Frispel

sedan 2001

Aktiviteter i Göteborg under hösten

matsholmquist

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 968
    • Visa profil
  • Stad: lindome
Hej

Tänkte här bara informera om vad som kommer att hända på flipperfronten i Göteborg under hösten.

25/8 kommer utställningen "TILT - flipperspelens kultur och historia" att sättas upp på Mimers Kulturhus i Kungälv. I samband med den utställningen (som pågår till början av december) kommer det att arrangeras en tävling på Kulturhuset den 7/10 med ett maxtak på 48 deltagare.
Vår förhoppning är också att vi på kulturhuset skall kunna visa filmen om Roger Sharpe från förra året, "Pinball: the man who saved pinball".

Dessutom kommer Christian Holmsten, David Dahl Hansson och jag att ha boksläpp på vår gemensamt skrivna bok, "Flipperspelen berättar". Boksläppet sker den 1/11 och plats för boksläppet är Mimers Kulturhus i Kungälv.

I denna bok skildrar vi åtta spel, som vi av olika skäl - konstnärligt oh kulturhistoriskt - tycker är mer intressanta än andra. Den 9/12 (och vid stort intresse även den 8/12) arrangerar vi sedan en tävling på just dessa åtta spel på Möbelgatan i Mölndal.

I samband med att det förhoppningsvis kommer en del spelare till Möbelgatan den 9/12, arrangeras det den 10/12 ytterligare en tävling. Eftersom det kanske är många som behöver poäng inför årsskiftet för både VM och IFPA Swedish Championship Series 2023, kommer vi att försöka maximera de utdelade poängen så mycket det går - det vill säga att det bara blir classic-spel med mycket elektromekaniskt inslag och bara trekulors serier!

Och sedan första helgen efter nyår - dvs 5-7/1 - kör vi som vanligt Super Classic Pinball Open och Bally Classic Open.

Separata trådar för de olka eventen kommer att läggas upp allt efter som.

VÄLKOMNA!


Tags: