Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - superpin

Sidor: 1 2 3 ... 20
1
Tävlingar / SV: Straight down the Holidays, 28/12
« skrivet: november 28, 2017, 14:45:58 »
Ola Rodenkirchen OGR #3393

3
Flippersnack / Lagstiftningen, Lotteriinspektionen etc.
« skrivet: juni 16, 2014, 11:51:26 »
Det händer något iaf, IDG kör en artikelserie: IDG.se

4
Hårdvara / TZ spiral award problem?
« skrivet: mars 26, 2014, 09:34:30 »
Men så länge magneten drar kan man knappast skaka loss kulan, iaf inte på mitt TZ. Ojämn "magnetskruv" och/eller magnetiska kulor känns ju mest troligt.

5
Hårdvara / TZ spiral award problem?
« skrivet: mars 25, 2014, 18:07:10 »
Inte speciellt vanligt vad jag vet, har inte haft några sådana problem med mina hemmaspel förutom efter transporter. Du kanske har glapp i någon kabel helt enkelt, kolla lite närmare och se om du ser någon skada. Hittar du inget så får du nog börja rucka lite på varje kontakt och se om det ballar ur, alternativ vänta till nästa fel och då ta en kontakt åt gången tills spelet fungerar så borde du kunna lista ut var problemet är.

Det kan ju vara knas på någon kretskortskontakt också, men jag gissar på att kablarna är en hetare kandidat.

Hur är det med ursprungsfelet, fastnar kulan fortfarande?

6
Hårdvara / TZ spiral award problem?
« skrivet: mars 25, 2014, 17:31:23 »
Är detta enda felen, dvs spelet lirar i övrigt?

Att flippern inte fungerar kan bero på massor av saker, kolla in på t.ex pinwiki så har du lite tips på hur det fungerar. Lite kort så skulle jag börja med att kolla att inga kablar/kontakter sitter löst och försöka få igång displayen igen, med den så kan du köra både switch- och spoltester och börja ringa in problemet lite enklare.

Fö så är 12 grader rena stupet på ett flipper, det blev inte något mätfel där?

7
Övrigt / Bluffannonser
« skrivet: mars 05, 2014, 18:40:31 »
Den som ligger nu om MB är den klassiska "betala till fraktfirman" scammen om någon undrar. Spelet han låtsas sälja är det här: http://www.thepinballcompany.com/monster-bash-high-end-restoration.aspx men han hävdar att det finns i England.

8
Flippersnack / Info Star Trek
« skrivet: februari 07, 2014, 13:31:41 »
Man kanske skulle göra ett "freemium" flipper? Första tjugo trycken på flipperknapparna är gratis, sedan kostar det fem spänn att få femtio till. Lägg i en tia extra och du får spela multiboll. Samla diamanter i ramperna som du kan växla in mot extra flippringar eller köpa en jackpot med.

Johan, du är säker på att det inte var Hassangänget som börjat med busringningar igen? Låter ju helt vrickat, vad har folk för referenser idag egentligen...?

9
Köprelaterat / PDI Optical Glass
« skrivet: december 02, 2013, 15:09:22 »
Måste bara inflika att Romans glas är den bästa "modden" jag har gjort på mina hemmaspel, tack igen CC för att du har orkat styra upp några samköp!

10
Flippersnack / Hur fungerar det att vara flipperutställare?
« skrivet: september 01, 2013, 19:12:38 »
Jag ställde ut ett spel hos en grillkiosk i Solna när jag bodde där pga att Good Luck lade ner och grillägaren frågade om jag kunde ställa dit ett istället för att kunderna frågade efter flipper.

Intressant grej att göra, började med ett TS som funkade klockrent i kanske ett halvår innan det började krångla. Då det var det ett renoverat hemmaspel så det var i princip i nyskick mekaniskt när jag ställde dit det. Bytte senare bort det spelet och skaffade ett WCS istället som jag fixade till och ställde ner, och tvärtemot mina förväntningar så krånglade det betydligt mer än TS. Drog in mindre pengar också för den delen.

Pengarna var ju ett kapitel för sig, upptäckte att det var väldigt mycket servicekrediter som gick, visade sig att grillinnehavarna tog betalt cash och tryckte fram spelen den vägen när någon ville växla. När jag frågade så skyllde de på att deras barn fick spela gratis...

Flyttade senare från Solna men lät spelet stå kvar, när jag kom förbi en gång så var haket sålt och nya innehavaren blev glad att jag kom så vi kunde dela på pengarna som spelats in. Tidigare ägaren hade förstås tömt spelet innan de lämnade över grillen, de tusenlapparna fick jag aldrig se. Körde upp spelet till landet istället, Näckrosgrillens tjugoåriga flipperhistoria tog därmed slut, och gissningsvis min karriär som flipperutställare också. :)

11
Hårdvara / DMD Extender
« skrivet: juli 18, 2013, 22:53:01 »
Perfekt för finalspelen på större tävlingar, tänk att köra displayen på projjarna nästa gång på Heron.

12
Köprelaterat / chip programerare tips
« skrivet: februari 12, 2013, 14:52:15 »
Här är listan på chip den klarar: http://www.autoelectric.cn/minipro/MiniProSupportList.txt

13
Hårdvara / Congo, får inte riktigt Gorillan att fungera åt ena hållet...
« skrivet: januari 30, 2013, 13:44:12 »
Det är fullt möjligt (jag skulle vilja säga högst troligt)att flippret använder övre opton för att aktivera funktionen när man spelar och den "vanliga" opton när man är inne i testmenyerna.

14
Hårdvara / J120/j121 wcs94
« skrivet: december 22, 2012, 12:00:24 »
Har det blivit tillräckligt varmt för att elda upp kontakten så vill man ju gärna kolla hur lödningarna ser ut på baksidan, och eftersom man då ändå måste plocka ner driverkortet så tycker jag iaf att det är värt ett par kronor och någon minuts jobb att byta stiftraden när man ändå är i farten.

Just WCS är det enda spel jag har haft där j120/121 har brunnit även efter renovering med nya stift och trifurcon, men då stod det påslaget nästan konstant i över ett år och dessutom med standardlampor överallt. Har inte räknat på det men det är kanske extra många GI på wcs?

15
Övrigt / Efterlysning: du som köpt Bally CANCAN (spelautomat)
« skrivet: december 21, 2012, 18:49:22 »
Gissar att det är Patrick det handlar om, jag drar iväg ett mail till honom.

Sidor: 1 2 3 ... 20