Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BUD

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 86
31
Tävlingsnyheter / Borås Pinball Classic Open
« skrivet: februari 27, 2020, 18:32:20 »
Andra raka för JG
Johan Genberg bibehöll sin goda form från Jönköping och vann på söndagen även huvudtävlingen i Borås före David Dahl-Hansson.
Bronset tilldelades Marcus Hugosson, som kvällen innan hade vunnit sidotävlingen pin-golf, då före norske Tormod Pettersen och Jonas Valström.

Tormod hade i övrigt en lyckad helg i Borås genom att på fredagen vinna den 102 personer starka månadsfinalen samt spelade in bäst resultat på nya flipperspelet Stranger Things.

I sidotävlingen Leftovers segrade Patrik Nilsson före Olli-Mikko Ojamies (FIN) och Viggo Löwgren

Redaktionen gratulerar samtliga vinnare.

32
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 27, 2020, 17:59:34 »
Good news, everyone!


Nu kan du lägga in upp till 6 bilder i dina inlägg, och varje bild kan väga upp till 1000kB.
(Skulle det visa sig att den bild du vill lägga upp ändå är för stor, så kan du minska själva filstorleken utan att skada utseendet via onlinetjänster som https://imagecompressor.com/ eller https://tinyjpg.com/


Så var så god att prova nästa gång du lägger in en säljes-annons eller när du behöver fråga om hjälp med hårdvara.

Du vet kanske också redan att det nu också går att lägga in bilden direkt i själva meddelandet? Som jag gjort i det här.

33
Historia / SV: Forna flipper-SM
« skrivet: februari 26, 2020, 22:32:05 »
Uppdaterat med ytterligare två mästerskap samt lite reaktioner på No Fear-resultatet från 2012.

34
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 26, 2020, 08:47:24 »
Tackar. Jo, jag ska åtgärda det.

35
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 25, 2020, 21:25:47 »
Nu skulle jag tro att det har blivit bättre. Ändrade namn på en .css-fil, vilket tvingar din webbläsare att hämta in den, och därmed få en bättre storlek på logotypen.

36
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 25, 2020, 21:18:48 »
Ska se om jag kan åtgärda det lite lätt om en stund.

37
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 25, 2020, 20:23:50 »
Vad är viktigast på SM?

Nu kan du göra din röst hörd via en omröstning:
https://www.svenskaflippersallskapet.com/historia/forna-flipper-sm/

38
Historia / SV: Forna flipper-SM
« skrivet: februari 21, 2020, 15:21:32 »
Tack för påpekandet. Nu uppdaterat med fungerande länkar.

39
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 21, 2020, 08:47:23 »
Citera
Skulle önska möjligheten att själv kunna "stänga av" forumdelen Tävlingar. De allra flesta inläggen där är ju ändå bara tävlingsanmälan, inte så intressant för mig.

Har kikat lite på det, utan att hitta något bra sätt. Jag lägger det i en bortre "gör sedan-hög".

40
Historia / Forna flipper-SM
« skrivet: februari 20, 2020, 19:44:02 »
 

Foto: Christian Holmsten
Forna tiders flipper-SM
De svenska mästerskapen i flipper har nu fått ganska långa anor. I syfte att samla lite minnen, kunskap och bilder från tidigare år kommer här en liten sammanställning, som av naturliga skäl kommer att missa en massa, utelämna annat och bortse från det tredje.
Därför välkomnas kommentarer och/eller mail till admin@svenskaflippersallskapet.com med synpunkter, korrigeringar och påminnelser, allt för att det här dokumentet ska bli så samlande och intressant som möjligt.


Nittiotalet
Det senaste decenniet då flipperspel fanns överallt, fanns det märkligt nog inte så många tävlingar. Ett antal flipper-SM spelades hur som helst, oftast arrangerade av utställare och ganska ofta uppdelade i lokala kval och kortare slutspel innehållande ett fåtal spelare.
En del info om dessa år ligger i denna gamla tråd
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2003
Efter att SFS bildats två år tidigare och detta samlande forum på webben möjliggjort en gemensam bas, arrangerade Svenska flippersällskapet SM på KTH i Stockholm. Bland de drivande återfanns namn som David Kjellberg, Helena Walter och Johan Småros. Vann gjorde Stellan Blomqvist och belönades med ett Demolition man. Övriga grenar var enhands, dubbel (kallas idag split) samt "bäst på en minut" och kvalet ska ha innehållit runt 15 spel till de 117 tävlande.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2004
Återigen på KTH i Stockholm. 19 spel deltog och Jörgen Holm tog hem segern. Från gamla trådar här på sfs berättas det om fyrspelarmatcher i slutspelet, 23 kr för en stor stark och efterfrågan om att se ställningen på någon eller några utplacerade datorer eller kanske en större skärm, och jag inser hur länge sedan det är. Rejäl höjning av antalet spelare när 186 kom till start.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2005
Tredje året på raken för stockholmarna, och alla som varit med och dragit i arbetet förstår hur trötta de måste ha varit på eländet. Mats Runsten tog hem guldet och i planeringsfasen diskuterades bland annat en höjning av anmälningsavgiften från 120:- till 400:-
Regelverket hade fått en översyn, där det inte bara var våld mot maskin som kunde bestraffas, utan även "skrikande å härjande i ren allmänhet" som en i arrangörsstaben uttryckte det. 169 personer mötte upp.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2006
Göteborg tog över stafettpinnen och placerade tävlingen i Mölndal och det hela organiserades av folk från Alingsås (Markus Salo, Christian Balac och Henrik Tomson bland andra). Möbelgatans restaurang var lokalen, classic introducerades som egen division med Anders Birgersson som vinnare före trettiotalet andra intresserade. I huvudtävlingen var det 154 spelare och Reidar Spets som vann. Fler vinnare hittar du i denna tråd om olika vinnare.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2007
Samma gäng, samma lokal, nya vinnare, lite fler folk. Minnet säger 186 eller 187, men IFPA säger 184. Jorian Engelbrektsson inledde sitt guldsamlande på SM genom att ta hem huvudtävlingen medan Mats Runsten tog ett mer välbesökt classics.
42 moderna spel + 10 classics lånades ut av elva olika personer, vilket framgår av tråden "sm2007 när var hur?"
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2008
Tillbaks till Stockholm och KTH och Jorian Engelbrektssons andra guld i main. Patrik Bodin tog hem classics och webbsidan och anmälningsmöjligheten låg uppe redan 4 oktober (tävlingarna hölls sista helgen i november). Roger Ström stod som general för tävlingen trots diskussioner under året om att Borås skulle ta evenemanget, men Christian Holmsten menade att även om han hade runt 27 spel så ansåg han sin lokal för liten (något som mycket väl kan ha stämt). I Stockholms lokaler samlades 147 glada spelare, varav 74 tyckte det var värt att också spela classic.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2009
Så kom då turen till Borås. Lokalen några trappor upp hade en intressant planlösning och Jörgen Holm vann sitt andra guld i main, medan Mats Runsten tog ytterligare ett i classic. 171 deltagare deltog och nytt för året var två ungdomsklasser där en grabb i den yngre klassen (tack till läsekretsen för rättelsen) vann en rykande het spelkonsoll. Det var tider, det. Christian Holmsten basade över arrangemanget.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2010
Nu hade SM börjat sprida sig. Malmö tog arrangemanget, men drabbades av lite manfall i staben en tid innan mästerskapet, vilket gjorde att Christian Holmsten och Hans Andersson fick ta över en del av uppgifterna. Mästerskapet spelades på biljardstället Interpool som initialt led lite grann av ljus från takfönstren, men kompenserade det med en ganska fräck tudelad trappa. Alvar Palm vann main och Mats Runsten drog in ett hattrick i classic-guld och 139 tävlande registrerades.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2011
Göteborg och bowlinghallen Strike & Co i Gamlestaden stod värd för detta års SM. Nytt deltagarrekord med 197 gjorde att det gamla systemet med fem kvalpass à 40 spelare hade spelat ut sin roll. Jorian Engelbrektsson tog sitt tredje guld i main och Helena Walter plockade hem classic-ditot i kamp med 155 andra. En udda tävlingsform var 80-tals-tresteg som spelades en kula på taxi och två andra gamla vrak. Dessutom genomfördes ett B-slutspel för de för helgen lite sämre spelarna.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2012
Ett år till på samma ställe. Jorian Engelbrektsson fortsatte att vinna guld i main, och Mats Runsten tog tillbaka titeln i classics. 226 spelare deltog och video-streaming via bambuser erbjöds några gånger under slutspelet. Det var detta år som Jorian drog in dryga 17 miljarder på No Fear, i finalen mot Reidar Spets. Det är ett GC som fortfarande står kvar på spelet.

- No Fear var första set. Sen var det Scared stiff som jag tror JOE vann med kanske 11 miljoner mot 10 eller om det var 10 mot 9, säger Reidar Spets som den gången fick nöja sig med silver. Utöver det tog han som tidigare nämnt guld i Mölndal 2007 och sedan ett brons 2016. Plus då två brons i classic.
På frågan om vem av SM-giganterna Jorian eller Jörgen (Holm) som han helst skulle möta i en ny final, väljer han en repris mot Jorian.
- Skulle nog hellre möta Jorian i en final. Båda är ju absoluta toppspelare men Jorian är den som kan bli mest nervös och tappa modet. Jörgen blir arg men fortsätter att spela bra.


2013
En bit söder om Stockholms centrala delar hittade SM ett hem detta år. Heron City fick besök av 176 spelare varav 127 också deltog i classic. Stockholmsarrangemanget var årets tredje efter sedvanliga Stockholm Open och även de europeiska mästerskapen (EPC), så det var en ganska vältrimmad organisation som släpade spel i de varierade lokalerna bland reguljära köpcenterbesökare och andra.
Jorian Engelbrektsson tog sin tredje raka titel i main (femte totalt) och i classic slog Abbe Tjeder till med ett guld.
Diskussionerna här på forumet gick stundtals höga innan mästerskapet, då Patrik Bodin fick försvara tilltaget att inte köra de vanliga fem kvalpassen med gemensam start, utan anammade en mer tidseffektiv variant. Dessutom var det första gången som en scorekeeper-app användes för att bokföra poäng. Tekniken lär ha jobbats ihop av ovan nämnde Bodin samt Mikael Tillander och Andreas Thorsén.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2014
Om Abbe Tjeder var en något överraskande vinnare året innan i classic, så var nog guldet i main detta år till Eric Erlandsson i samma stil, då många av de "vanliga namnen" föll bort på vägen.
Borås och Pinballseye stod värd för andra gången och tog emot inte mindre än 206 spelare i huvudtävlingen. Nästan samtliga - 179 - valde att tävla även på de äldre maskinerna och där var det Jörgen Holm som tog sitt första SM-guld.
Lokalmässigt fanns detta år en spännande lösning med tävlingsspelen i källaren samt ett litet utrymme ett bra antal trappor upp.
De spel som användes i mainfinalen var i tur och ordning Avatar, Fish Tales, Scared Stiff, Demolition Man samt Star Trek och detta kan mycket väl ha varit premiär för bäst av fem set i finalmatchen.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

Fortsättning följer

41
Övriga nyheter / SV: Ombyggnation av Svenska flippersällskapet
« skrivet: februari 20, 2020, 08:56:25 »
Nyhet torsdag 20 februari

Dagligen hämtas IFPA-rankingen för svenska spelare ner till plats 500 (IFPAs gräns för data-uttag). Uppdateras kl 4 varje natt.
Du hittar den längst ned i högerspalten.

42
Övriga nyheter / Flipperspel på Jönköpings läns museum
« skrivet: februari 17, 2020, 19:44:50 »
 

För tredje gången bygger Mats Holmquist och Claes Johansson upp utställningen Tilt - Flipperspelens kultur och historia. Efter framgångar med utställningen på Galleri KC i Göteborg 2018 och Skara länsmuseum 2019 (då också med inkluderad tävling i museet), är det nu dags för Jönköpings läns museum att presentera flipperspel av mestadels äldre modell för allmänheten.
Utställningen startar lördag 29 februari och pågår fram till söndag 26 april, och inträde är gratis.

- Premiären (eller vernissagen) är den 29 klockan 12.00, säger Mats Holmquist och utlovar också fler tävlingar.

Tävling och föredrag


- Lördagen den 4 april kommer det att arrangeras en likadan tävling som i Skara. Inbjudan kommer inom kort.

Några dagar senare, onsdagen den 8 april, kommer han att hålla ett föredrag, kallat ”Från fulkultur till finkultur”.

- Jag kommer att redogöra för hur vissa företeelser – jazz, serietidningar och nu flipper – initialt betraktats som ”något katten släpat in” för att sedan – efter målmedvetet arbete från många parter och en väl genomtänkt strategi – lyckats ta sig in i kulturens finrum. Efter denna lilla redogörelse kommer alla som vill sedan att traska iväg till Mirkos lokal.

Mer info om utställningen

43
Övriga nyheter / Ombyggnation av Svenska flippersällskapet
« skrivet: februari 16, 2020, 19:40:53 »
Som du säkert har märkt, så har det hänt lite på svenskaflippersallskapet.com under sportlovsveckorna. Annonser har provats, designer har stötts och blötts och en hel del små nyheter har införts, förhoppningsvis till det bättre.

Vi som driver SFS förstår att det kan kännas lite väl mycket på en gång, men ber er att ha tålamod en tid framöver. Så småningom kommer webbplatsen att sätta sig och få en form som fungerar för så många som möjligt.

Så vad är nytt egentligen? Här följer en lista över det som har gjorts:

  • Nytt tema, bl a för att få till responsivitet (ser bra ut i mobil)
  • Bättre URLer, vilket gör att webbplatsen har en chans att klättra högre på googles sökresultat
  • Annonser har prövats, resultatet har inte varit tillräckligt bra för en fortsättning.
  • Du kan nu lägga in bilder direkt i dina inlägg, vilket har varit väldigt svårt tidigare.
  • En portalsida har skapats, för att få plats med mer statiska texter, nyheter och liknande. Något som varit efterfrågat.
  • Inläggen kan nu taggas, vilket gör att det blir enklare att söka efter andra inlägg inom samma ämne.
  • Marknadsavdelningen (köpes/säljes/bytes) håller på att få en översikt, och prov görs med bättre exponering av säljes-annonserna.
  • Ett system för att lägga in tävlingar i kalendern och på det sättet sköta anmälningar har införts. Arbetet med att fortsätta utveckla det pågår.
  • Möjlighet att växla till nattläge (om man vill spara mobilbatteri eller låta bli att väcka den som sover bredvid).
  • En tjusig logga är på gång.

Förutom att göra klart det som återstår i listan ovanför, så tar vi löpande emot synpunkter från dig som använder webbplatsen och gör ändringar när så är möjligt, sett till tid och behov.

En del som ska tillkomma är att få någon enhetlig information för landets olika spellokaler, om det finns intresse från er innehavare av att marknadsföra er här på webbplatsen.

Vill du skriva?

Som du kanske sett så finns det på startsidan ett nyhetsblock inriktat på tävlingar och ett på övriga nyheter. Vi som driver SFS just nu kan täcka en del, men vi har inte koll på allt som händer eller tid att skriva om allt, så om du vill finns det en möjighet att få skriva nyheter för svenska flippersällskapet.

Vi ställer inga större krav på språklig förmåga, men kommer att ta oss friheten att vid behov redigera texterna.

Intresserad? Hör av dig till admin@svenskaflippersallskapet.com

Tack för ert tålamod, moderatorgruppen via Hans Andersson.

44
Tävlingsnyheter / Genberg och Malmqvist vinnare i Jönköping
« skrivet: februari 16, 2020, 19:53:39 »
Mainvinst för Johan Genberg och classic-dito för Fredrik Malmqvist i Jönköping

 

Johan Genberg tar kommando i finalens första spel.

Drygt åttio spelare samlades i Matchsticks lokaler för att tävla i main och classics, och för ovanlighetens skull var det olika segrare i de båda divisionerna.
I main vann Johan Genberg över Johan Bernhardsson i en final som bl a spelades på Party Zone och Spider-man, och i classic möttes Mats Sahlberg och Fredrik Malmqvist, där den senare tog hem segern.

I bronsmatcherna vann Marcus Hugosson över Tommy Andersson i classic, medan Mats Runsten slog Jan Anders Nilsson på mainsidan.

Länkar till slutspelsträden:
Main
Classic

45
Övrigt / SV: Nyheter på SFS
« skrivet: februari 16, 2020, 08:24:26 »
Antingen klick/touch på den läsande figuren bredvid din profilbild allra längst upp till vänster, eller scrolla ner till senaste inlägg, eller så ser du nya inlägg per kategori (på mobilen kan det kräva en "hård refresh", dvs att rensa cache)

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 86