Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Swann

Sidor: 1
1
Flippersnack / Lokal i Solna
« skrivet: november 01, 2010, 12:13:33 »
Hejsan där!

I huset där jag bor i centrala Solna så finns det nu en källar lokal ledig på 40m2. Lokalen som är ett gammalt skyddsrum (säkert alltså ;-) ) är perfekt för att ha flipper, inga trappsteg för att ta sig ner/uppför.
Själva huset ligger 5-10 minuter gångväg från Solna Centrum Tunnelbanestation. Helg å kvällstid finns det även två p-platser utanför huset enligt först-till-kvarn principen.
Hyran som diskuterats är på 1700:-/mån + el, dock är den ej beslutat om ännu (så viss risk för att det kan bli något högre, dvs. 1800-1900:- ).

Kontakta mig om intresse så kan jag slussa er vidare till styrelsen i huset.


Mvh. Peter Ahremark

Epost: peter.ahremark@lund.bonet.se
Tel: 0706-09 99 37

2
Flippersnack / Swann Pinball Project
« skrivet: november 01, 2010, 12:03:22 »
Kära flippervänner,

Det var ett bra tag sedan som jag aktivt hängde runt i flippersvängen, å visst har man saknat det en del ;-) . Anledningen till att jag nu skriver är då att jag tycker att det är dags att ta nya tag i flipperprojektet ”Swann Pinball Project” som legat i träda ett antal år.
Själv så har jag hunnit gifta mig under dessa åren och även få en dotter (nu 5 månader, och som självklart redan tränas på de spel som finns härhemma).
Så tillbaka till SPP (Swann Pinball Project), vad är då statusen idag och vad hände som gjorde att det stannade upp. Vi hade ett trevligt team, med grymma resurser med god kompetens inom kraftelektronik design, programmering, artwork, mekanisk konstruktion (AutoCAD), musik, dvs. alla de nödvändiga områdena för få ihop de mjuka delarna att ett flipperspel.
Det som vi saknade då (som nu) var dock primärt tillverkningen av mekaniska delar. Vi blev lovade hjälp med detta, men tyvärr så gick den personen och dog och vi lyckades inte lokalisera något alternativ. Vår AutoCAD konstruktör har erbjudit sig att utföra en viss del av tillverkningen men för det så krävs fortfarande att han får tillgång till någon lokal med en verktygspark för dylikt (inte så lätt alltså).
Vi har några få detaljer kvar som måste AutoCAD’as, men generellt sätt så kan man säga att ca. 90% av alla nödvändiga mekaniska detaljer finns det ritningar för (å vissa delar är nytt/unikt, vilket jag tycker behövs, för spelen har blivit mer å mer lika varandra). Detta betyder att vad vi absolut mest primärt behöver är någon som har möjlighet att ge sig på tillverkningen av dessa.

Vi har idag commitments från artwork, musiker samt indirekt från programmerare (då det är professionella spelprogrammerare så önskar de att hårdvaran är på plats innan de ger sig på koden, vilket inte är så konstigt).
Vi hade tidigare en elektronik-design som var väldigt pretentiös (på gränsen till orealistisk) och för att kringgå detta och kunna komma i hamn tidigare så har vi nu tagit fram en backup-plan för själva elektronik-paketet. Givetvis *om* det skulle träda fram ytterst driftigt/kompetent elektronikfolk så ser jag ingen nackdel med att köra såväl backup-planen som fortsätta med det helt egenutvecklade.

Själv så har jag i min nya roll som Pappa, dels fått viss handlingsinskränkning gällande hur mycket tid som kan läggas i att driva ett projekt samt även lokalmässiga bekymmer (tidigare gott om plats för det i min bostad men då vi nu är tre stycken istället för en så är det ej längre möjligt).
När det gäller projektledningsbiten så försöktes det under en liten period med att lämna över en del till en flipperfrälst, men jag tror att han överskattade lite sin förmåga. Fördelaktigen så bör detta vara en individ som har såväl plats/lokal ihop med sitt hem och även kan fysiskt bygga ihop saker å ting. Detta för att direkt kunna koppla ihop vad som behövs för att kunna få ihop hela bygget.
Jag ser ingen anledning till att denna individ måste finnas i närheten av Stockholmstrakterna då de flesta flippernördar är mobila. Vad jag dock anser vara ytterst viktigt är *commitment* .

Utöver ovanstående nämnda resurser så behöver vi även någon som kan vara villig att ta tag i webbsidan å modernisera upp den.

Sammanfattning, följande resurser efterfrågas således;
  Projektledare
  Mekanisk tillverkning (viktigast, för att få igång alla övriga)
  Byggkompetens med egen lokal
  Om det finns, elektronik-design + tillverkning
  Webberi

Jag skulle även vilja tillägga att det har varit sjukt kul under resans gång med projektet och jag inser att det finns egentligen ingen anledning till att en nystart ej skulle kunna bli lika grym. Det finns fortfarande rejält med möjligheter till att påverka spelets slutgiltiga utseende/design.
Angående ekonomi så är allt på ideell basis, så när något kostar så tar vi pengar därifrån det finns (hittills har det mest varit min å mhusv’s plånbok).
Alltså, hör av er till mig innan november månads utgång om ni känner er redo för att vara en del genomförandet av tillverkningen av ett flipperspel från scratch!

Mvh. Peter Ahremark
Epost: peter.ahremark@lund.bonet.se
Tel: +46-706-09 99 37
 

3
Köpes / S: RFM *** SÅLT ***
« skrivet: april 08, 2007, 14:19:35 »
Revenge from Mars säljes. Finns i Solna. Pris 15 000:-

Utrustat med protector och uppgraderat till v1.5 . Kabinettet är normalslitet (dvs. vissa skador kring benen på ettiketterna, som i princip alla RFM). Nya mini-tefat.

Varken spelbanan eller plaster har några  skador mig veterligen.

Fästbultarna mellan toppbox och kabinett är väldigt slitna och borda bytas ut (kan köpas nya på t.ex. Biltema för en hundring eller så), inget som stör spelbarheten och mera av vikt om spelet står ute än hemma. Utöver det så är där inget direkt som behövs åtgärdas.


S Å L T !

4
Flippersnack / KingPin
« skrivet: november 09, 2006, 17:43:43 »
En kort litet nyhet (har kanske blivit släppt redan på rgp, men har inte själv sett något inlägg om det där). Gene kommer att nyproducera KingPin, de har just nu börjat gå genom grunderna för tillverkning av en whitewood-maskin.

Då detta kräver nytillverkning av kretskort kommer kostnaden att bli högre än vad den hamnade på för BBB (som för övrigt gått med en förlust på $1500 / spel).

IPB vill INTE att man kontaktar dem för förbokning, de kommer att ge första tjing till BBB-köparna och först därefter avgöra hur många fler exemplar som kan vara lämpligt att tillverka baserat på deras begränsade produktion.

Återkommer med mer info då den finns.

5
Köpes / B: SS mot TSPP
« skrivet: februari 04, 2005, 14:45:12 »
Nu är det dax att titta närmare på Whitestar och "lämna" över WPC95'aren till behövande;

Så om någon (antagligen rätt så osannolikt tyvärr) är intresserad av att byta sitt The Simpsons Pinball Party mot ett mycket fräscht Scared Stiff (utrustat med UV-belysning, Partial mylar, Myntmek och skydd på bägge hålen), hör av er!

Givetvis så är jag villig att pynta till stålar därimellan.


/Peter

Epost: peter.ahremark@lund.bonet.se
Tel: 08-730 42 35

6
Flippersnack / First-person Pinball
« skrivet: september 05, 2004, 11:48:42 »
Spana in; Furminator

..man vill helt klart inte råka ut för några airballs här inte!

7
Flippersnack / Stern -> Star Wars ???
« skrivet: augusti 04, 2004, 10:50:42 »
Har läst ett inlägg på rec.games.pinball där de talar om ett rykte att Stern för diskussioner med Lucasfilm om licens för ett framtida spel.

Gissningvis borde det då bli a'la LOTR, att släppa ett spel i samband med den tredje filmen.... (alltså Star Wars)

...enbart en gissning, vad tror ni andra??

8
Flippersnack / Swann Pinball Project
« skrivet: juli 06, 2004, 18:31:07 »
För att hålla er alla därute underrättade om vad som sker i vårt flipperprojekt så har vi nu startat en enkel websida.

Poängen med sidan är att ge er därute en liten bild av vad som sker.

Spana alltså in www.swannpinball.se

Om ni har några synpunkter tveka inte med att ta kontakt med någon av oss.

/Peter (för Swann Pinball Project)

9
Övrigt / Competitive Products
« skrivet: juni 04, 2004, 10:10:01 »
Noterade precis följande på rec.games.pinball;

Competitive Products ( www.competitiveproducts.com )skall tydligen säljas/avvecklas(?), för er (inkl. mig själv) som brukar handla där så har två av de anställda startat ett eget bolag med samma produkter;

Hello just to advise all on the group. Bill Ray (former VP of Penn-Ray and Competitive Products) and Mike Paziora (Sales Manager and former Penn-Ray warehouse manager from the 1980's) have left Competitive> Our new company is PENN-RAY INTERNATIONAL LLC! OUR OFFICIAL OPENING IS JUNE 9, 2004. The address is:

Penn-Ray Interantional LLC
6850 Hibbs RD.
Levittown, PA 19057

Phone until June 8......215-208-8523  
Fax until June 8........215-949-3091
e-mail until June 8.....damday@comcast.net

After June 8

1-800-945-0515 Toll Free
billray@penn-ray.com  (damday@comcast.netl always work also!)
mikepaz@penn-ray.com


Alltså en ny intressant leverantör av t.ex. gummin/lampor, DMD's mm.

När nu den första SFS'aren provar dem så vore det underbart med lite feedback här! (om det blir jag så blir det givetvis ett inlägg!)

10
Köpes / K: Kabinett
« skrivet: mars 23, 2004, 15:31:45 »
Köpes/mottages tomt Bally/Williams Kabinett -90 talare typ The Addams Family, Hurricane osv. OBS, EJ Widebody!

Alltså jag söker själva trälådorna (kabinett + backbox) inkl. metallvinklarna som håller ihop de två.

Helst i Stockholmstrakten

Ring 0706-09 99 37 eller pahremark@lund.bonet.se

/Peter Ahremark

11
Flippersnack / Pinball Expo 2004 Rosemont, Illinois
« skrivet: december 08, 2003, 14:12:42 »
Hur många här är det som har tänkt ta sig över atlanten och Chicago nästa år till Pinball Expo 2004 (Oktober 14-17) ?

Själv så har jag och en kompis ett antal Eurobonus poäng att spendera så vi tänkte boka en resa rätt snart (man skall vara tidigt ute för en garanterad bonus-plats ju!).

Skulle vara kul om vi kom dit ett helt gäng Svenska Pinheads!

Spana in sidan www.pinballexpo.net om ni vill ha lite mera info. Man kan ta en grupptur i Stern-fabriken, hitta reserdelar, gå på seminariums, snacka med designers osv.

Sidor: 1