Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - JOE

Sidor: 1 2
1
Säljes / SÅLT: Triple Action, Spirit of ’76, Casino Royale
« skrivet: december 30, 2019, 19:41:17 »
.

2
Säljes / Sålt: Wheel of Fortune
« skrivet: augusti 23, 2016, 14:07:18 »
Sålt3
Säljes / S: (TIPS) The Amazing Spiderman auktion online/GBG
« skrivet: december 10, 2013, 05:42:39 »
Här är länken:


NetAuktion

Högsta budet just nu är 2700 ink slagavg, ex moms.
Lite trist spelplan och oklar funktion.
INK kanske behöver reservdelar?

4
Övrigt Säljes / Arkadmaskiner Frogger mfl
« skrivet: september 18, 2013, 14:02:48 »
SÅLT

5
Tävlingar / Replay FX / Pinburgh 2015
« skrivet: december 05, 2014, 13:50:21 »
Påminnelse om att anmälan öppnar på söndag 7/12 kl 18:00:00 CET
700 platser som beräknas gå åt som smör i solsken.

Länk:
Replay FX Ticket Sales

6
Tävlingar / PAPA15
« skrivet: juli 19, 2012, 04:10:39 »
Någon som åker?
Eller blir jag i så fall ende svensk?

7
Tävlingar / IFPA7
« skrivet: januari 08, 2010, 05:56:02 »
Tänkte tipsa om att registreringen öppnat och pågår fram till 15/2. Man måste betala för att bli registrerad. Även för att ha en chans på reservplatsplats måste man betala före angivet datum. Om man inte får någon plats återbetalas pengarna och man sätts upp på "slutgiltiga reservlistan"

IFPA7 Registration

8
Tävlingar / Regeldiskussion SM 2008.
« skrivet: oktober 31, 2008, 05:27:37 »
En helt annan fråga:


Enligt reglementet får "Under spelets gång kulan inte ligga stilla på en flipper i mer än 15 sekunder."

Vad menas med stilla?
Är det tillåtet att använda sig av statusrapporten om det tar mer än 15 sekunder?

Det är en regel som ändå aldrig tillämpas strikt och därför borde tas bort.

Enda gången folk "maskar" är för att tajma ut modes vilket på vissa spel kan ta max 30 sekunder. (JD,TAF) På andra spel stannar timern efter 15-20 sekunder (RS,NF) och man är tvungen att få en switchträff för att timern ska fortsätta räkna ner.Nästa regel som bör diskuteras är "Större fel: Kickout som går direkt (SDTM) mot drain och avslutad kula "

Har drabbats av detta flera gånger. Bland annat under classics-slutspelet i SO då Mata Hari från centerscoopet kickade ut både boll 1 och 2 mellan flipprarna för mig.
Mig veterligen har SO och SM main och classics samma reglemente. Trots detta fick jag ingen ny boll.

Det hände mig också på CV i finalen på BPO mot PAL där kickouten uppe till höger skickade bollen mellan flipprarna. Den gången brydde jag mig inte ens om att klaga.

Jag känner till att det har hänt flera andra utan att de fått kompensation.

PAPA har numera strukit regeln och exkluderar istället maskiner där detta inträffar ur tävlingen.

Poängen är att om regeln ska finnas kvar bör den tillämpas och annars strykas.
Om den ska finnas kvar kan det vara bra att fundera på om vittne krävs.
Om den inte ska vara kvar borde ju inte heller andra ovanligare och "mindre elaka" varianter på temat heller vara kvar. Några beskrivs nedan."Kulan faller av habitrail/ramp och rinner."

Händer ibland på TAF när kulan trillar av bearkick-rampen och kulan rinner i höger outlane. Ibland även på The Shadow i vännster rampen åt höger.

Bra regel som bör kvarstå tycker jag.

Jag skulle även gärna se ett tillägg som innefattar fall där slingshots orsakar en airboll så att kulan flyger över den andra slingshoten och ut landar i outlane. (Inte helt ovanligt på FG)Vad gäller om bollen stannar på en outlanepost eller pinnen mellan flipprarna?

På Pinburgh 2003 la sig en boll på outlanestolpen på TOM (feta gummin) och då jag redan hade en varning ville jag inte riskera tilt. I det fallet la Kevin bollen i plunger lane.

På IFPA fastnade en boll på ett classicsspel på mittenpinnen. I det fallet bedömde Josh det som att kulan var slut men tog av glaset och la bollen i tråget så att jag slapp tilta bort min bonus.

Två vettiga bedömningar tycker jag.


Tidigare har man även kunnat få tillbaka bollar som fastnat på en "unlit-kickback" i vissa tävlingar men det verkar inte finnas med i SM-reglementet.

Håller med även på den punkten.
"Katastrofalt fel

Om spelet avbryts helt, mitt i spelandet, benämns det som ett Katastrofalt fel. Spelarna som påverkas får spela om hela spelomgången. Exempel på Katastrofala fel:

    * Spelet gör en omotiverad reset(omstart)
    * Tillfälligt strömavbrott
    * Nytt spel startas pga fel i hårdvaran eller mjukvaran"

Framgår inte riktigt beträffande katastrofala fel huruvida man får välja att behålla sin poäng eller spela om. Eller om alla som inte spelat sina 3 bollar får spela om och man använder sig av den högre poängen.

Nu senast på PAPA tog Kevin efter lång betänketid ett annat beslut när vi drabbades av en reset på TAF. Jag hade spelat 2 bollar och hade minst poäng. Spelare 2 på boll 2 hade någon miljon mer än mig och spelet resetade när han startade multiboll.
Beslutet blev då ny omgång där alla fick spela två bollar och jag bara en varpå poängen adderades.

Ett svårt beslut och han tog det antaglingen för att inte jag skulle få en större fördel än någon annan. Dock så var det Donovan som i slutändan fick störst nackdel, då han fick två rinnkulor och ingen multiboll.

Fel beslut den gången tycker jag. Hade det varit på ett spel som tex MB eller Dracula hade det varit omöjligt.


I SM senast blev jag rånad på WW där en boll från insanity falls rann direkt i vänster outlane. (Händer ibland på DW [ballsave] och DM också)

I det fallet fick jag en ny kula på ett nytt spel men eftersom det ansågs orättvist att jag skulle ha så lätt att få whirpoolchallenge igen så pillade domarna på en bumper så att "lite extraboll" blev nästa "award"

Bra beslut tycker jag. Lite känsla kan aldrig vara fel.

Vill minnas att det hände något i matchen mellan M S och MAG på WW i SM2007 och att det blev ett annat beslut den gången. Någon som kan uppfriska mitt minne?

Jag vill dock återkomma till mitt gamla klassiska förslag om att ställa in spelen på 4 bollar (sent) i slutspelet för att spelare som blivit av med en boll felaktigt ska kunna spela en ytterligare boll under samma föruttsättningar.

9
Köpes / S: Rollergames
« skrivet: december 13, 2005, 21:03:34 »
Williams Rollergames från 1990. Snabbt spel designat av Steve Richie.

Länk till Rollergames på IPDB

Spelet har varit utställt av Falu Automater (FA) 90-98, och sedan dess har jag haft det i min ägo och det är nyligen servat "Flipperdoktorn"

Kabinettet är i bruksskick, med en del repor, färgen på ovansidan av kabinettet börjar flagna. Spelet är spelbart utan större fel. Småsaker som stör mig (världens kräsnaste spelare) är en svag plungerfjäder, och att övre högra flippern är lite svag. Plastrampen "The Wall" är sprucken rakt av och limmad (har så varit så länge jag haft spelet) men funkar bra. Targetbanken måste rengöras ofta annars börjar den strula. Övriga plaster är orginal och hela. Alla lampor och switchar på spelplanen fungerar bra. Huvudströmbrytaren är av okänd anledning av FA monterad så att den sitter på inuti kabinettet. Spelet är utrustat med elektroniskt myntinkast för 5 och 10 kr, alla manualer och nycklar finns.

Spelet finns 1 mil norr om Stockholm, nära E4:an. Bilder kan också ordnas, har dock ingenstans att lägga upp dom, så i så fall skickar jag dom via mail.

Pris: 4500:- Eventuellt billigare vid snabb affär.


Mail/MSN: jorian1982@hotmail.com

10
Köpes / S: 70-talsspel i sthlms-omr 800:- !
« skrivet: februari 05, 2004, 19:15:53 »
Kikade lite på blocket och såg denna annons: Länk

Tänkte att om jag lägger länken här så är det säkert någon som blir glad.

11
Flippersnack / Rollergames - värde?
« skrivet: februari 02, 2004, 02:50:01 »
Är det någon som sitter inne på info om vad spelet är värt. Kabinettet är repigt men spelplanen är i fint skick.

12
Flippersnack / Jag dödade en marsian igår!
« skrivet: januari 05, 2004, 11:58:31 »
Igår när jag lirade AFM hände något som jag aldrig varit med om förut... Jag lirade Martian Multiball och råkade en kulla fastna bakom dropbanken när jag förstörde skeppet, eftersom spelet är rom 1.0 så tyckte jag att kulan kunde ligga kvar där... Så jag roade mig med att ta alla skott utom ett till Total Anihilation men ville inte starta den förrens jag börjat en ny attack wave, och 5-way combo hade jag redan, så det enda som fanns att göra var att skjuta marsianer (varje var värd 60M) Det roligaste man kan göra i det läget är ju att skjuta samma marsian hela tiden så man får höra "Again!", i det här fallet sköt jag på den nedre vänstra marsianen. Efter att ha skjutit 10-12 skott i rad på samma marsian slocknade MAR targetsen och jag fick höra kommentaren "I really enjoy killing these martians" varefter de även slutade registrera träffar. Nån annan som har upptäckt detta fenomen, eller har jag hittat ett "eget" easter-egg? Kan man döda alla marsianer? och vad händer då?

13
Tävlingar / Parflipper-medtävlare sökes!
« skrivet: oktober 03, 2003, 10:45:31 »
Jag tycker det skulle vara kul att köra lite komboflipper men har ingen given käpphäst...

14
Flippersnack / Saknar spel i listorna på medlemmsidorna
« skrivet: september 29, 2003, 21:05:19 »
Dessa spel saknar jag i listan (men inte i verkligheten) : Black Rose (williams) Gladiators (Gottlieb), Bulltwinkle & Friends (DE), Lethal Weapon 3 (DE)

I locatorn saknas Falun helt men på dessa ställen finns spel:

Biljarden: 1            (T3)
Videoteket: 2           (WCS, JM)
American Take away: 1   No Fear
Bowlingen: ?
Ishallen:  ?

15
Tävlingar / Hur många spel kommer att användas i kvalet?
« skrivet: september 26, 2003, 06:15:23 »
Hur många spel som kommer användas i kvalet är en intressant fråga, med tanke på systemet för kvalpoängsberäkningen.

Nuvarande poängberäkningsmodell premierar i första hand riktigt bra poäng på en maskin, till skillnad från tex Pinburgh där en omgång med hyfsade resultat på alla spel är absolut nödvändigt för att gå vidare.
Vilket av systemen som är bäst är svårt att avgöra men jag tror att poäng till fler än 12 personer och jämnare poängfördelning mellan dessa skulle minska slumpmässigheten en aning även om att som i pinburgh ha 87 poänggivande platser kanske är lite väl överdrivet.

Personligen tycker jag tex att placering 12-13-13 (5p) borde ge mer poäng än placering 11-99-99  (10p) eller att 6-7-7 (95p) borde slå 1-99-99 (100p)

Om någon skulle kunna svara på hur många spel som kommer att användas i kvalet skulle jag bli glad.

Om någon kombinatorik-förtjust medlem därefter räknade ut en exakt minimumpoäng som krävs för avancemang skulle jag bli ännu gladare :-D

Sidor: 1 2