Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ozric

Sidor: 1 2 3
1
Säljes / [SÅLD] Dr Who
« skrivet: mars 28, 2012, 21:13:02 »
Fullt fungerande, ingen Dalek på kabinettet dock. Fint skick. 5000:-, hämtas Örebro, fast pris.

2
Köpes / S: Attack from Mars, Doctor Who & Theatre of Magic
« skrivet: oktober 05, 2008, 16:22:30 »
Pga tidsbrist funderar jag på att sälja mina kära flipper.

Attack from Mars - väldigt fin spelplan sånär som på det ökända SOL, i övrigt i fint skick. Något strul med plungern men torde vara lätt åtgärdat.

såld

Doctor Who - ingen Dalek på backboxen, funkar klockers.

10000:-

Theatre of Magic - Väldigt fint skick sånär som på magneten vid trunken som ser lite sliten ut, annars i grym condition.

såld


Spelen står i Örebro. Skickas ej. Då jag inte är riktigt superglad över att behöva sälja dem så är priserna fasta, eller höjs om någon bjuder över utgångspriset.

Bilder: http://gallery.me.com/j.krafft#100018
För vidare diskussion: j.krafft / at / me dot com

3
Flippersnack / Nytt flipperprojekt från Tokyo
« skrivet: mars 27, 2007, 14:12:59 »
Det ser ut som att ett nytt flipper är på gång från företaget Mindware.

Det är mycket hysh-hysh runtom projektet, och ganska så svårt att få ut någon som helst information från min kontakt, men det lilla jag vet i nuläget är att spelet kommer ha IC Card indentification (ett system som används i arkadhallarna i Japan där information om spelaren lagras på ett kort - personlig info, credits etc), ha nätverksstöd för high-score listor distrubuerade via internet, samt en LCD display.

Återkommer med mer info när jag väl har sådan :)

4
Övrigt / Retro musik!
« skrivet: maj 31, 2006, 10:37:46 »
Om du som jag gillar gamla c64 och Amigalåtar, kolla in Remix:Kwed:Org! Flertalet bra remakes och remixar på gamla klassiker.. Själv blev jag så nostalgisk när jag hittade sidan att jag satte ihop min egen remake av Terramex! =)

5
Hårdvara / ToM illusions, klockan stannar?
« skrivet: mars 14, 2006, 21:04:51 »
Hej och hå,

Eftersom jag är novis på ToM, men upplever lite suspekta saker har jag en liten fråga till eder. När man på mitt spel startat en illusion händer det ibland att klockan stannar på X antal sekunder. Är det ett vanligt förekommande fenomen?

Kör ROM version 1.3

/ozr

6
Övrigt / Merry Xmas
« skrivet: december 24, 2005, 02:05:07 »
God jul!

South Park Pinball

Hoppas denna inte är för old/varit med i Grandelius eminenta kalender :)

7
Flippersnack / Flipper i världen: Tokyo, Japan
« skrivet: november 24, 2005, 19:42:45 »
Flipper i världen: Tokyo, Japan


Efter dryga 14 timmars resande från Örebro till Tokyo via Köpenhamn tog det inte lång tid innan det började suga i flippertarmen. Satte nytt personbästa i AFM strax innan jag åkte, och kunde inte sova ordentligt efter det. Ni vet, man sluter ögonen och ser kulan fara klockrent igenom vänstra rampen om och om igen?

Efter några timmars sömn tog jag och min japanske polare Tatsu från Shibuya bilen för att leta reda på troligen den enda återstående "riktiga" flipperhallen i Tokyo. Har letat efter flipperlänkar i Tokyo på internet tidigare då jag varit här, och bara hittat denna endaste. Då mina tidigare arbetsgivare alltid förklarat att stället är beläget ganska så avlägset från "centrum" i Tokyo (mycket svårt att definiera vad som egentligen ÄR centrum här) har det aldrig blivit av att jag åkt.

Det tog oss drygt en och en halv timma från Shibuya att komma fram till Omeron, namnet på spelhallen. Jag kan rekommendera att åka tunnelbana istället för bil om ni skulle hamna i den del av Tokyo där de flesta västerlänningar rör sig. Trafiken här tenderar nämligen att röra sig MYCKET långsamt de flesta tiderna av dygnet. Spelhallen ligger dessutom bara någon minut från tunnelbanestationen och man ser den ganska omedelbart.

Flipperhallen ligger på andra våningen. Först måste man ta sig förbi en våning med sådana "greppa efter en nalle med en tång" maskiner och annat lullull. Andra våningen är mer intressant, med många nya SEGA maskiner, klassiska arkad varvat med senaste generationens racing spel.

Slutligen då på andra våningen, ett ca 40 kvm rum med 18 flipper. Jag är hemma. Här skymtar jag snabbt ett mycket fint exemplar av CV som direkt får sig ett par omgångar. TOM, AFM och MM står strax brevid det, och alla dessa blir naturligtvis evaluerade strax därefter.
Generellt sätt är flippren i god kondition. Jag spelade 6 stycken, och inga av dem har några defekter som man hakar upp sig på.

AFM'ets spelplan var dock ganska så skitigt, stroben dålig och tefats-targeten hade gett med sig, men jag kan mycket väl vara alderles för kritisk när det kommer till denna, då jag äger ett fint exemplar själv.

Det nyaste tillskottet vad jag kan förstå är TSPP. Samtliga rulesheets är översatta till japanska och väggarna pryds av flyers och infoblad på flipper. Det enda avstängda spelet då jag var där var WC94. Jag fick ganska snart känslan av att den person som ansvarar för verksamheten här, är väldigt engagerad och gillar det han pysslar med. Tyvärr fick jag idag aldrig tillfälle att träffa denne herre, vilket såklart kräver ett återbesök efter helgen!

Med tanke på hur mycket folk som bor just i den här delen av världen var det lite av en besvikelse att se endast 10-15 olika personer komma och gå i spelhallen. Å andra sidan är det kul att se vilken blandad publik som rör sig i arkad-hallarna här. Allt emellan åldrarna ~15-55 såg jag idag.

Jag återkommer med mer information, grammatik korrektur och lite bilder. =)

8
Flippersnack / Maxade outlanes?
« skrivet: november 20, 2005, 18:44:37 »
Kan någon vara vänlig och definiera begreppet "maxade/minimerade outlanes"? Har sökt lite, men inte hittat någon förklaring till vad detta begrepp egentligen betyder.

9
Köpes / S: Funhouse
« skrivet: oktober 26, 2005, 00:00:51 »
Säljer mitt FH för 9k. Fint skick. Maila till johan [på] alternatevision.se för bilder etc.

10
Flippersnack / Kossornas videomode i AFM - blir enklare?!
« skrivet: september 07, 2005, 17:04:02 »
Ehrm, tja det kanske kan anses som överkurs/übergeekish, men blir inte videomoden i AFM enklare om man väl 'triggat kossorna'? Dom är ju större än tefaten i pixlar vertikalt sett? Jag brukar iaf klara av den relativt enkelt då jag väl aktiverat korna.

Discuss?

11
Övrigt / Mac Powerbook G4 - är det ett bra köp?
« skrivet: juli 30, 2005, 15:58:25 »
Då jag skymtat Mac entusiasm tidigare här på forumet tänkte jag att det kanske är en bra plats att fråga på;

Jag är sugen på att lära mig Mac och en musik applikation som enbart finns för denna platform. Jag jobbar "professionellt" med musik och de flesta kollegor arbetar med detta system. Då jag reser flitigt behöver jag en bärbar dator till att börja med. Men jag är väldigt kluven - G4an är väl redan på väg ut? Och Mac har ännu inga laptops med G5 processorn. Det gör att det känns lite surt att lägga ut 20k på en maskin som redan innan jag fått den känns omodern.

Å andra sidan är jag grymt sugen på att lära mig systemet.

Någon som kan ge mej lite råd? Borde jag vänta lite? Mig veteligen har Apple problem med att G5an genererar hög värme och detta är anledningen till att dom inte lyckats göra en bärbar variant. Så det kanske tar lång tid för dem att få ut en sådan variant på marknaden?

Jopp, tacksam för svar som alltid.

12
Övrigt / 65k bilder med bra kvalle?
« skrivet: juli 14, 2005, 21:41:46 »
Tjena alla,

Kan någon vara vänlig och förklara hur jag ska gå tillväga för att få till vettiga bilder i mitt galleri som inte är större än 65k?

Jag plåtade med min kamera (i upplösning 2048*nåt), konverterade lite på måfå i Photoshop och resultatet blev förödande värdelöst.

Några bra tips på hur man får till vettiga bilder till galleriet som man kan urskilja åtminståne lite detaljer på?

Happy summer.

13
Övrigt / Dr. Who 2005
« skrivet: maj 20, 2005, 22:09:06 »
Jag var aldrig någon riktig fan av den gamla tv-serien, men flippret går ju knappast av för hackor. Nu har de goda engelsmännen reproducerat den gamla tv-serien i ny tappning och till och med jag tycker den är ganska lattjo.

Jag bara jublade när jag kollade in episod 6 då en uråldrig Dalek började härja och ville exterminera doktorn!

Check it out!

14
Hårdvara / AFM problem, the tefat is struling
« skrivet: mars 28, 2005, 18:57:19 »
Åter igen strular mitt kära AFM.

Ibland när man skjter in i det så aktiveras ”stroke of luck”, vilket ju blir knas direkt. Kan även hända om jag lockar en kula.

Ibland när man skjuter i i det så lockas en kula, vilket ju också blir ganska så fel.

Skjuter man upp en kula i vänsterloopen, händer det att man triggar vänster rampen.

Om någon av er flippergurus vet vad som skulle kunna ställa till det här, om det är en faktor eller flera, vore jag som vanligt ypperligt tacksam för svar.

15
Övrigt / online flipper
« skrivet: januari 22, 2005, 13:26:51 »
Lite coolt var det iallafall :)

Länk

Sidor: 1 2 3