Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Sonar

Sidor: 1 2 3 ... 20
1
Flippersnack / FLYTTAD: F14 Tomcat startar inte
« skrivet: januari 25, 2016, 15:37:12 »

2
Flippersnack / FLYTTAD: Black Knight
« skrivet: november 20, 2015, 07:45:26 »

3
Flippersnack / FLYTTAD: Hörlurar med aktiv störningsreduktion
« skrivet: november 10, 2015, 05:57:15 »

4
Flippersnack / FLYTTAD: Mylar på F-14 Tomcat
« skrivet: november 07, 2015, 22:13:33 »
Det här ämnet har flyttats till Hårdvara.
Meka med spel = hårdvarutråd
http://www.svenskaflippersallskapet.com/index.php?topic=22094.0

5
Övrigt / Nya Forumet igång
« skrivet: november 06, 2015, 12:22:22 »
Nu är det gamla forumet nerlagt. Alla användare och forumsdata är konverterad till det nya forumet.

Jag har i möjligaste mån kontrollerat att inget gått förlorat men det är svårt att vara 100% säker.


För att logga in på det nya forumet så måste ni återställa ert lösenord och få ett nytt mailen.
Ni får maila mig på luka.petric@svenskaflippersallskapet.com om det är så att ni inte kommer så får jag försöka hjälpa till i mån av tid.Glada tillrop och problem kan vi ta i den här tråden.


6
Köpes / Detta är en TEST annons
« skrivet: december 11, 2012, 08:17:37 »
Lägger in en annons för att kunna göra några tester med det skarpa systemet.

Bry er inte om den :-)

7
Övrigt / Uppdatera era mailadresser
« skrivet: september 02, 2015, 14:08:24 »
Nu är övergången till det nya forumet inte långt bort.

Men för att det ska fungera så smidigt så möjligt så måste alla ha en fungerande emailadress. Så gå in under medlemsmenyn och uppdatera din emailadress om du vet med dig att den inte fungerar.

OBS!! Det verkar vara problem från och till med hotmail (och eventuellt andra microsoft adresser typ Live e.t.c) Så vet ni att ni har en sådan så byt till en annan adress kopplad till eran användare, om inte annat så tillfälligt till flytten är klar.

Anledningen till att det måste vara fungerande emailadresser är att alla lösenord kommer att sluta fungera. Så alla kommer behöva köra lösenordsåterställning för att komma igång med sitt konto och då krävs en fungerande adress.

8
Övrigt / Titta på nya SFS forumet
« skrivet: april 02, 2015, 14:22:06 »
Hej allihop,

Nu har jag hackat ihop ett konverterings script som gör nuvarande forum till simplemachines forum.

Har identifierat ett par buggar som behöver åtgärdas (bl.a. några trådar har inte konverterats och verkar blivit något konstigt med säljes forumet) och finns säkert fler om jag letar.

Men alla kan få tjuvkika på denna adress:
http://svenskaflippersallskapet.com/nfsmf/index.php

observera:
*att detta är en kopia på databasen från tidiagare idag så den uppdateras inte i realtid

* Att det inte går att logga in med era nuvarande användare även fast de finns där.

* Detta är bara för att titta på inte att använda i dagslägetAlltid kul om någon återkommer med lite feedback, buggar what ever :-)

9
Övrigt / Roadmap SFS
« skrivet: mars 19, 2015, 17:59:40 »
Här beskriver jag min plan med SFS framöver. Jag har tidigare skrivit om det, sisådär 6-8 månader sen. Nu har det iaf klarnat lite mer.

Nuvarande plattform som SFS är baserat på försvinner helt. Jag har inte tid att underhålla och utveckla den och det är för mycket att lämpa över till någon annan.

Så inom en snar framtid så kommer jag att migrera forumet till en ny forumplattform. Jag har kikat runt lite och kommit fram till att Simplemachine forum kommer bli en bra ersättare.

Är inte helt säker på att det finns en mobilversion (responsiv) av smf forumet idagsläget men om jag förstått det hela rätt så kommer det i och med nästa release.

Det blir en del arbete att fixa till en konvertering så att alla användare och postningar kommer över helskinnade men jag har goda förhoppningar om att det kommer bli bra.

Efter att det nya forumet är uppe så kommer nya moderatorer att rekryteras som ska sköta den dagliga tillsynen.

Efter att vi kommit så långt så får vi se vart vi står och hur vi går vidare.

Visst blir det tråkigt att de andra funktionerna försvinner men jag ser inte i dagsläget någon möjlighet för dem att finnas kvar utan extremt mycket arbete.  Databasen kommer att finnas kvar och om vi tycker att någon funktion ska återinföras i framtiden så går det att spinna vidare på det som finns.


Några frågor på det? :-)

10
Övrigt / Hobbyns utveckling Flipper vs Arkadspel
« skrivet: januari 21, 2015, 12:58:41 »
Måste vädra en tanke som slagit mig i och med diverse trådar kring hur flipperhobbyn och priserna utvecklats genom åren.

Hur har Arkadspelshobbyn utvecklas under motsvarande period?

Jag vet att det finns en hel del medlemmar med ett ben i varje träsk ;-) så det vore intressant att höra. Likheter, skillnader, Prisstegring, tillgångsbrist e.t.c.

:-)

11
Övrigt / Siten tillfälligt nerständ av one.com
« skrivet: januari 21, 2014, 10:12:04 »
Som kanske vissa märkte i morse så var sfs nere i cirka 1.5h.

Det var vårat webhotell one.com som stängde ner sidan p.g.a att de trodde att det fanns problem med spam.

Efter lite samtal med supporten där så verkar det som att det var ett falsklarm men samtidigt så var det något med sidan som triggade igång det.

Det var väl ren tur att jag upptäckte det och hade en stund över så jag kunde reda ut det. Annars hade det kanske legat nere en hel dag minst.

Det kan vara så att det behöver implementeras spamskydd av diverse slag ändå och jag är inte säker att jag har tiden till detta.

Så diskussionerna i granntråden om SFS framtiden känns än mer aktuella och behöver drivas på.

12
Flippersnack / Utställare i Kalmar trakten?
« skrivet: januari 17, 2014, 21:42:11 »
Finns Det någon utställare kvar i Kalmar området eller vad hände med den verksamheten som den lokala utställaren hade för en massa år sen, kommer inte på vad de hette då.

Har fått en förfrågan om ställa ut i spel i Kalmar så jag undrar om det finns någon utställare kvar som kan tilgodo se ett sådant behov?

Kontakta mig så förmedlar jag kontakten. Utställda spel är ju inte det vanligaste nu förtiden så det här känns kul att få förmedla. :-)

13
Övrigt / SFS framtid
« skrivet: januari 09, 2014, 07:20:40 »
Jag har känt att min tid och mitt engagemang för SFS har minskat senaste året.

Jag har gått och grubblat över detta ett tag och nu över julledigheten har jag bestämt mig för att det är dags att låta SFS segla vidare under nytt flagg.

Detta är det första steget i att hitta en ny ledning för SFS och det är en process som kan ta ett litet tag. Jag har kämpat och slitit med det här i över 10 års tid så jag ser gärna att det fortlever minst lika länge till så jag kommer inte lämpa över allt till första bästa.

Det är väl inte säkert att SFS och den tekniska plattformen den användes idag ska hänga ihop i framtiden utan en ny ledning kanske gör bäst i att börja om på ny kula.

Om någon har några tankar och idéer om vad SFS ska vara i framtiden så är det det här det bästa tillfället någonsin att ventilera dem.

Jag ser gärna diskussioner kring detta här i tråden. Men om ni har några konkreta förslag (t.ex. jag är störst bäst och vackrast, jag tar över ;-)) Så maila mig dem istället.

14
Flippersnack / Flippermek i Kalmar
« skrivet: september 16, 2013, 14:01:11 »
Fick mail från en person i Kalmar som har ett LW3 på jobbet (tolkade jag det som) som behöver lite service av någon kunnig.

Om det är någon som kan och vill så maila mig så vidarebefordrar jag kontaktuppgifter.

:-)

15
Övrigt / Frågor kring Villalarm
« skrivet: juli 20, 2013, 18:52:13 »
Har några funderingar kring villalarm som jag tänkte dryfta med er. Finns nog inga rätta svar utan är intresserad av era teorier och erfarenheter.

Funderingen är ska man skaffa ett fristående larm typ detta med en fast engångskostnad.

Eller ska man skaffa sig ett larm som är knutet till en bevakningsfirma typ detta där man betalar en månadskostnad så länge man är ansluten till bevakningsfirman.

En fundering är ju hur mycket nytta man har av en uttryckning av t.ex. securitas vid larm? De eventuella tjuvarna lär väl inte dröja sig kvar något vidare länge efter att larmet har gått inbillar jag mig.

En annan fundering är hur mycket mer avskräckande effekt har larmdekaler på rutorna med typ securitas logga som visar på uttryckningskoppling gentemot generella dekaler som bara upplyser om larm.

Dela gärna med er av era tankar :-)

Sidor: 1 2 3 ... 20