Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - larsson

Sidor: 1 2 3 ... 5
1
Köpes / Mr & Mrs Pacman
« skrivet: oktober 13, 2020, 07:38:51 »
Japp , så är det .. Har av nostalgiska skäl blivit sugen på detta spel.
Finns säkert ett och annat i gömmorna och hoppas att nån kan tänka sig att skiljas från det ..

Spelet behöver inte vara fungerande , men önskar att det är komplett och med en OK spelplan , men har du ett risigt , trasigt , inkomplett får du gärna höra av dig oxå ..

Inga fantasipriser , så nostalgisk är jag inte ...

2
Hårdvara / WCS spottar ut bollar
« skrivet: oktober 01, 2020, 07:41:06 »
Håller på att hjälpa en kille med ett WCS .
För det mesta fungerar spelet precis som det ska , men ibland får det för sig att spotta ut bollar från bolltråget under pågående spel.. När jag var där senast så kollade jag optosarna i bolltråget och de reagerade som de skulle i switchtest ( iofs så fungerade spelet som det skulle när jag var där ) .. när han hade grabbkväll nu i helgen så började det naturligtvis bråka . Han testade då att byta båda optokorten i bolltråget ( han hade nya hemma ) , men det hjälpte inte . Spelet visar inga felkoder ..

Jag vill minnas att jag sett samma fenomen med ett WCS tidigare , men jag kan inte komma på hur felet löstes .

Nån som har förslag på vad det skulle kunna vara ??

3
Köpes / Harlem Globetrotters ( Bally )
« skrivet: november 11, 2019, 10:40:08 »
Har en kompis som är sugen på ett Harlem Globetrotters .
Är det någon som har ett till salu ?

Skicka meddelande eller mail med beskrivning av skick och gärna en prisindikation och så tar vi det därifrån ..

4
Köpes / Alfanumerisk Display
« skrivet: april 03, 2019, 10:17:07 »
Håller på att fixa i ordning ett Rollergames , men tyvärr har båda displayerna sagt upp sig .
Jag hade en fungerande i reserv , men behöver en till .

Displayen som behövs är alltså P/N 5670-12308-00 ( alt AR16702 ) .
Är det någon som har en extra i reserv ( eller någon som bytt till LED-display och sparat sin gamla ) .
Jag vet att det finns nya att köpa i en del butiker , men tänkte att en gammal fungerande är gott nog ..

5
Säljes / S/B Judge Dredd
« skrivet: september 04, 2018, 12:52:14 »
Vi har ett Judge Dredd i MAH som vi tänkte avyttra . Säljes eller bytes , båda alternativen funkar bra för oss .

Spelet är genomgånget lite snabbt , allt verkar funka , vi har rengjort det vi kom åt och bytt alla gummin . Kabbet är lite solblekt , några platser har väl fått nån smäll , pursuitplasterna saknas som på många JD .. Örnen har oxå flugit sin kos  ;D .. Positivt är att spelplan är bra och displayen lyser starkt o fint .. ( har säkert glömt att nämna nåt , men fråga så tar vi det därifrån )
Finns säkert en del småfix om man vill ha ett spel i perfekt skick , men det är klart spelbart som det står ..

Fler bilder finns för den som är intresserad ..

Vi har tänkt oss ett pris på ca 25 kkr ..

6
Hårdvara / Bootproblem Terminator3 Stern
« skrivet: april 24, 2018, 09:52:33 »
Har ett T3 ( Stern Whitestar ) som inte vill starta upp som det ska ( se https://youtu.be/_H_Sn0caKBY ) ..

Det hörs lite dåligt i klippet , men efter ca 1,5 sekund efter att man slår igång det så hörs ett "dunk" i högtalarna ..
Spelet verkar starta som det ska i början ( förutom "dunket" då ) , men sen kommer texten med CATION ... osv + 1 pinball missing ( trots att 4 kulor ligger i bolltråget ) om inga kulor ligger i så varnar det för "5 pinballs missing" , trots att det bara ska vara 4 st i spelet ( och ja , jag har testat att stoppa i en extra ) .. när displayen slocknat så är den släckt .. om man "toktrycker lite" på knapper ( flipper , start & serviceknapparna ) så kommer det ljud som antyder att man är inne i servicemenyn , men inget syns på DMDn ..

Nån som har några tips om vad det kan vara ?

7
Säljes / Sålt : TSPP
« skrivet: november 24, 2017, 10:36:44 »
Har ett TSPP som kan få vandra vidare om någon är intresserad .
Välspelande , i bra skick , finns några små skavanker på kabb/backbox , men inget stort . Alla plaster hela ( vad jag kunde se ) . Tror alla lampor funkade . Bra display . Vill man vara petig så kan man byta gummin och putsa av det så har man ett spel i kanonskick .

Fler bilder kan skickas via mail .

Säljes till högstbjudande ( så länge vi inte pratar skambud ) . Direkt säljande för 50kkr ..
Finns uppställt för provspelning hos oss på Motala Arkadhall .


8
Flippersnack / Utställare sökes !
« skrivet: september 19, 2017, 07:28:03 »
Jo , så är det .. Ett lokalt hak här i Motala är intresserade av att ställa ut ett antal flipper och arkadmaskiner om nån utställare är intresserad . Idag har de sportspel osv i sin lokal , men vill utöka med flipper/arkad . De har yta att ställa upp ett stort antal maskiner , men börjar gärna i mindre skala oxå om det är så . Om det är nån här som känner sig hugad att ställa ut spel så kontakta gärna mig så vidarebefordrar jag kontaktuppgifter .

9
Hårdvara / Startproblem Dealers Choice Williams
« skrivet: augusti 28, 2017, 11:41:42 »
Har hjälpt till att göra iordning ett gammalt Williams Dealers Choice .

Den första infon jag fick på telefon var att "det står bara och nöter" och inget händer . När jag var där och kikade på spelet första gången så startade jag upp det och då stod scoremotorn och snurrade hela tiden ( och säkert hände mer , men det var det som märktes tydligast ) , vad jag kunde se så nollade alla räkneverk osv , men scoremotorn gick hela tiden i alla fall .. Jag stängde av spelet , tog av glaset och lyfte upp spelplanen för att kika ner i spelet , startade det igen och scoremotorn gick några varv och sen fungerade spelet ”som det skulle” , nu testade jag inte allt , men det var i alla fall spelbart .
Jag har sedan dess rengjort spelet , bytt gummin , ”filat” alla switchar ( tror jag ) och nu i helgen så stoppade jag för första gången på ett halvår i strömmen och testade igen . Fick byta några lampor , i övrigt fungerade allt utom bonushjulet , men det fixade jag till . Jag spelade ett par krediter utan problem och kände mig nöjd med resultatet .. satte på glas igen och stolt som en tupp sa ”kom o testa , nu funkar det ” .. matade i en krona först och spelet startar snällt upp och kulan spottas ut som den ska .. MEN , då provar vi att mata i en krona till för att spela en tvåspelare och då startar scoremotorn igen och står o nöter utan att stanna , man får bryta strömmen för att den ska sluta och när man sen startar nästa kredit så funkar spelet normalt igen ( om man bara kör 1 spelare ) .. märkte också att nån gång på en 1-spelare så gick scoremotorn ”några extra varv” när kulan runnit och bonusen var färdigräknad , men den stannade snällt efter de extra varven ..

Det är säkert nån här som vet ( eller i alla fall har en teori om ) vad detta fel beror på .. Har inte spelet tillgängligt nu för att kunna kolla / testa saker , men alla tips mottages gärna ..

10
Köpes / Bally X´s and O´s
« skrivet: augusti 19, 2016, 11:55:37 »
Har en kollega som av lite nostalgiska skäl kan vara intresserad av att köpa ett X´s and O´s från Bally http://ipdb.org/machine.cgi?id=2822

Har du ett som kan vara till salu får du gärna skicka några bilder + ett prisförslag ..

11
Hårdvara / Byta språk på Twister (Sega)
« skrivet: april 02, 2016, 16:24:28 »
Köpte ett defekt Twister som jag nu väckt till liv  :D . Så långt är allt väl , men spelet har nog bott i Frankrike tidigare i livet .. Texten på displayen är på franska vilket förtar en del av nöjet .. Ljudet är på engelska .. Försökte söka efter trådar här på sfs , men hittade inget klockrent svar .. Jag har ändrat dipsettingen till sweden , men det hjälpte inte , det envisas med att vara fransk text ..

Hur gör jag för att få till engelsk text ? Är det byte av display-ROM som gäller eller finns nåt annat knep ? Vart hittar jag i så fall rätt ROM ?

12
Hårdvara / Spolproblem Kiss ( Bally )
« skrivet: januari 22, 2016, 08:33:03 »
Har under en tid mekat med ett Kiss . När jag började startade det inte alls , men sen fick jag igång det så att det hoppade igång , men med en del småfel kvar.
De kvarvarande felen var spolar som inte slog när de skulle. Jag gick in i testen och mycket riktigt så var det 5 ( eller 6 ) spolar som inte slog när de skulle ( de verkade vara felstyrda ) .
Jag kollade i schemat och den gemensamma nämnaren verkade vara en PIA-krets. Bytte den och allt funkade . Så långt allt väl , men nu , efter att spelet är provspelat några gånger så verkar spelet börja bråka igen på samma sätt som tidigare .
Är det nån som varit med om nåt liknande tidigare ? Kan det var nåt som sabbar PIA-kresten ? Har inte testat att byta igen ..

13
Köpes / Junkyard
« skrivet: april 28, 2015, 19:34:40 »
Japp , jag vill ha ett JY ..

Har inte nagra stora krav pa spelet vad galler utseende eller funktion , men jag vill ha ett spel med bra spelplan .. pris efter skick

Har du ett som du kan tanka dig att skiljas fran sa droppa garna ett mail med bilder , beskrivning av skicket och ett prisforslag ..

14
Köpes / Flippervagn
« skrivet: januari 25, 2015, 16:36:17 »
Japp , en flippervagn står på önskelistan ..

Nån som har en över , tröttnat på sin eller kanske vill bygga en till mig ?  

Svara i tråden eller skicka ett mail. Bild och prisförslag uppskattas .

15
Köpes / Dator Pinball2000
« skrivet: januari 14, 2015, 10:22:35 »
Som rubriken säger .

Behöver alltså en fungerande dator till pb2k , spelet i fråga är ett swep1 , men en dator till rfm funkar bra oxå .

Sidor: 1 2 3 ... 5