Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - bofh

Sidor: 1 2 3 ... 8
1
Köpes / S: Adams Family
« skrivet: november 30, 2008, 16:59:42 »
Jag har fått lite mer info om spelet från den som köpte in det.

Klubben köpte det under sommaren 1995 för 17.500:- plus moms någonstans i Stockholm. Alla papper, kvitton mm som följde med skall finnas arkiverat någonstans och jag försöker spåra upp dem.

Högsta budet just nu är 16.000:-.

Vi har sagt som så att vi säljer till den som lämnat högsta bud nästa helg.

2
Köpes / S: Adams Family
« skrivet: november 30, 2008, 01:47:13 »
Jag har lagt upp lite bilder här:
http://picasaweb.google.com/bofh69/TAFPSVe#

Vita fläckarna runt högtalarna är tejp från klister efter att någon inte insåg att det gick att sänka volymen...

3
Köpes / S: Adams Family
« skrivet: november 29, 2008, 17:59:02 »
Å Fallskärmsklubben Cirrus Göteborgs vägnar säljer jag ett The Addams Family. Det har en topper och diamond plated spelplan. Det är lite slitage runt stolen (dock mindre än vanligt) och spelplanen är lite smutsig, men i övrigt i riktigt bra skick. Jag har ett gäng bilder som skickas efter begäran. Ingen kreditprick. Batterierna behöver bytas, jag har inte öppnat och sett ifall de har läckt men spelet fungerade i alla fall när jag provade det. Vet inte vad det är för mynträknare, men den tar i alla fall emot femkronor.

Säljes till högstbjudande, eller så köper jag det själv om ingen bjuder för högt.

Spelet kan inspekteras vid Säve (utanför Göteborg) efter överenskommelse. Det måste bort så snart som möjligt.

/Sebastian

4
Flippersnack / Skriv under: slopa tillståndskrav för flipperspel !
« skrivet: oktober 23, 2006, 16:15:08 »
Instämmer,
Sebastian Andersson, Stenungsund

5
Hårdvara / TZ - resettrubbel
« skrivet: augusti 18, 2006, 16:14:37 »
Du skulle kunna linda en transformator med 5-10% fler varv på ena sidan, men det rekommenderar jag inte. :-D

6
Hårdvara / betalning i TZ
« skrivet: augusti 14, 2006, 15:10:58 »
Det finns en hackad version av 9.4H som kan ta emot pengar. Jag har den inte, men den går kanske att hitta ifall du letar och är intresserad.

7
Hårdvara / Behövs mylarfilmen på spelplanen?
« skrivet: augusti 11, 2005, 15:12:57 »
Kanske lite sent men...

En klantig sak som jag gjorde var att jag, mitt i arbetet, satte min flaska med label-off i kanten på spelplanen och tog en paus. Flaskan limmades  fast i färgen och det följde med färg i ena kanten när jag lyfte den. :-(
I övrigt fungerar label-off bra.

8
Övrigt / Det ofattbara har hänt
« skrivet: juni 12, 2005, 12:45:44 »
Citera
Jag tror att 680X0 arkitekturen har lika lite med dagens PPC proppar att göra som äpplen och päron. Förvisso är dom Risc bägge två, men där slutar nog likheterna...


68k processorerna är klassiskt CISC:iga (fast mindre än t ex x86), vilket som sagt inte PPC är. T ex är tanken med RISC bland annat att alla register skall kunna användas till allt och i 68k arkitekturen är de delade i två, address register och data register (plus CC, SP och PC registren). Men i övrigt har du rätt. 68k och Power processorerna har inte mycket gemensamt (fast båda har fler register än x86...)

PPC processorn är bra mycket sexigare än x86 processorerna, men rent ekonomiskt är det ju ett helt rätt byte. Två stora tillverkare (AMD och Intel) och stora volymer redan gör ju underverk.

Jag tror inte heller att programerarna får något större problem. Få saker skrivs i assembler idag, och det som gör det (diverse codecs, 3d-korts drivrutiner, bild/ljud filter) skrivs oftare först till x86 än till PPC ändå så det blir bara mindre jobb.

9
Övrigt / Bilskatten...
« skrivet: januari 07, 2005, 17:23:19 »
Naturen kanske är bra på att reglera saker och ting, men få av oss uppskattar naturens regleringar då den tenderar till att avliva en hel del individer i försök att få arter att överleva...

I fallet olja räknar man i dagsläget med att den "peakat" (enkelt förklarat som att förbrukningen är större än produktionsförmågan) mellan 2008-2016 (vissa tror till och med att det hänt redan, det är svårt att veta förän efteråt eftersom så mycket data är hemlig). Det finns tyvärr ett par problem när det sker, det är inte bara att ställa av bilen eller hoppas på något alternativ till bensin. Det går åt mängder med energi till att producera/transportera vår mat idag. Nästa problem är att de som sitter mest fast i ett oljeberoende dessutom har stora vapen och kommer förmodligen att fortsätta roffa åt sig de oljefält som de kan komma åt. Det tredje och kanske största problemet är att det går åt otroliga mängder energi för att skapa en ny energi-bas. Produktionsanläggningar skall tillverkas (med vilka maskiner? De som finns kräver ju olja direkt eller indirekt), material till dem skall transporteras osv. Det finns många som tvivlar på att vi har så mycket energi kvar IDAG att vi kan byta energikälla.

Lite mer info finns t ex här:
Life After the Oil Crash

10
Hårdvara / switch protector
« skrivet: december 13, 2004, 14:24:56 »
Jag trodde de bara var för syn skull... :-)

Oranga (har bara tittat efter sådana till mitt Funhouse) finns t ex hos Bay Area Amusement för 2$ styck.

För ett tag sedan såg jag någon websida där de gjorde sina egna. En träkloss i rätt dimension, täckt med gladpack och sedan doppades det i flytande gummi av något slag (används för verktyg/handtag i vanliga fall).

11
Övrigt / Legoflipper!
« skrivet: november 11, 2004, 20:14:45 »
Ett flipper i lego finns här.

12
Flippersnack / Upphovsrätt
« skrivet: november 01, 2004, 15:26:11 »
Sen är det väl så att vi bor i Sverige och trots amerikanernas våta dröm om att hela världen skall följa deras lagar (vilket de iofs är rätt duktiga på att få igenom via WTO&co) är det ju faktiskt svenska rättsregler som gäller i Sverige...

I Sverige döms man till skadestånd som motsvarar den andres förlust + hans rättegångskostnader ifall man förlorar. Men jag är skeptisk till att någon skulle anlita svenska ombud och stämma dig utan att först försöka komma fram till en förlikning.

13
Övrigt / DMD-editor?
« skrivet: oktober 30, 2004, 11:05:06 »
Det finns ett program som heter CONVTODMD, det läser in en BMP fil och skapar en DMD bild av det. Kan hittas här.

Eller skall du ha det till något annat?

I så fall skulle jag nog rita dem i ett acsii-bild-ritningsprogram, använda * och # och sedan konvertera det i efterhand. Det finns ju bra ascii-bild-ritningsprogram med stöd för animationer etc och det är lätt att läsa formatet för senare konvertering (nu är väl inte det så svårt med bildfiler heller, men text är lättast :-).

14
Hårdvara / modROM
« skrivet: oktober 30, 2004, 10:35:03 »
Många av hemmarommen har varit inställda på att endast tillåta frispel. De flesta av dem finns i förändrade versioner som även tillåter "vanligt" myntspelande. Sen finns det några rom där texter ändrats lite smått och vissa ljudeffekter är utbytta/bortplockade (någon stolle tyckte "I hate water and I hate you" i IJ skulle bort så inte hans barn började uttrycka hat verbalt, får väl anta att han föredrog "the american way" med att de sköt ihjäl klasskamrater istället ;-) ). Jag har däremot inte hört talas om några rommar där andra än de ursprungliga programmerarna lagt till några riktiga förändringar (nytt mode, rättning av bugg etc), vilket hade varit riktigt fräckt.

15
Hårdvara / Backupbatterier?
« skrivet: oktober 27, 2004, 17:42:13 »
Jag antar det är ett WPC spel.

Får du något fel i uppstarten?

"Factory Settings Restored" -> Ingen/för låg  batterispänning till minnet (U8).

"Set Time and Date" -> Ingen/för låg batterispänning till ASIC:en (U9).

ASIC:en skall ha minst 4V på ben 1, 22, 43 och 64. Är det för lågt och det är nya batteri så kan batterihållaren vara skiten/rostig.

Men går INTE klockan medan strömmen är på så är det inte batterierna som felet beror på.

Sidor: 1 2 3 ... 8