Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - AFR

Sidor: 1 2 3
1
Flippersnack / adonbolagen
« skrivet: mars 03, 2010, 20:19:21 »
1498 står det på mitt swep1

2
Köpes / K: Pinball 2000 dator
« skrivet: november 15, 2009, 16:39:11 »
Finns det någon som har en P2K-dator över? Utan PRISM+ROM kort är ok, eftersom jag redan har det för båda spelen.

3
Hårdvara / TFT-monitor till pinball 2000?
« skrivet: juni 29, 2009, 18:02:55 »
Kan det vara som Archibald säger, att det faller på p2k-grafikens låga upplösning? Har sett att Nucore-snubbarna rekomenderar en widescreen 22" LCD till deras lösning, url=http://www.bigguyspinball.com/community/viewtopic.php?f=15&t=323]Nucore-monitor[/url]. Men de kanske trollar även med grafiken för att få bilden att passa det formatet?

mdungan, visar det sig att det inte går bra med LCD, eller jag inte lyckas få liv i crt-monitorn till detta spel, så hör jag antagligen av mig. Men cga/vga-konvertern i länken ovan + LCD känns ju rätt lockande.

4
Hårdvara / TFT-monitor till pinball 2000?
« skrivet: juni 28, 2009, 21:13:05 »
Är det någon som vet en bra lösning på TFT-monitor till p2k-spel? Format, modell, prestanda, etc ..och framförallt adapter för att få skärmen att fungera med p2k-datorn?

5
Hårdvara / byte av fjäder till kistan i SS
« skrivet: januari 26, 2009, 22:05:37 »
Ja det har du ju rätt i , "Crate:en" var ju det där..

Minns att kistlocket ibland kärvade på mitt spel så att bollarna inte alltid kom ut på 1:a försöket. Det berodde på att insidan av locket var lite slitet av mekanismen som trycker upp det, men det löste sig efter att ha slipat locket med väldigt fint sandpapper + autosol. Sen finns det väl en "service bulletin" också som har med detta att göra.

6
Hårdvara / byte av fjäder till kistan i SS
« skrivet: januari 26, 2009, 20:48:18 »
Är det möjligen denna kista du menar? Kista

...eller kanske den andra?

7
Hårdvara / Displayproblem
« skrivet: januari 26, 2009, 19:35:19 »
Calm, jag körde displaytest samma dag som jag hämtade spelet, och det blev dimmig display lite till och från beroende hur många punkter som borde vara tända, ungefär som det beskrivs på pinrepair (har spelet i stugan så jag kan inte testa just nu för att vara säker, men har för mig att det t.ex såg bra ut vid "radtestet"). Där står ju också att detta problem ofta är värmerelaterat, och borde lösa sig om man byter ut komponenterna på högspänningsdelen. Men det har jag gjort, och det hjälpte alltså tyvärr inte.

Har läst på flera ställen att skillnaden mellan pin1 och pin2 måste vara 12 V. Men den blir alltså lite drygt 20 V med denna display inkopplad. Någon som vet var man kan hitta ett kopplingsschema till kortet som displayen sitter fastlödd på? Kanske man kan klura ut om det kan vara någon trasig komponent på det kortet som lastar pin2-spänningen på fel sätt?

8
Hårdvara / Displaykortet och värme
« skrivet: januari 26, 2009, 16:42:52 »
Tack för detta inlägg!

Med tanke på de problem jag haft med display och sönderbrända komponenter på displaykontrollkortet på mitt senaste spel så hade jag själv tänkt låna hem en Fluke IR-termometer från jobbet och göra de mätningar du nu gjort. Men nu slipper jag ju det.

Har förstått att detta kort på WPC-/WPC95-spelen är dåligt konstruerat, och att det finns ett antal olika kort med bättre konstruktioner man kan köpa.

Säg gärna till om du kommer på någon bra fläktlösning!

9
Hårdvara / Displayproblem
« skrivet: januari 25, 2009, 23:40:00 »
COCS, spelet är inte ett WPC95-spel, utan ett av de som kom lite tidigare. Sen har jag alltså testat med en annan display och då gick det bättre, så det lutar ju väldigt mycket åt att displayen är kass. Men en sak jag gärna skulle vilja förstå är vad som kan ha hänt under transporten. Jag får lita på att säljaren aldrig haft detta problem, och säger att det måste ha hänt under transporten. Men frågan är vad? Kallödningar på displaykortet (även om jag inte kan se någon) som oturligt nog gav upp just nu, ...?

are, jag har inte testat displayen i ett annat WPC-spel. Har ett LOTR som jag skulle kunna testa den i men vet i fasen om jag vågar det. Om det nu är den dåliga displayen som "grillat" kontrollkortet så att åtminstone två komponenter gått sönder (en transistor var ju dessutom så där glansigt grön som de kan bli när de går varma under en längre tid), så är det väl inte helt riskfritt att sätta in den i något spel överhuvudtaget?

Annars, brukar det gå så hett till på displaykontrollkortet som det ser ut att ha gjort på detta (se bilerna i mitt första inlägg)? Om inte har jag ju åtminstone nu lärt mig att man ska kolla upp det innan man köper ett spel..

10
Hårdvara / Displayproblem
« skrivet: januari 25, 2009, 22:35:35 »
För ett tag sen köpte jag ett WPC-spel där allt verkade bra när jag provspelade det. Men efter att ha fraktat hem och startat spelet såg displayen ut så här efter knappt 30 minuter (blir likadant varenda gång efter ungefär samma tid).
Display

Eftersom säljaren aldrig råkat ut för detta undrar jag vad som kan ha hänt pga. flytten av spelet?

Började med att mäta upp spänningarna till displayen (som var inkopplad), och de låg alla inom toleransen för var pinrepair.com säger. Men skillnaden mellan pin1 & pin2 var inte 12 V (som pinrepair säger att den ska vara) utan ca 23 V (pin1=-124 V & pin2=-101 V). Därför har jag bytt ut komponenterna på kontrollkortet, inkl. de två stora kondensatorerna, som har med högspänningen att göra.

Eftersom bl.a. två av de fyra 47 kOhm:s motstånden (till vänster om de båda stora kondingarna) var trasiga (avbrott) trodde jag först på att renoveringen av kontrollkortet skulle lösa det hela. Men det hjälpte tyvärr inte. Kopplade in displayen, startade spelet och mätte pin1=-116 V & pin2=-94 V (alltså betydligt mer än 12 V skillnad).

Kort,
Kort1, Kort2, Kort3

Är det så att en dålig display kan belasta displaykontrollkortet så att det blir på detta sätt, och att displayen på något sätt gick sönder vid transporten, eller kan det vara något annat? Eftersom några av komponenterna på kontrollkortet var mer eller mindre grillade innan jag bytte dom vågar jag inte testa alltför mycket med denna display, t.ex. testa den i ett annat spel (med risk för ny grillning).

Har nu även testat med en annan display i spelet, och då blir det bättre, pin1=-117 V & pin2=-105 V. Hade den displayen igång i ca 2 timmar med stabila spänningar och utan andra problem.

Men innan jag ger upp. Kan det vara något annat som spökar, eller kanske någon komponent eller lödning på kortet som displayen sitter fastlödd på som behöver bytas eller lödas om?

Någon som har nån ide?

11
Hårdvara / Servicehjälp i Västerås
« skrivet: december 15, 2008, 22:26:55 »
Såg den här sidan häromdagen,  Reparatörer

...vet inte hur aktuell den är, men kan kanske vara värt ett försök?

12
Hårdvara / Protector till höger VUK på LOTR?
« skrivet: december 10, 2008, 22:34:42 »
Har heller aldrig stött på ett skydd för detta ställe, och håller med om att det skulle behövas. Speciellt i området där switcharmen går upp. Själv har jag lagt på mylar i detta område.

13
Hårdvara / Skydda vänstra VUK-plasten i LOTR?
« skrivet: december 10, 2008, 22:10:13 »
Magnus, jag kollade dämpmassan bakom Hobbiton targeten, och den ser ok ut.

HobbitonTarget

Dock inte lika tjock och mjuk som den som sitter vid palantiren.

PalantirTarget

Men det kan nog vara värt att byta till den tjockare varianten, som jag ska ha någonstans, ...i stugan verkar det som! Inte första gången man har verktyg eller reservdelar på fel ställe :-)

14
Hårdvara / Skydda vänstra VUK-plasten i LOTR?
« skrivet: december 10, 2008, 21:44:56 »
I mitt första inlägg är en länk till en bild på den hemmagjorda plasten som gått sönder. Den spricker alltså i det nedre vänstra hörnet kring niten den sitter fast med, och här är en bild på den nya som jag ännu inte satt dit (...lyckas inte få till det här med länkar).

http://hem.bredband.net/silverblaze/lotr/vuk_plast2.jpg

15
Hårdvara / Skydda vänstra VUK-plasten i LOTR?
« skrivet: december 09, 2008, 16:46:34 »
Hasse, det var ett bra förslag som borde fungera! ..skicka gärna över ett foto.

Jag spelade lite utan plasten, och märkte att det framförallt var skott mot den vita target:en som studsar tillbaks och träffar plasten (..men alltså ner i out/inlane utan plast).

Sidor: 1 2 3