer.


Borttagen

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 0
    • Visa profil
Du har förstått mig rätt, dvs kanonen svänger ut men det går inte att skjuta iväg kulan. Nu har jag ju lite att gå på och jag ska titta om det går att se något fel. TACK så länge och fler tips är välkomna. Larsson


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2225
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Citera
- En sladd till/från spolen har lossnat vid sin lödning.
Bör vara ganska lätt att se. Värre då med kabelbrott pga kanonens rörelse.

Citera
- Spolen har kortslutits (och en säkring lär ha gått).

- Lindningen i spolen har gått av pga av vibrationer.
Båda dessa kan testas mha en multimeter. Som vanligt hänvisar jag till Clay´s Repairguide där man kan lära sig ett å annat...


Citera
- Transistorn till spolen (som styr när spolen ska aktiveras) är trasig (sitter på powerdriver-kortet).
Kan vara lite klurigare att felsöka kanske, men beskrivs också i ovanstående länk.

Uppdatera oss gärna hur det går med felsökningen!
« Senast ändrad: december 27, 2003, 02:54:14 av LDK »