Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - LazerAx

Sidor: 1
1
Bytes / TS, WD, CFTBL bytes bort
« skrivet: januari 30, 2017, 11:26:59 »
Vill byta:
- TS
- WD
- CFTBL

Vill ha:
- SM (Stern)
- AFM
- LoTR
- BTDK
- Congo
- T2
- TAF
- WH2O
- TOTAN
- 24
- T3
- JY
- FT
- Ripleys
- NGG

Jag lägger pengar emellan beroende på spel, och jag kan även köpa istället för att byta.

Jag har en del andra spel som jag inte är så sugen på att byta bort men om du har något av spelen som jag letar efter och vill byta det mot något speciellt spel så PMa mig gärna vad du har och vad du letar efter så kanske jag kan ändra mig om du har ett spel som jag väldigt gärna vill ha.

//Lars

2
Köpes / Målvakt till WCS
« skrivet: januari 13, 2017, 15:19:49 »
Min målvakt fick en boll i pungen och blev knäckt, har någon av er en målvakt liggande? Alltså inte bara dekalen utan plast med dekal. Freeplay verkar bara ha ett dekalkit, och på Pinball Center är målvakten slutsåld.

I värsta fall får jag klippa ut en bild på Andreas Isaksson och sätta upp, men spelet blir lite för lätt då...

3
Flippersnack / New York - Modern Pinball el annat tips?
« skrivet: november 02, 2016, 18:22:17 »
Har någon tips om vilket som är bästa flipperstället att besöka i New York? Trådarna om detta har några år på nacken och jag misstänker att det kan ha ändrats en del. Modern Pinball NYC verkar bra, många spel, men samtidigt verkar de sakna de nyaste som jag är mest sugen på att testa typ JJPs (eller så saknas de bara på hemsidan). Det finns listor typ "10 bästa ställena i NY" men de verkar mest handla om vilka ställen som har cool atmosfär, ofta är det barer med ett enda spel - jag vill hellre ha hundra spel i ett garage än ett par spel i en cool bar.

4
Hårdvara / STTNG vad gör sw 16?
« skrivet: oktober 30, 2016, 14:48:37 »
Någon som vet vad switch 16 (left return lane) har för funktion i STTNG? Min funkar nämligen inte men jag märker inte att det har någon påverkan på spelet.

Switch 16 är en Eddy-sensor. Det är tydligen ett vanligt fel att potentiometern vrider sig själv av vibrationerna så att sensorn inte ger utslag. Jag har testat att vrida potentiometern på kortet fullt åt båda håll men LEDen på kortet slocknar inte. Såvitt jag förstår innebär det att felet inte ligger i kortet utan i själva sensorn eller kablaget mellan sensorn och kortet. Vad är nästa steg - köpa ny sensor inkl kabel eller kan det räcka att ta loss sensorn och rengöra den och han-kontakterna, kolla lödning kablage etc? Dvs min fråga är om en Eddy-sensor som inte funkar alltid är trasig eller om den kan sluta funka pga smuts/glapp etc? (jag vet inte ens hur en Eddy-sensor funkar, om den är optisk eller reagerar på vibration, tryck el annat)

5
Hårdvara / STTNG reset Q Continuum, Officers Club, Grand Champion?
« skrivet: oktober 30, 2016, 11:45:16 »
Jag har tänkt att min 11-årige son ska få sätta high scores på mitt STTNG som jag köpt i veckan, så att han ska bli riktigt fäst vid spelet. Men jag lyckas inte nolla alla gamla high scores.

Jag har kört factory reset, därefter har jag resetat high score både genom att hålla inne enter och genom "reset high score", och jag har satt alla backup high scores till noll. Detta gjorde att jag fick bort Grand Champion på 22,8 Miljarder (sorry Bengtsson...) men istället dök en Grand Champion på exakt 1,5 mdr upp. Dessutom finns alla "Q Continuum" (på 16 Mdr och neråt) och Officers Club (på 5 Mdr och neråt) kvar. Jag har alltså bara lyckats nolla "Honor Roll", de andra verkar ha default-värden.

Som jag har fattat reglerna så är Officers Club listan för >1 buy-ins och Q Continuum är listan för resultat >10 Mdr oavsett buy-ins. Men jag skulle vilja nolla alla listor, för det är svårt att förklara för en 11-åring att han satt high-score när han ser andra high-scores som är mycket högre - hans tolkning är att han fått nåt slags hedersomnämnande (typ "du spelade kass men du fick tröstpris för glatt humör").

Finns det något sätt att nolla Grand Champion, Q Continuum och Officers Club? Jag hittar inget om det i tidigare trådar.

6
Köpes / Köpes: Widebody - IJ, STTNG, TZ
« skrivet: oktober 18, 2016, 12:03:00 »
Dags för ett widebody! IJ eller STTNG (kanske även TZ men tycker det känns lite överprissatt så i så fall behöver det vara ett riktigt kompispris...). Inte perfekt skick utan US el sämre, prioriterar att hitta något prisvärt.

Kan någon av er hjälpa till med detta?

Jag har även ett TS som jag kan tänka mig att använda i byte vid behov, men jag gillar mitt TS så jag köper hellre än byter.

//Lars

Sidor: 1