Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - bofh

Sidor: 1 2
1
Köpes / S: Adams Family
« skrivet: november 29, 2008, 17:59:02 »
Å Fallskärmsklubben Cirrus Göteborgs vägnar säljer jag ett The Addams Family. Det har en topper och diamond plated spelplan. Det är lite slitage runt stolen (dock mindre än vanligt) och spelplanen är lite smutsig, men i övrigt i riktigt bra skick. Jag har ett gäng bilder som skickas efter begäran. Ingen kreditprick. Batterierna behöver bytas, jag har inte öppnat och sett ifall de har läckt men spelet fungerade i alla fall när jag provade det. Vet inte vad det är för mynträknare, men den tar i alla fall emot femkronor.

Säljes till högstbjudande, eller så köper jag det själv om ingen bjuder för högt.

Spelet kan inspekteras vid Säve (utanför Göteborg) efter överenskommelse. Det måste bort så snart som möjligt.

/Sebastian

2
Övrigt / Legoflipper!
« skrivet: november 11, 2004, 20:14:45 »
Ett flipper i lego finns här.

3
Övrigt / 3D skrivare?
« skrivet: oktober 26, 2004, 10:22:53 »
Någon som kan gissa när det blir möjligt att skriva ut reservdelar till flippret på 3D skrivare? Eller de är kanske tillräckligt bra redan? Jag har sett att någon av varianterna skriver ut i genomskinlig plast, kanske något för ramper?

4
Hårdvara / Höjden av klantighet...
« skrivet: oktober 21, 2004, 20:05:34 »
Jag gick och lödde om högspänningsdelen på display driver kortet till mitt TZ... Glad i hågen kopplade jag in spänningskabeln till det, slog om strömbrytaren och genast möttes jag av en ljus-show när R5 brann upp... :-(

Mina analogelektronikkunskaper är på tok för dåliga.

R5, Q4, Q5 och Q6 samt säkringen var alla trasiga. Jag har inte tittat på D4 och D5. Hur kollar man ifall Zenerdioder är hela?
Jag har inget labbagg som kan ge 56V, annars hade det ju varit lätt.

Vad skall jag mäta för att undvika att detta händer igen? Jag tror jag skall löda loss D6 till nästa test, så kanske Q7 sparas...

5
Hårdvara / Olja och nylon?
« skrivet: oktober 15, 2004, 16:18:13 »
Mitt nya funhouse har blivit ordentligt smörjat med något rött klägg, inklusive Rudys munöppningsmotorsväxellåda. Kugghjulen ser ut att vara tillverkade av nylon. Vad kan man använda för medel för att få bort olja från dem utan att de skadas? Går det bra med t-röd?

6
Hårdvara / #545 och TZ.
« skrivet: oktober 13, 2004, 12:01:20 »
Alla #545 lampor är bytta mot vanliga #555 lampor i mitt TZ. Någon som sett någon käck bild som visar vilka lampor som skall vara #545:or ?

7
Hårdvara / Flimmrande display.
« skrivet: oktober 06, 2004, 23:08:08 »
Kanske är det bara jag som är nojjig, men jag tycker min display på mitt TZ flimrar en del i vissa animationer. Testar jag i testläget är allt bra förutom när den horisontella linjen visas. Lite till höger om centrum saknas mellan 1 och ~20 pixlar beroende på vilken rad den står på. Dito när man kommer till "page test mode", pausar man där saknas några pixlar på den övre delen av ramen.

Fast det kanske är så det skall vara? Om inte, finns det något känt fel som är bra att börja testa efter? Jag kan ju tänka mig att det är något problem med FIRQ signalen så att processorn byter "page" för tidigt/sent. Jag har ryckt och tryckt lite på sladdarna mellan CPU- och display-korten, men det har inte hjälpt.

8
Hårdvara / A-16330 lamphållare?
« skrivet: oktober 03, 2004, 13:15:27 »
Jag tittade lite i TZ-mods FAQn på "door flasher" modden och tittade sedan i manualen och upptäckte att det skulle ha varit A-16330 lamphållare i dörren till två #906:or. Lite kablar kan jag ju löda själv, så jag tänkte att man kunde beställa lamphållarna och fixa det själv istället för att betala >30$ för ett färdigt paket. Men inte går det att hitta vad "A-16330" är för slags hållare. Jag hittar det inte i tillbehörsdatabaserna, inte heller på när jag söker via google. Eftersom de ströks från produktionsspelet, finns inte A-16330 överhuvudtaget?

Någon som vet vad för hållare som kanske passar?

Hålet för lampan är 19mm i diameter. Sen finns det två små hål (4.5mm) 14.75 mm från det stora hålets centrum. De små hålen har ett avstånd på 20mm från varandra.

Eller någon som vet någon bra lamphållarförsäljare med en bra katalog där jag kan bläddra fram en lämplig hållare?

9
Övrigt / Man blir ju förbannad!
« skrivet: september 27, 2004, 11:01:08 »
Ringde och pratade med kommunen om att starta en liten hobby arkad...

Där blev det stopp direkt. Max fyra spel och de var i relation till övrig verksamhet. Dvs. hade man en stor övrig verksamhet skulle man kunna ha fyra spel. Att ha flipper & arkadspel som huvudverksamhet var inte tillåtet! Inte konstigt det finns få arkadhallar nu för tiden.

De poängterade särskilt att det inte fick förekomma nära skolor. Själv har kommunen ett café med ett flipperspel precis brevid gymnasieskolan... När jag gick där för 16 år sedan då hade de två flipper och två arkadspel som tog lite pengar från oss varje lunch. Minns bara FH och TAF samt Tetris och något beat'em up, men flipperspelen byttes i alla fall ut en gång per termin. Vet inte riktigt hur man skall kunna undvika att ha ett spel nära en skola heller i dagens privatskolor-i-varje-gathörn-sverige.

Men hur ser det ut i resten av kommunen?

Att sälja öl och ställa ut jackvegas maskiner verkar vara betydligt bättre än att ha några flipperspel i en alkoholfri miljö...
Till och med den sunkigaste baren har fem jackvegas och där sitter folk och spelar bort sitt socialbidrag mitt på lunchen. Inte stoppar de 16-åringar från att spela heller.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag fick reda på att det skall finnas 4 flipperspel utställda på "internet cafét". Det har de inte annonserat om och sist jag tittade efter hade de bara datorspel, så det är dags för ett besök...

10
Hårdvara / Krympslang eller inte?
« skrivet: november 27, 2003, 09:41:54 »
Igår lossade en sladd från ena flipperspolen och jag upptäckte samtidigt att det blixtrade lite från dioden som även den hade lossnat (fast den hade lossat från mittenledaren).

Nu är frågan, skall jag sätta krympslang över lödningen för att stabilisera det hela så kabeln inte går av lika lätt nästa gång? Det gör det ju samtidigt jobbigare när den väl går av och det går ju inte längre att visuellt se att den är av, men det kanske håller mycket längre då.

11
Flippersnack / Lysdioder?
« skrivet: november 07, 2003, 14:15:38 »
Har någon använt lysdioder istället för lampor i backboxen / under vissa inserts ?

Det finns ju riktigt ljusstarka (> 7500 mcd) numera till rimliga pris (nja, fortfarande mycket dyrare än lampor, men <30:- i styckpris är ju överkomligt).

Det borde ju både sänka temperaturen och så slipper man ju byta lampor så ofta...

(Ja, jag är trött på att byta lampor... :-) )

12
Hårdvara / WPC-fliptronic printer kit ?
« skrivet: oktober 17, 2003, 11:12:18 »
Någon som sett ett schema till printer kittet till WPC-fliptronic (eller har ett kit att sälja billigt till mig :-) ?

Som nörd man är så funderar jag på att koppla flippret till internet för att få se en liten websida med diverse statistik i realtid. Måste ju ha koll på sambon när man är på jobbet... ;-)

13
Flippersnack / Bally vs Williams?
« skrivet: oktober 14, 2003, 11:24:20 »
Efter Williams köpte Bally så fortsätte det ju att komma ut spel under båda märkerna. Fanns det ett system för vilket spel som kom ut under vilket märke?

14
Övrigt / Beställa prylar från Pinball Resource ?
« skrivet: oktober 07, 2003, 12:23:14 »
Någon i Göteborg som skall beställa lite prylar från The Pinball Resource ?

Jag tänkte köpa en förstärkt TZ Slot Machine target och lite småsaker vilket gör att frakten står för ca 25% av totalpriset, så det kunde ju vara käckt om någon vill vara med och dela på portot.

Skall även beställa lite från pinball heaven, men där är ju frakten lite billigare.

15
Hårdvara / Hur blir 18V till 6V i lamporna?
« skrivet: oktober 07, 2003, 11:46:40 »
På temat det finns inga dumma frågor, bara dumma människor så har jag en liten fundering kring WPCs drivning av lamporna.

Som jag förstått det matas en kolumn i taget med 18V och rätt rader sänks mot jord. Men vad jag inte får ihop är ju att det finns 8 kolumner och, om jag förstått det hela rätt, så är bara en kolumn i taget ström-matad. Oavsätt frekvens borde då genomsnittsspänningen över en kolumn vara 18V/8, dvs 2.25 V, men lamporna är 6.5V lampor. De borde vara rätt svaga då, så det måste ju vara något jag missuppfattat, frågar är då - vad? :-)

Kan det vara så att lampan funkar som en liten spole och lyckas hålla igång strömmen via dioden i väntan på nästa spänningsmatningstillfälle ?

Sidor: 1 2