Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Melchior

Sidor: 1 2 3 ... 9
1
Köpes / S: MAME Arkadspel
« skrivet: april 20, 2007, 16:32:29 »
Arkadspelet innehåller en standard skärm med trimpottar. Den är vändbar för spel som spelas vertikalt och horisontellt. En windows 98 dator sitter i med MAME installerat. Myntinkast fungerar för att få krediter. Några tusen spel finns redan i. Rekommenderar att man uppgraderar datorn till nyare mjukvara. Allt funkar som det ska.
Orginaldelarna sitter kvar i Arkadet så om man vill kan man konvertera tillbaka det och skippa MAME datorn.
Kabinettet är "normalslitet".

Ring eller maila om ni vill ha bilder.

Finns i Nynäshamn söder om stockholm.

Pris: 6000

eschonning(a)hotmail.com
0733117020

2
Köpes / MAME Arkad Kabinett
« skrivet: april 20, 2006, 13:11:47 »
upp

3
Köpes / MAME Arkad Kabinett
« skrivet: mars 14, 2006, 23:52:49 »
Säljer mitt MAME Arkad Kabinett. Fullt fungerande med orginalskärm för bästa arkadkänsla. Innuti arkadkabbet står en Celeron 800mhz med hårddisken fullpackat med spel.

Kom ihåg att skärmen är vändbar för spel som spelas horizontellt eller vertikalt.

Myntinkast funger.

Bilder:
http://www.schonning.org/Flipper/Arkad/index.htm

Mer bilder eller högre upplösning kan skickas om ni vill.

Pris: 8000 kr

Jag skickar inte detta spel, jag ids inte att packa ihop och skeppa iväg det. Det finns i Nynäshamn

Ring mig på 0733117020 eller maila på eschonning@hotmail.com

4
Köpes / No Fear - Sålt
« skrivet: mars 14, 2006, 23:47:01 »
Jag säljer nu mitt No Fear. Det är i gott skick, faktiskt väldigt bra skick.
Har precis uppgraderat rommen till senaste version. Har lagat accelerations spolarna under bakre rampen som hade givit upp (=dyrt).
En liten repa finns på spelpanen i vänster ramp och är det enda felet på spelplanen. Ni kan också se några tejpspår som jag torkade bort med lite nafta... det är alltså inte jag som har photoshoppat bort skräpet. ;)

Manualer och kopplingsschema finns givetvis. Lite gummireservdelar finns + lite lampor.

Det är hämtning på spelet som gäller, jag vill inte skicka det med post eller fraktfirma. Jag har helt enkelt inte ork till det.

Bilder finns det här:
http://www.schonning.org/Flipper/No%20Fear/index.htm

Mer bilder eller högre upplösning kan jag skick om ni vill ha.

Pris: 10000 eller bud

emaila gärna mig på eschonning@hotmail.com eller ring på 0733117020
-------------------------------
Spelet är sålt: Detta och The Shadow gick för 18000 tillsammans

5
Köpes / The Shadow + massor med reservdelar - Sålt
« skrivet: mars 14, 2006, 23:39:05 »
Nu är det tyvärr dags att skiljas från en trogen kamrat. Ska flytta och blir av med flipperrummet. Jag drar en blänkare här innan jag lägger ut det på blocket för att se om någon i flippergänget vill ha spelet först. Känns bättre om det stannar i familjen.

Shoppat, lagat, putsat, och åter putsat. Nyaste rommen nr 6 (precis installerat och provspelat), den gamla hänger med för säkerhets skull.

Jag fick tag på ett shoppat TS för ett tag sedan och det är ifrån det som alla reservdelar kommer ifrån, det finns mycket godsaker i högarna... inkl en något sliten "Brick Wall".

Här kan ni se bilder på spelet:
http://www.schonning.org/Flipper/The%20Shadow/

Mer bilder kan ordnas om ni så önskar.

Spelet står i Nynäshamn och det är hämtning som gäller... Jag har inte ork att packa ihop och skicka iväg allt... sorry. Sjävklart är det uppställt så det går att provspela!

Pris 12000 eller bud!

Ring på 0733117020 eller maila på eschonning@hotmail.com

MVH
Emil

-------------------------------
Spelet är sålt: Detta och No Fear gick för 18000 tillsammans.

6
Flippersnack / Värdering av spel - TS, NF + MAME Arkadspel
« skrivet: mars 14, 2006, 23:30:38 »
Jag har försökt att sälja lite smådelar, men det är svårt tycker jag. En begagnad del är folk inte villiga och betala speciellt mycket för.. spelar ingen roll att det är "unika" detaljer. De har helt enkelt varit värt mer som reservdel för mig.

Men mest behöver jag nu bli av med grejjerna så det är allt eller inget som gäller... :)

7
Flippersnack / Värdering av spel - TS, NF + MAME Arkadspel
« skrivet: mars 13, 2006, 11:52:22 »
Okay, låter som att jag har satt ett rimligt pris på TS, eftersom jag har rätt mycket reservdelar i gott skick till det. En hel låda med grejjer... plus ett battlefield. Jag skulle tro att reservdelarna i stig är värt några tusenlappar.

NF kan nog vara lite i överkant, dock är spelet nyshoppat och i bra skick om jag får säga det själv. Så lite prutmån finns det allt på 10k. ;)

Arkadspelet får jag nog helt enkelt testa att lägga ut så får vi se om det finns någon köpare.

Jag ska ta och fota allt idag så kan ni få se lite bilder på grejjerna. Om det är något som ni tycker är prissänkande så kan vi flama lite till om det. ;)

Tack för hjälpen.
/E

8
Flippersnack / Värdering av spel - TS, NF + MAME Arkadspel
« skrivet: mars 12, 2006, 13:30:56 »
Hej, jag börjar få lite platsbrist och funderar på att sälja mina spel. Ett No Fear, The Shadow och ett MAME Arkadspel med orginalskärm och en dator i.

Problemet är att jag inte har en aning om vad det är värt.

Tänkte skicka med alla reservdelar till TS, jag har nästan allt i reservdelar till det, kompletta ramper, spelplan, BattleField och några lådor med skruvar, glödlampor mm. Spelets rom är uppgraderat. The Sanctum lagat så det knappt syns att det är något där. Givetvis är det shoppat för något år sedan, spelplanen är i toppskick. Sidor och klistermärkena där har lite småskador tyvärr. Men inga stora saker.

No Fear är nyshoppat, accelerationsmagneterna är nybytta, lite osäker om den nedersta magneten verkligen fungerar, men allt funkar när man spelar spelet (det var ett jäkla jobb att byta dem, och dyrt). Ny rom försäkrar att magneterna inte brinner upp igen. Bara en liten repa i spelplanen som jag inte orkat fylla i... med lite färg så är det gjort i ett kick. Sidorna är i bra skick.

Arkadspelet innehåller en standard skärm med trimpottar. Den är vändbar för spel som spelas vertikalt och horisontellt. En windows 98 dator sitter i med allt fungerande. Myntinkast fungerar för att få krediter. Några tusen spel finns redan i. Rekommenderar att man uppgraderar datorn till nyare mjukvara. Allt funkar men det finns många förbättringar.

Jag hade tänkt mig 12k för TS, 10k för NF, och 10 k för arkadspelet.

Är jag helt ute och cyklar med priserna? Tänkte höra med er först. Sett ett NF för 15k på blocket... men det anser jag lite för mycket...

MVH
Emil

9
Hårdvara / Undringar om Shadow
« skrivet: december 16, 2005, 12:32:19 »
Jag har en liten howto för sanctum..

The Shadow Repair

10
Flippersnack / The Shadow. Reparatör sökes
« skrivet: december 16, 2005, 12:25:07 »
Sanctum är lite svårt... Du får skrapa ur det söndriga, spackla i hårt spackel. Blanda färg och måla på... Dvs, ganska mycket jobb. Väggen går att köpa ny för 7dollar... så det är inte så dyrt. Du måste dock kolla så magneten och opton där funkar.

Battlefield kickern är antagligen glappa kablar. Det var det på mitt. (som alltid går det inte att svära på det).
Det ska sitta ett plastskydd bakom kickern och dess arm, men ingenting under... kulan rinner ner på planen lite olika. Dock ska den inte fastna.

Diverterna är bara att skruva åt... släpp på insexskruven och skruva åt den när den är inställd... hårt!

Mongol, ja, köp en ny. :) Plasten som är över rampen, tillverka en ny av lite plexiglas.. det går rätt lätt att göra.

Köp ett "kitt" med lampor när du köper gummin. Du behöver flashers, vanliga och en modell till som jag inte kommer ihåg vad de heter. Köp upp en 15 st av varje.. Använd testerna i spelet när du ska byta lampor som inte fungerar, där kan du tända upp alla..

Sensorerna behöver ställas in lite.. kolla först att switchen funkar genom switch test menyn, därefter rullar du en kula genom och böjer stålpinnen tills det funkar varje gång.

Novus puts för spelplanen + tsprit.

8. köp gummitkitt.

9 spruckna plaster är dyrt att köpa, men det fanns ett plastpaket för $1800 på länken du fick.

Switcharna får du kolla en och en... genom testmenyn. :)

Hoppas det hjälper dig lite i alla fall.

MVH
Emil

11
Hårdvara / Accelerations magnet i No Fear
« skrivet: september 02, 2005, 20:58:06 »
Ok, det glömmer jag bort... Vad var det du sa igen? ;)

Jag ska mäta på spolen för att se vad som händer, men det är lite svårt eftersom jag behöver flera händer samtidigt, får fråga en kompis...

/E

12
Hårdvara / Accelerations magnet i No Fear
« skrivet: september 02, 2005, 16:51:53 »
Jag har problem med en magnet i No Fear, det är den nedre av de tre som accelerar kulan i rampen i bakgrunden. Den får inte ström. Opton stänger/öppnar som den ska!
Jag undrar hur jag ska felsöka detta? Dvs hur kopplas magneten in. Vilket kort är det som ger ström till magneten? Vill gärna ha lite info så jag slipper testa mig fram helt blint...

/E

13
Hårdvara / hemmalindade spolar.
« skrivet: september 02, 2005, 16:40:49 »
Det ska jag göra, det är nära nu, så här nära har det aldrig varit förut... Dock ett problem kvar, den nedersta magneten är något fel på fortfarande, antagligen så är kretsen som ger ström till magneten sönder, ska börja felsöka det när jag har fått ihop alltihopa, vill få dit alla gummin och så först...

/E

14
Hårdvara / Soundboard interface error - No Fear
« skrivet: september 02, 2005, 16:11:35 »
Okay, nu ska jag köpa en bingolott... Såklart alla epromar (eller vad de du ska heta) skulle bytas ut, så jag gjorde det försiktigt med en skruvmejsel (hoppas det var rätt) pulade tillbaka dem på det andra kortet och VOILA spelets ljud funkar igen, efter en liten segerdans så har jag bestämt mig för att jag är värdig en kaffe och en räkmacka på stan. Ojojoj, nu är det bara en spole som inte funkar, antar att den är bra mycket svårare att fixa, det är antagligen strömkortet som inte ger den kräm, men vafan... nu ska det firas!

/E

15
Hårdvara / Soundboard interface error - No Fear
« skrivet: september 02, 2005, 15:54:24 »
Jaha, där fick jag för att jag var duktig. Spelet har stått still i ca 1,5 år, nu när jag äntligen plockade ihop det så har soundboardet ballat ur! Den rapporterar "Soundboard Interface error!" i testreporten. Har ni några ideer om var/vad jag ska börja att felsöka?

Har ett soundboard till The Shadow som jag böt med, tog bort den första eepromen som det står No Fear, då plingar det i alla fall i spelet, men det blir någon checksum error då i stället. Är det så att jag behöver byta ut alla epromar (slog mig nu att det kanske är så)??

Det här får nog klassas som ett otursspel... tyvärr... MEN DET SKA FAN GÅ ATT LAGA!

/E

Sidor: 1 2 3 ... 9