Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - AFR

Sidor: 1
1
Köpes / K: Pinball 2000 dator
« skrivet: november 15, 2009, 16:39:11 »
Finns det någon som har en P2K-dator över? Utan PRISM+ROM kort är ok, eftersom jag redan har det för båda spelen.

2
Hårdvara / TFT-monitor till pinball 2000?
« skrivet: juni 28, 2009, 21:13:05 »
Är det någon som vet en bra lösning på TFT-monitor till p2k-spel? Format, modell, prestanda, etc ..och framförallt adapter för att få skärmen att fungera med p2k-datorn?

3
Hårdvara / Displayproblem
« skrivet: januari 25, 2009, 22:35:35 »
För ett tag sen köpte jag ett WPC-spel där allt verkade bra när jag provspelade det. Men efter att ha fraktat hem och startat spelet såg displayen ut så här efter knappt 30 minuter (blir likadant varenda gång efter ungefär samma tid).
Display

Eftersom säljaren aldrig råkat ut för detta undrar jag vad som kan ha hänt pga. flytten av spelet?

Började med att mäta upp spänningarna till displayen (som var inkopplad), och de låg alla inom toleransen för var pinrepair.com säger. Men skillnaden mellan pin1 & pin2 var inte 12 V (som pinrepair säger att den ska vara) utan ca 23 V (pin1=-124 V & pin2=-101 V). Därför har jag bytt ut komponenterna på kontrollkortet, inkl. de två stora kondensatorerna, som har med högspänningen att göra.

Eftersom bl.a. två av de fyra 47 kOhm:s motstånden (till vänster om de båda stora kondingarna) var trasiga (avbrott) trodde jag först på att renoveringen av kontrollkortet skulle lösa det hela. Men det hjälpte tyvärr inte. Kopplade in displayen, startade spelet och mätte pin1=-116 V & pin2=-94 V (alltså betydligt mer än 12 V skillnad).

Kort,
Kort1, Kort2, Kort3

Är det så att en dålig display kan belasta displaykontrollkortet så att det blir på detta sätt, och att displayen på något sätt gick sönder vid transporten, eller kan det vara något annat? Eftersom några av komponenterna på kontrollkortet var mer eller mindre grillade innan jag bytte dom vågar jag inte testa alltför mycket med denna display, t.ex. testa den i ett annat spel (med risk för ny grillning).

Har nu även testat med en annan display i spelet, och då blir det bättre, pin1=-117 V & pin2=-105 V. Hade den displayen igång i ca 2 timmar med stabila spänningar och utan andra problem.

Men innan jag ger upp. Kan det vara något annat som spökar, eller kanske någon komponent eller lödning på kortet som displayen sitter fastlödd på som behöver bytas eller lödas om?

Någon som har nån ide?

4
Hårdvara / Skydda vänstra VUK-plasten i LOTR?
« skrivet: december 08, 2008, 21:37:25 »
Hej, plasten som sitter på sidan av den vänstra VUK:en i LOTR sprack sen en tid tillbaks i mitt spel. Innan jag sätter dit en ny tänkte jag testa ett tag med en hemmagjord, men den sprack också på samma ställe. Borde vara ganska vanligt tycker jag, så är det kanske någon som har sett eller kommit på en lösning på detta?

http://hem.bredband.net/silverblaze/lotr/vuk_plast.jpg

5
Köpes / K: Ej fungerande SWE1 spel/spelplansdelar
« skrivet: november 06, 2008, 19:41:58 »
Hej, jag har ett SWE1 som inte är i närheten av att kunna bli ett fullständigt fungerande spel eftersom det saknar dator, skärm, backbox, kabelstam, elektronik, etc. Spelet har använts som "donator" till andra P2K-spel... Men eftersom jag bl.a har spelplan, PRISM-kort inkl. ROM:arna och en hel del spelplansdelar så tänkte jag att det vore kul att rädda det från en säker död genom att få ihop en fungerande SWE1 spelplan att använda i mitt RFM. Men jag behöver alltså då en hel del delar (...och det skulle bli alldeles för dyrt att köpa alla dessa delar nya).

Så är det någon som har ett liknande SWE1 att sälja?

Obs, målet är alltså att få ihop en fungerande spelplan av två "reservdelsspel", så om ditt spel "bara" saknar fungerande dator och skärm så finns det snart en lösning här, www.bigguyspinball.com!

Anders

6
Hårdvara / RFM plast
« skrivet: februari 27, 2008, 21:35:26 »
Hej, jag saknar plasten som ska sitta här http://hem.bredband.net/silverblaze/rfm/plast.jpg på ett RFM.

Är det någon som har den inskannad, eller en länk till en inskannad bild, eller kanske rent av har en extra plast liggandes?

7
Hårdvara / CPU-fläkt till RFM?
« skrivet: februari 11, 2008, 23:53:53 »
Är det någon som vet om denna fläkt passar till CPU:n i ett RFM? ...eller någon annan fläkt?

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=26255725

8
Köpes / K: ROM-kretsar till Revenge From Mars
« skrivet: februari 05, 2008, 22:03:36 »
Köpes... de 10 ROM-kretsarna på PRISM-kortet till RFM. Kan även byta mot de tio ROM-kretsarna till SWEP1.

9
Hårdvara / Låg nätspänning
« skrivet: november 09, 2007, 21:36:28 »
Hej, jag har haft lite problem med mina spel i lägenheten pga låg nätspänning. Speciellt med STTNG som resetade sig dagar då spänningne var extra låg, ca 215 VAC (spelet står nu söder ut och fungerar felfritt med "normal" nätspänning). Idag mätte jag upp 212 V, som är det lägsta hitills. ...mätte 236 V i stugan med samma multimeter senast jag var där. För ett tag sen felanmälde jag detta till Mölndal Energi, och fick nu ett svar att spänningen får variera mellan 204 till 244 V i vägguttagen. Kan det verkligen stämma? Nu är det tydligen fler i mitt område som anmält både för låg och hög spänning, så de kommer förhoppningsvis att titta närmre på detta. Ett spel som jag är lite sugen på at skaffa är TZ, men när jag sökte i rec.games.pinball angående problemen jag hade med STTNG, så hittade jag en del som även hade resetproblem med just TZ pga låg nätspänning.

Någon som råkat ut för liknande? Jag har förstått att man kan bygla om kontakterna från transformatorn i spelen för lägre spänningar. Men vad händer då med spelet om Mölndal Energi plötsligt fixar något så att spänningen en vacker dag inte är 215 volt utan istället 240?

10
Hårdvara / Stern plunger+link?
« skrivet: september 20, 2007, 22:54:54 »
Går det bra att använda Bally/Williams plunger+link (A-15847) istället för Sterns på ett LOTR? Och är det någon som vet varför returfjädrarna på Stern:s flipprar är så mycket grövre än på Bally/Williams?

11
Hårdvara / Kulorna "fastnar" i bolltråget
« skrivet: februari 18, 2007, 23:07:07 »
Det händer ibland (...sällan) att kulorna i mitt Shadow inte rullar ner ordentligt i bolltråget. Därför har jag nu slipat och polerat rännan så att den är helt jämn. Men det hjälpte inte. Efter att ha sökt lite har jag förstått att det kan bero på att kulorna blivit magnetiska, så jag får testa med att köpa nya. Men om kulorna blivit magnetiska så känns det som att även bolltråget kan ha blivit det. Vad tror ni om det? Och finns det i så fall något sätt att avmagnetisera det? Hur ofta köper ni förresten nya kulor till era spel?

12
Flippersnack / STTNG, Shuttle Simulation extraboll?
« skrivet: januari 21, 2007, 21:00:25 »
Är det någon som vet hur man hittar extrabollen i Shuttle Simulation på STTNG, ROM LX-7? I reglerna på ipdb.org står det LLRRLLRLLL (L=Left, R=Right) men där hittar jag aldrig någon (även om jag inte redan tagit någon annan extraboll), och den sista svängen till vänster kommer jag aldrig till eftersom det tar slut med en artifact efter den näst sista vänstersvängen.

Sidor: 1