Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ganglere

Sidor: 1 2 3
1
Övrigt / Flipper i Gävle?
« skrivet: juni 26, 2007, 00:29:13 »
Godislandet + biljard => Interpool = gamla biljarden på söder!

Tack för det tipset, förslaget är accepterat och stället kommer att besökas om ca 23 timmar.

Synd att Gävle tappat så totalt när det gäller flipper. Det hela grundade sig tydligen på ett ständigt inflöde av FEZ:ens studiemedel...:-D

2
Övrigt / Flipper i Gävle?
« skrivet: juni 25, 2007, 08:19:56 »
Hej!

Tänkte gå ut med några kompisar i Gävle imorgon. sist jag kollade så hade ett par ställen stängt och jag undrar därför om någon har nåt tips om var man kan hitta ett par schyssta flipper och en trevlig bar?

Har god men icke uppdaterad lokalkännedom. Alla landmärken äldre än ett par år brukar funka.

/Gibbon

3
Flippersnack / Skriv under: slopa tillståndskrav för flipperspel !
« skrivet: september 23, 2006, 12:44:10 »
Stöder förslaget till fullo.


Johan Klint
Sollentuna

4
Tävlingar / LAG-SM-06
« skrivet: januari 05, 2006, 10:37:05 »
GUD: (Ang. hata Göteborg) Ja, jag skämtade. Dels skrev jag ogilla inte hata, och sen la jag till en ;-) efteråt. Trodde att det var vattentätt säkert från missförstånd men jag hade fel, ber om ursäkt för det.

Angående stadstillhörighet så förstår jag varför man vill bilda lag själva när jag läser rubriken på tråden, lag-SM. Det kan kännas naturligt att bilda lag utan geografisk eller klubbmässig tillhörighet för att spela SM. Detta görs ju redan i.... beach volleyball?

Jag tolkade upplägget utifrån de stadskamper som vi tidigare haft fast man drar ihop så många städer som möjligt, en helt annan tävling med andra ord. Personligen lockas jag mer av Stads-SM än av Lag-SM men det är ju jag.

Det ska bli spännande att se vilka arrangörer som hinner först, Stads-SM eller Lag-SM. Eller kanske Pinbrawl-Sweden?

5
Tävlingar / LAG-SM-06
« skrivet: januari 03, 2006, 13:14:41 »
Inte alla på STPB dock...

Lagtävling är kul, stadslagstävling också, tom roligare enligt mig. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Jag är helt övertygad om att Stockholm kommer att representeras av minst ett lag i en stadstävling. (Blir det på hemmaplan gissar jag att det blir fråga om 4+ lag.)

Om någon känner att det vore roligt att ta tag i en stadlagstävling ska denna inte känna sig hindrad av att några föredrar en obunden lagtävling. Dom har fel ;-)

Tänk er bara hur roligt fotbolls-VM i sommar skulle vara om spelarna själva fick dra ihop lag på egen hand. Jag föredrar att ha en geografisk uppdelning så man omedelbart kan ogilla Göteborg... ;-)

Sen tycker jag att vi inte behöver vara rigida med stadstillhörigheter, om man tex bott i Falun, spelat för Gävle och flyttat till Stockholm måste väl ändå tillhörigheten bestämmas av hjärtat.

6
Tävlingar / Juniorer och barn?
« skrivet: november 29, 2005, 22:25:23 »
Lysande idé!

Nu är mina tjejer väl små för att delta men om ett par år kan jag tänka mig att det skulle vara otroligt populärt att spela samma turnering som pappa (eller mamma).

Det hinder som finns för sådana här bra idéer är att SM inte har någon stor, fast organisation. Lägg nu detta på minnet alla SFS:are, och andra också för den delen:
Ta initiativ!

Ingen kommer att tycka annat än positivt om er om ni vill arrangera en aktivitet i samband med SM. Det som kan mottas lite sneare är förslag på sånt som borde göras, då är det lätt att försvara sig i panik.

Mitt förslag på något att göra (:-D) är att den som vill ordna något i stil med barntävling kontaktar nästa SM-organisation och hör sig för om inom vilka ramar en sån aktivitet kan ordnas.

Det är underbart med många flipperaktiviteter runt om själva tävlingen men den organisation som varit har inte haft resurser till mer. Återstår att se hur det ser ut nästa år...

7
Tävlingar / Boende ?
« skrivet: november 21, 2005, 21:27:43 »
Kolla Bed and breakfast, det finns ett par ställen på lätt promenadavstånd från KTH. De som har tekniska högskolan som närmaste tunnelbanestation eller tex holländaregatan är nära.

8
Tävlingar / Spela på ert favoritspel
« skrivet: november 15, 2005, 23:21:42 »
?

Låter bra, typ. Men vad är det?

9
Tävlingar / Spela på ert favoritspel
« skrivet: november 15, 2005, 22:42:38 »
Nu har flipper-SM tagit steget ut till officiellt evenemang tillsammans med schack, bandy och riksdagsvalet. Betsson har tagit initiativ till att starta spel på vinnare i SM. Mycket intressanta odds. Kolla närmare på:

http://www.betsson.com/sv/betting/index.asp?url=/sv/betting/market_list.asp&marketID=164534

/Gibbon

10
Tävlingar / Spelschema 2005
« skrivet: november 15, 2005, 22:24:59 »
Värt att poängtera ännu en gång är att endast de som betalat (eller löst anmälningsavgiften genom att bära spel el. dyl.) har fått ett kvalpass tilldelat.

Allteftersom fler spelare betalar kommer listan att uppdateras och spelarna tilldelas kvaltider i mån av plats.

Om ni hamnat fel eller råkat ut för oförutsedda förhinder kan ni kontakta mig på gibbon@kth.se så får vi se vad som kan göras.

Hör gärna av er om ni vill köra ett eller två pass scorekeeping också, ju fler frivilliga desto mindre arbete för de som ställer upp.

/Gibbon

11
Tävlingar / Scorekeepers etc.
« skrivet: november 10, 2005, 09:21:45 »
Hej!

Jag håller på att pussla ihop scheman för scorekeepers, kanslister och domare under SM. För att det frivilliga arbetet ska bli så litet som möjligt så hoppas jag på att antalet frivilliga ska bli så stort som möjligt.

Många har fått mail eller gästboksinlägg men alltid är det någon jag missat. Jag undrar:
Har DU möjlighet att hjälpa till ett eller möjligen två pass under SM? I så fall: Vilka pass? Det handlar i första hand om scorekeepande och era kvaltider bokas först så det behöver ni inte vara oroliga för. Vi bjuder på käk till alla som ställer upp.

Svara till gibbon@kth.se, min gästbok på Stockholm pinball eller något annat sätt som passar er. Tack till alla som ställer upp!

/Gibbon - Ganglere

12
Tävlingar / Regelförändringstips mottages tacksamt
« skrivet: november 01, 2005, 10:50:48 »
Citera

citat:
--------------------------------------------------------------------------------
 I år ska jag satsa på att få förkvala, så jag är i form till åttondelsfinalen
--------------------------------------------------------------------------------

Smart!
Allvarligt så har du en poäng här, JOE - och ett argument för att tillåta visst övningsspel före gruppspelet. Vi återkommer!


Om man hamnat på platserna 1-24 och anser att de förkvalande har en fördel genom att de blir uppvärmda så är man välkommen klockan nio tillsammans med placeringarna 25-48. Det finns spel att värma upp på i baren. Fast två timmars extra sömn kanske också är en fördel?

Givetvis ska ni få känna lite på spelen, i möjligaste mån. Ett argument mot särspel förresten...

13
Tävlingar / Inbördes möten eller särspelsmatch?
« skrivet: november 01, 2005, 10:44:19 »
EDIT: Är det verkligen omöjligt att radera inlägg...

14
Tävlingar / Inbördes möten eller särspelsmatch?
« skrivet: november 01, 2005, 10:43:47 »
Måste säga att jag tycker Bottes (ignorerade) förslag bör övervägas. Varför inte låta kvalplaceringen avgöra?

Resultatet av kvalet känns mindre slumpartat än ett särspel eftersom kvalet baseras på fyra spel.

Frågan är om det är en för- eller en nackdel att man isåfall vet från början vem som kommer att gå vidare vid oavgjort. Jag tror på fördel.

Som jag ser det har vi två frågeställningar att avgöra:
a) kvalranking eller inbördes i första hand
b) särspel före de ovanstående i mån av tid, ja eller nej

Det måste vara tillåtet för oss domare att flexa beroende på hur tidsschemat ser ut men det är intressant att veta hur de generella önskemålen ser ut. Därför tar vi till oss alla synpunkter och förbehåller oss rätten att ignorera dessa ;-)

/Gibbon

15
Tävlingar / Regelförändringstips mottages tacksamt
« skrivet: oktober 14, 2005, 13:19:31 »
Det var lite det jag menade med att man scorekeepar varandra, det blir ju en funktion av domare - övervakare etc.

Möjligt problem skulle vara om jag inte spelar med gentlemannen MCR utan kanske med någon alltför vinstinriktad person som tappar sitt vanligtvis goda omdöme och börjar övertyga mig om att det enda rätta är att starta om spelet. Är personen dessutom en bekant eller till och med vän kan det bli jobbigt.

Tror iofs inte att den andre spelaren kommer att hänga över axeln och snacka utan han eller hon tröttnar nog och glider iväg så länge (inte minst om man ska vänta på MCR!). Det är trångt och folk har kanske roligare kompisar på annat håll. Vad jag vill säga är att man nog inte ska se den bredvidvarande spelaren som en garanti för att fusk inte förekommer eftersom det inte gärna kan vara obligatoriskt att stå och glo.

Sidor: 1 2 3