Frispel

sedan 2001

Pinball Missing "Fun House"

Sami_79

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
  • Stad: sölvesborg
Försöker att laga ett gammalt Fun House där alla brytare var helt döda jag började med att byta ut U20 på Cpu kortet fick det nästan att fungera bara 4st brytare som inte fungerar så jag provade flytta över cpu kortet från mitt FT flyttade givetvis över programmet också nu fungerar alla brytare på hela spelet men när jag ska starta ett spel så står det pinball missing, alla kulor sitter i alla brytare i tråget funger i test läget har ställt in 3balls game i menyn men ändå så letar den efter kulor är det någon som har en ide vad det är som inte stämmer?


ALF

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2103
    • Visa profil
  • Stad: Läckeby
Kolla brytarna igen. Är ganska vanligt att de glappar lite så att de funkar när man testar men att de inte reagerar på kulan utan viker sig istället.
Play a real game, play pinball


Sami_79

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
  • Stad: sölvesborg
Har testat brytarna flertal gånger nu de fungerar klockrent i test mode har även skruvat isär bolltråget och tryckt ner alla tre givare samtidigt som jag försöker att starta ett spel men det blir bara ballsearch.
Finns det möjliget att det är något annat som spökar eller felet kan enbart sitt i brytarna?
Det är någon som har varit och löddat nya kablar mellan brytarna kan det vara så att de är felkopplade på något vis men ändå reagerar i test mode ?Någon som har en bra bild på undersidan på ett fun house så man kan se hur det ska vara kopplat?
Vet ingen historia om detta spelet om det har fungerat när det ställdes undan.
« Senast ändrad: september 25, 2009, 01:16:03 av Sami_79 »


Sami_79

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
  • Stad: sölvesborg
Nu har jag fått tag i ett nytt cpu kort köpte ett helt nytt från usa köpte till det senaste romen också nu fungerar alla switchar i test mode men är treans bolltrågs switch nertryckt så fungerar inte switchen i höger plunger den fungerar om ettan eller tvån är nertryckta.
Provade med att testa samma sak på FT i test mode där fungerade höger plunger switch när treans bolltrågs switch var nere.
Jag har bytt ut brytaren mot en ny men det hjälpte ej är det någon som har en ide?


Sami_79

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
  • Stad: sölvesborg
Har någon en bra bild på bolltrågs brytarna på ett Fun House eller sugen på att ta ett foto och skicka till sami_1979@hotmail.com.
« Senast ändrad: december 12, 2009, 15:42:36 av Sami_79 »


Sami_79

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
  • Stad: sölvesborg
Nu fungerar spelet så jäkla skönt efter många timmars felsökande det var en kabel som var löddad på fel ställe det är svårt att felsöka när någon annan har varit och kladdat innan jag köpte spelet defekt.