Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Swann

Sidor: 1 2 3 ... 10
1
Flippersnack / Swann Pinball Project
« skrivet: november 03, 2010, 13:41:44 »
Hejsan där,

För att kort svara på frågorna. De positioner som är tillsatta idag är följande;

Artwork
Musik/Ljud
Programmering
Mekanisk konstruktion (AutoCAD)

Efter mitt inlägg igår så har jag redan fått napp gällande själva tillverkningen av mekaniska delar. Huruvida de klarar biffen är dock ännu oklart, dialog fortgår.
Jag hänger inte ut några namn här ännu så länge, utan det får bli på vår hemsida när den är/blir moderniserad. Så det kvarstår alltså fortfarande behov av projektledning, byggkompetens med egen lokal, ev. elektronik-design/tillverkning samt web-makare.

Min roll i det hela kvarstår då som biträdande projektledare (vet ej om det är en regelrätt titel men regelverket är fritt!), finansör samt idé-spruta.

Angående mhusv's plånbok, hehe, ja, hittills har det ju varit jag å mhusv (Mikael Huselius TAG; MHU) som pyntat för kalaset.

Nu kommer jag att åka på semester en månad med väldigt begränsad möjlighet att läsa/skriva här. Väl tillbaka hoppas jag på att lokaliseringen av resurser/personer är avklarad.

Flippra på!


/Peter aka Swann

2
Flippersnack / Lokal i Solna
« skrivet: november 01, 2010, 12:13:33 »
Hejsan där!

I huset där jag bor i centrala Solna så finns det nu en källar lokal ledig på 40m2. Lokalen som är ett gammalt skyddsrum (säkert alltså ;-) ) är perfekt för att ha flipper, inga trappsteg för att ta sig ner/uppför.
Själva huset ligger 5-10 minuter gångväg från Solna Centrum Tunnelbanestation. Helg å kvällstid finns det även två p-platser utanför huset enligt först-till-kvarn principen.
Hyran som diskuterats är på 1700:-/mån + el, dock är den ej beslutat om ännu (så viss risk för att det kan bli något högre, dvs. 1800-1900:- ).

Kontakta mig om intresse så kan jag slussa er vidare till styrelsen i huset.


Mvh. Peter Ahremark

Epost: peter.ahremark@lund.bonet.se
Tel: 0706-09 99 37

3
Flippersnack / Swann Pinball Project
« skrivet: november 01, 2010, 12:03:22 »
Kära flippervänner,

Det var ett bra tag sedan som jag aktivt hängde runt i flippersvängen, å visst har man saknat det en del ;-) . Anledningen till att jag nu skriver är då att jag tycker att det är dags att ta nya tag i flipperprojektet ”Swann Pinball Project” som legat i träda ett antal år.
Själv så har jag hunnit gifta mig under dessa åren och även få en dotter (nu 5 månader, och som självklart redan tränas på de spel som finns härhemma).
Så tillbaka till SPP (Swann Pinball Project), vad är då statusen idag och vad hände som gjorde att det stannade upp. Vi hade ett trevligt team, med grymma resurser med god kompetens inom kraftelektronik design, programmering, artwork, mekanisk konstruktion (AutoCAD), musik, dvs. alla de nödvändiga områdena för få ihop de mjuka delarna att ett flipperspel.
Det som vi saknade då (som nu) var dock primärt tillverkningen av mekaniska delar. Vi blev lovade hjälp med detta, men tyvärr så gick den personen och dog och vi lyckades inte lokalisera något alternativ. Vår AutoCAD konstruktör har erbjudit sig att utföra en viss del av tillverkningen men för det så krävs fortfarande att han får tillgång till någon lokal med en verktygspark för dylikt (inte så lätt alltså).
Vi har några få detaljer kvar som måste AutoCAD’as, men generellt sätt så kan man säga att ca. 90% av alla nödvändiga mekaniska detaljer finns det ritningar för (å vissa delar är nytt/unikt, vilket jag tycker behövs, för spelen har blivit mer å mer lika varandra). Detta betyder att vad vi absolut mest primärt behöver är någon som har möjlighet att ge sig på tillverkningen av dessa.

Vi har idag commitments från artwork, musiker samt indirekt från programmerare (då det är professionella spelprogrammerare så önskar de att hårdvaran är på plats innan de ger sig på koden, vilket inte är så konstigt).
Vi hade tidigare en elektronik-design som var väldigt pretentiös (på gränsen till orealistisk) och för att kringgå detta och kunna komma i hamn tidigare så har vi nu tagit fram en backup-plan för själva elektronik-paketet. Givetvis *om* det skulle träda fram ytterst driftigt/kompetent elektronikfolk så ser jag ingen nackdel med att köra såväl backup-planen som fortsätta med det helt egenutvecklade.

Själv så har jag i min nya roll som Pappa, dels fått viss handlingsinskränkning gällande hur mycket tid som kan läggas i att driva ett projekt samt även lokalmässiga bekymmer (tidigare gott om plats för det i min bostad men då vi nu är tre stycken istället för en så är det ej längre möjligt).
När det gäller projektledningsbiten så försöktes det under en liten period med att lämna över en del till en flipperfrälst, men jag tror att han överskattade lite sin förmåga. Fördelaktigen så bör detta vara en individ som har såväl plats/lokal ihop med sitt hem och även kan fysiskt bygga ihop saker å ting. Detta för att direkt kunna koppla ihop vad som behövs för att kunna få ihop hela bygget.
Jag ser ingen anledning till att denna individ måste finnas i närheten av Stockholmstrakterna då de flesta flippernördar är mobila. Vad jag dock anser vara ytterst viktigt är *commitment* .

Utöver ovanstående nämnda resurser så behöver vi även någon som kan vara villig att ta tag i webbsidan å modernisera upp den.

Sammanfattning, följande resurser efterfrågas således;
  Projektledare
  Mekanisk tillverkning (viktigast, för att få igång alla övriga)
  Byggkompetens med egen lokal
  Om det finns, elektronik-design + tillverkning
  Webberi

Jag skulle även vilja tillägga att det har varit sjukt kul under resans gång med projektet och jag inser att det finns egentligen ingen anledning till att en nystart ej skulle kunna bli lika grym. Det finns fortfarande rejält med möjligheter till att påverka spelets slutgiltiga utseende/design.
Angående ekonomi så är allt på ideell basis, så när något kostar så tar vi pengar därifrån det finns (hittills har det mest varit min å mhusv’s plånbok).
Alltså, hör av er till mig innan november månads utgång om ni känner er redo för att vara en del genomförandet av tillverkningen av ett flipperspel från scratch!

Mvh. Peter Ahremark
Epost: peter.ahremark@lund.bonet.se
Tel: +46-706-09 99 37
 

4
Köpes / S: RFM *** SÅLT ***
« skrivet: april 10, 2007, 08:26:45 »
Spelet har prelimärt hittat en köpare nu, bokat alltså.

5
Köpes / S: RFM *** SÅLT ***
« skrivet: april 08, 2007, 14:19:35 »
Revenge from Mars säljes. Finns i Solna. Pris 15 000:-

Utrustat med protector och uppgraderat till v1.5 . Kabinettet är normalslitet (dvs. vissa skador kring benen på ettiketterna, som i princip alla RFM). Nya mini-tefat.

Varken spelbanan eller plaster har några  skador mig veterligen.

Fästbultarna mellan toppbox och kabinett är väldigt slitna och borda bytas ut (kan köpas nya på t.ex. Biltema för en hundring eller så), inget som stör spelbarheten och mera av vikt om spelet står ute än hemma. Utöver det så är där inget direkt som behövs åtgärdas.


S Å L T !

6
Flippersnack / fotbollspel
« skrivet: januari 22, 2007, 16:37:35 »
Inte att förglömma är Flipper football från Capcom, ett något annorlunda spel, ansett av många vara Capcom's sämsta spel. Själv tyckte jag det var lite småroligt för ströspelande, men knappast något man lägger många krediter på. Nä, då är World Cup Soccer 94 helt klart att föredra.

IPDB

7
Flippersnack / KingPin
« skrivet: november 09, 2006, 18:12:36 »
Gene vill behålla samlarstämplen på BBB å även på kommande KingPin, så fler exemplar blir det inte, däremot reservdelar kommer att bli bra mycket lättare att få tag på till Capcom-spelen.

8
Flippersnack / KingPin
« skrivet: november 09, 2006, 18:10:57 »
Min gissning är att de vet med säkerhet att BBB-köparna inte backar ur å krånglar till det, har ett track-record.

Nupp, men tydligen så är ca. hälften nu tillverkade, å enligt uppgift är de uppe i 15 exemplar i veckan.

9
Flippersnack / KingPin
« skrivet: november 09, 2006, 17:43:43 »
En kort litet nyhet (har kanske blivit släppt redan på rgp, men har inte själv sett något inlägg om det där). Gene kommer att nyproducera KingPin, de har just nu börjat gå genom grunderna för tillverkning av en whitewood-maskin.

Då detta kräver nytillverkning av kretskort kommer kostnaden att bli högre än vad den hamnade på för BBB (som för övrigt gått med en förlust på $1500 / spel).

IPB vill INTE att man kontaktar dem för förbokning, de kommer att ge första tjing till BBB-köparna och först därefter avgöra hur många fler exemplar som kan vara lämpligt att tillverka baserat på deras begränsade produktion.

Återkommer med mer info då den finns.

10
Flippersnack / Officiell flipper i etern tråd
« skrivet: september 25, 2006, 13:43:38 »
Stämmer bra det, det är mig denna veckans avsnitt handlar om... så nu vet ni alla vad min sommar har fokuserats på (ja, det har tagit mer än de tre veckorna som nämns i programmet :-P ).

Filmades även en del när jag putsar på MM, osäker dock på vad de visar från det, blev rätt så många tagningar.


Tillägg: Har så klart på mig diverse flipper T-shirts så som SFS, STPB mm. !

11
Flippersnack / En möjlighet? Big Bang Bar på SM 2006
« skrivet: september 05, 2006, 17:42:19 »
Tja, jag kan förstå din önskan, nu är det dock inte så lätt att arrangera en transport ner till Göteborg, speciellt inte om man är rädd om det man vill transportera också... + har en massa andra projekt som skapar huvudvärk av automatik så fort man börjar jobba med dem :)
Så ni får nog ta en liten tur hit upp istället om ni vill provspela det ;)

Sedan så bör det tilläggas att BBB inte är ett lämpligt tävlingsspel, finns flera moment som inte funkar.

Däremot så ser jag gärna att BBB tar å tittar fram på nästa Stockholm Open :)

12
Flippersnack / BBB
« skrivet: augusti 16, 2006, 14:52:24 »
Det kan vara jag som blandar ihop två olika historier (är dock säker på trenchcoat och runda glasögon gällande spionen), har berättats så ofantligt mycket på det stängda BBB-forumet. Tyvärr så stängde bearcave det första forumet som innehöll massor av matnyttig historia, å det försvann för alltid :(

Skall kolla genom allt material jag har och koordinera med Iceman så att vi kan få upp en massa udda-kul-ovanligt-okänt till hans bbb-sida.
Mycket av materialet kräver dock ok från diverse personer därborta, så det kommer att ta sin lilla tid (precis som allting annat *suck* ).

13
Flippersnack / BBB
« skrivet: augusti 16, 2006, 12:26:16 »
Ok, nu blev det lite tid över (äntligen). För att reda upp alla frågetecken angående BBB, jag och mhusv (Mikael) beställde alltså ett ex. tillsammans för två år sedan och det är just det exemplaret som står utställt på Heron City just nu. Tanken är att ha det utställt under ett litet tag (typ halvår -> ett år) för att ni där ute i flippercommunity'n skall få chansen att prova på det.
Angående att spelet skall bli sönderspelat osv. det känns som överreklamerat, titta själv på alla andra spel som stått ute bra mycket längre utan att vara speciellt slitna. Flipper är till för att användas och uppskattas som ett spel (det är det byggt för ju), inte för att ha som ett konstverk/samlarstycke i garderoben.

Det har varit en otrolig resa att följa produktionen under dessa två åren, har fått veta en massa om mycket av det som utspelade sig på Capcom när de arbetade på BBB. En kul sak som jag direkt kommer att tänka på är "Pfutz", tydligen så skickade Williams ut en industrispion som fotograferade och antecknade en massa om de kommande spelen. Denna spionen finns även etsad någonstans på Capcom kretskorten som en kul grej (klädde sig tydligen i trenchcoat och runda glasögon).
De spel som Williams tillverkade baserat på vad de fått ut av spioneriet var Theater of Magic (Pinball Magic) samt Attack from Mars (Big Bang Bar). Speciellt när det gäller Big Bang Bar så fejkade Capcom till artwork för att lura Williams, där finns alltså artwork som t.ex. säger "Biker Babes from Mars" å liknande :)

Gällande BBB spelmässigt så tycker jag själv att det är ett skönt spel, om än att regelverket är lite för enkelt samt att det tyvärr inte är så lämpligt för turneringar då man kan sno multibollar från varandra. Ljudpaketet, animationer, flow och alla olika skumma bonusar (air/nudge bonuses) är BBB's starkaste sidor.

Vi gav iceman (bigbangbar.net) chansen att testköra det innan utställningen på Heron, men då Holländarna annonserade om att ett ex. skulle ställas ut från å med den 16:e Augusti där nere, ville vi givetvis sno åt oss platsen att vara först i Europa ;)
Sorry, Iceman!

14
Flippersnack / Favorit i repris?
« skrivet: juli 12, 2006, 16:14:10 »
Nja, nu är nog herr Tågbjörn ute å valsar en aning.... ;)

Vad som var installerat när jag fick SS var, plastskydd över höger rampen, röda lysdioder i skullpile'n, slingshot-gubbarna kopplade så att de rör sig, protectors för bägge hålen.

Tja å that's it...

Därefter satte jag igång å byggde ett kretskort som styrs av två switchar kopplade till slingshots, detta för att styra lampor i slingshot-gubbarna.
Utöver det så har jag bytt bony-beast, flippers samt plastguiderna vid flippers till självlysande för att det skall reagera på UV-belysningen (som jag också adderat).

Hmm, några fler mod'ar tror jag inte att det hans med, även om en rökmaskin köptes in som skulle kopplas till flashern i mitten, tyvärr så märkte jag att röken är alldeles för lätt istället för att rinna ner över spelet.... (utanpå så klart, inte inne i spelet!)


EDIT: kom på en till mojäng som Torbjörn meckade in i spelet :)

15
Övrigt / Lord of Illusions
« skrivet: juni 29, 2006, 18:12:07 »
I mitt tycke en av de absolut bästa Clive Barker rullarna, delad 1:a plats tillsammans med Hellraiser (ettan alltså!). Därefter kommer väl Hellraiser 2 samt Nightbreed, allt övrigt är rätt så mainstream eller tyvärr dååååligt (i relation till böckerna alltså).

*Suck*, tänk om Imajica skulle få samma budget som Sagan om ringen....

Vi har ju en till Clive Barker fan i flipperkretsarna, Svante... å han har nog snart sett detta inlägget, Tjena där!

Sidor: 1 2 3 ... 10