Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Borttagen

Sidor: 1 2 3 ... 281
1
Flippersnack / SV: So long, and thanks for all the shish!
« skrivet: oktober 19, 2019, 23:59:28 »
Varför är inte mitt konto raderat när jag bett om det. Publikt tom.? För fyra dagar sen. Att få ett konto raderat måste man ju kunna be om, och få? Eller?

Jag vill ha kontot raderat, men jag vill att dom här inläggen (och tråden) står kvar. Ett förslag är att skapa ett nytt konto (realFEZ) som ni postar dom här inläggen med, i en ny tråd och så raderar ni bara det här kontot. Jag kräver att ni fixar det tom. Det är väldigt dålig stil mot mig att inte ens hjälpa mig då jag vill ha mitt konto raderat.

2
Flippersnack / SV: So long, and thanks for all the shish!
« skrivet: oktober 17, 2019, 17:28:34 »
Jag har idag varit på ett polisförhör. Min Offentliga försvarare säger att jag inte har något att oroa mig för i brottsväg. Det räcker så.

3
Flippersnack / So long, and thanks for all the shish!
« skrivet: oktober 15, 2019, 13:29:29 »
Hi again!

Som en del redan vet lämnar jag den *svenska* "flipperscenen" (i den ingår inte alla *flipperspelare*). Det är ett avslutat kapitel i mitt liv, som den ser ut nu.

Däremot kommer jag inte lämna de vänner jag har inom "flipperscenen" (inte bara svenska). Och jag kommer inte sluta spela helt. Som tur är har jag också många andra vänner som jag fungerar väldigt bra ihop med. Både IRL och på internet. I vissa fall både IRL och internet tom. I vissa fall bara IRL. I vissa fall bara på internet. I vissa fall bara på internet och telefon. Inga alls på fax, i nuläget. Det är komplicerat.

Jag känner att (delar av) "flipperscenen" är rätt intolerant mot udda personer som kanske tom. vågar <floskel>sticka ut hakan</floskel>. Jag HAR blivit "personlighetsförändrad" sedan förra svängen jag var i "flipperscenen". På den tiden visste jag inte vem jag var alls. Nu vet jag mer: jag är en ganska glad (nu i alla fall), missförstådd (#offerkofta) mupp/nörd med Aspergers syndrom (#GretaWeCanDoIt). Livet har väl inte så enkelt precis, men jag är väldigt nöjd med det totalt sett ändå. Det har inte varit tråkigt. Plus att jag har fått äran att lära känna så många fantastiska människor (en hel del från "flipperscenen").

Jag kände mig uppriktigt sagt mobbad på stockholm pinball. Av några få användare. Vad är det egentligen? "Vuxna" människor som sitter och mobbar utan att någon direkt säger ifrån. Jaja, det är inte mitt problem längre.

När jag gjorde "comeback" var jag väl deprimerad. Egentligen. Men det började bli kul med flipper, och personer/vänner + ting hjälpte verkligen till att göra mig glad igen. Det fick mig att börja ta tag i mitt liv.
...dessutom blåste Tidens Vind genom mig. Och allt rörde sig relativt till mig...
Min tid som nötare av mediokra eller rent dåliga spel är antagligen över. Jag satsar hellre tid och energi på att vara flipperpolymatiker och "coach" (som jag ju hann börja med). Om ni vill kan jag säkert ta bokningar för sk. "coaching" i början av nästa år (s***@fastmail.fm). "Coachingen" är dock inte helt pausad. Den pågår, internationellt, på internet just nu.

För frågor om alla Era diagnoser om "psykos", "bipolaritet" osv. hänvisar jag Er till mina läkare. Dom kanske kan det bättre än Er? Vem vet? Eller så försöker ni lära er *något* om vad stress gör med hjärnan? Alla övriga lögner som har spridits om mig är det ovärdigt att ens kommentera.

Men jag kan säga en sak, och det är att mitt ärende hos Patientnämnden är i full gång. Dom har hjälpt mig tidigare och gör det igen. Bra grejer det där.
 
Det kommer bli en (och annan?) tävling utomlands men i Sverige lär jag aldrig tävla igen. Det blir också en match hemma hos Daniele, 27/1 (Roma vs. Lazio 26/1). Bäst av sju, med extrabollar ("That’s gonna be a long match"). Jag önskar mig själv: lycka till! Det behöver jag, minst sagt.

Jag kommer få mitt konto raderat på stockholm pinball, och jag vill ha mitt konto här på svenska flippersällskapet raderat. Men jag vill att det här inlägget ska finnas kvar.

När det gäller den sk. "konflikten" så skickade jag ett mail med subject "Fredspipa?" 10/10. Jag har inte hört ett ljud. Inte ens läst något. Från min sida är det över.

Till mina stalkare kan jag bara säga att ni kan fortsätta stalka mig i dom vanliga kanalerna. Det är inga större förändringar där som ligger i pipen.

Jag tar tillfället i akt att citera min vän neuron-drone som skrev så här alldeles nyligen:
"Passa på att älska varandra när det går. Finns så mycket elände i världen som gör att vi inte orkar bry oss, som får oss att reagera med negativa känslor och irritation... och livet är så kort."

Jag citerar även min nya vän "48606b2fbab2da8e976febe8e106c9ddf32ec302":
"Låter bra. Att vara besatt alltså. Det betyder ofta(-st?) att folk får ut lite mer av livet, än andra."

NOTIS: det här gäller ljud och musik som jag är besatt av. Flipper har väl alltid bara varit ett sidospår egentligen.

...livet går vidare och jag fokuserar på positiva saker istället. (✿ ♥‿♥)

yes tic nip!4
Flippersnack / SV: Nystart för svenska flippersällskapet
« skrivet: september 13, 2019, 09:33:46 »
OBS: trollar inte… men säger vad jag tycker.

För att inte vara så tjatig avviker lite från hyllningarna eftersom jag tycker att det här kulturarvet inte har förvaltats särskilt väl. All heder till Luka (och Pinballark för den delen) som byggde ett eget forum där i början av 2000-talet i alla fall. Migreringen till Simple Machines var inget jag såg (var inte här på 10 år i stort sett) men det var ju bra jobbat också.

Men forumet fungerar väl nätt och jämt på mobiler t.ex.
(The global percentage of mobile traffic out of the total internet web traffic in February 2019 was 47.96%.)
… gissar att det är mycket högre i Sverige, men jag vet inte.

Det är klart att sk. "sociala medier" har dödat forumen till stora delar, men det finns ju undantag där fanan fortfarande hålls högt. Enligt @MCR diskuteras det inte flipper i Sverige på varken facebook (jösses!) eller SFS. "Stockholm Pinball" var i stort sett stendött innan jag kom dit i februari, men det blev lite allmänt tjöt där åtmistone. Sen blev det ju tydligen lite för mycket när jag var bannad på flera andra (icke-flipperrelaterade ställen) och använde "Stockholm Pinball":s Flippersnack som någon slags dagbok.

Jag kanske blir bannad här också eftersom toleransnivån verkar vara extremt låg. Men det får jag väl ta. En permanent ban tycker jag inte är på sin plats i alla fall.

Jag tror en vettig lösning för SFS kan vara att gå över till det här som tiltforums kör: https://www.discourse.org … väldigt, väldigt bra forum tycker jag iaf. Det kostar en del pengar ($100/mo), fast det går att hosta själv och få det gratis också: https://blog.discourse.org/2014/04/install-discourse-in-under-30-minutes/
Migreringen borde vara relativt enkel att fixa. Men jag gissar bara, ärligt talat.

Jag saknar SFS:s glansperiod då det var nytt, och internet var spännande/intressant. Nu känns det väl lite så här:
https://pics.me.me/group-photo-of-everyone-who-cares-35586348.png

5
Flippersnack / SV: Nystart för svenska flippersällskapet
« skrivet: september 07, 2019, 19:58:47 »
Det blev ju måttligt, eller snarare ingen, respons på att jag kan hjälpa till att bygga en ny finemang SFS så jag lägger väl ner det spåret.

6
Övrigt / SV: In och följ mig på twitter?
« skrivet: september 03, 2019, 07:53:46 »
Ah, det har du nog rätt i. Det finns väl ingen Marknadsföring-av-sig-själv-forumdel här?  :'(

7
Flippersnack / SV: Nystart för svenska flippersällskapet
« skrivet: september 03, 2019, 06:46:46 »
Jag kan hjälpa till!
Jag har driftat/kodat/varit hilter för två olika Simple Machines-forum och jag gillar det väldigt mycket.

Kör man grejer härifrån blir det nog alla tiders:
https://www.smfpacks.com/

Han (Nicolas Bonet, från Colombia vill jag minnas att han är) som kör dom där grejerna är väldigt bra att ha att göra med också. Jag har också commitat lite fixar till hans SMF Shoutbox PRO (dvs. en chat). Den är MKT MKT trevlig att sitta och nöta i, och jag har gjort VÄLDIGT många hack till den som vi bara körde själva. Som aldrig togs in till SMF Packs (för krångligt). Dom kan jag isf. lägga till på SFS. Chatten/Shoutboxen är dock inte responsiv öht. (dvs. anpassad för mobiler) och det är nog knappt görbart att göra den responsiv. Men det funkar väl liksom att chatta via mobil också, om man orkar. Det var många som gjorde det då vi körde den iaf.

Någon av responsive-grejerna borde kanske vara det första att styra upp? Har inte testat dom själv, men jag litar på att dom är bra när Nicolas har gjort dom.
Typ: https://www.smfpacks.com/page/sa=nebula ?

Jag KRÄVER dock att SFS betalar minst det dubbla priset för hans packs, om dom ska användas! :) Det är han värd, Nicolas. <3 Om det skulle gå att få ihop en liten större slant kan han säkert konsnylta lite också, men det är kanske lite långsökt? Timdebiteringen för honom lär vara rätt låg iaf. skulle jag tro. Att många medlemmar här har en del pengar står ju rätt klart iaf. Patreon ( https://www.patreon.com/ ) ? Eller vad kör man nuförtin'?

Spontanfunderar lite nu: jag har ju tagit på mig att bygga en ny http://stockholmpinball.com - men behövs det verkligen om SFS styrs upp? Är Sverige tillräckligt stort för att ha flera olika flippersiter? Det verkar ju RIKTIGT dumt att den här lilla communityn ska diskutera flipper på två olika ställen? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Jag kanske ska fokusera på att hjälpa till med SFS istället? Jag kan definitivt bygga helt egna grejer (sk. mods) här istället. Jag har gjort en hel del egna grejer till Simple Machines och har massor av kod liggandes från ett forum som las ner för ca. ett år sen som jag kan föra in här isf.

Någon (inte jag) kan väl isf. starta en slackmojäng för SFS som vi kan diskutera det hela i?

Simple Machines är fortfarande någorlunda aktivt även om jag tror att flera av leadutvecklarna inte riktigt kodar på det längre. Lite oklart. Det går väl att kolla in aktiviteten iaf.:
https://www.simplemachines.org/community/index.php

Så länge man inte är dum i huvudet och använder internet enbart på mobil så är Simple Machines fortfarande ett riktigt, riktigt bra forum.

PS. Skrota varenda jävla flippergrupp eller vad som nu finns på facebook. ASAP! Det är ju stor förnedring att ens ha ett konto där. DS.

Mvh
Simple Machines-Hilter!

8
Övrigt / In och följ mig på twitter?
« skrivet: september 03, 2019, 05:56:23 »
... sömnproblem ...

Jag har kört twitter tidigare, men aldrig något konto för mig själv, sas. Nu körde igång med twitter häromdagen med ett publikt konto osv. Mitt förra, helt publika och verifierade, konto blev bannat på första tweeten redan :'(
#kinesiskmoderation
#twitterbanspeedrunworldrecord
... nu med det nyskapade kontot igår håller jag lite lägre profil. 

Här finns jag:
https://twitter.com/lilaracketen

Här är en flipperrelaterad internet-tweet:
https://twitter.com/lilaracketen/status/1168731409713893376?s=20

PS. "Jag vill tacka alla mina läsare och följare för ert stöd. Det värmer mig!" DS.

9
Flippersnack / SV: Highscorejagande: Reloaded
« skrivet: augusti 02, 2019, 15:40:43 »
Här finns f.ö. en statisk dump på pinballhighscores.org: https://pste.eu/p/1s1Y.html ("tournament"-poängdelen är inte med)
Tror den las ner 2011, om jag minns rätt. Databasen finns kvar och kostar gratis. Koden tänker jag dock inte ge bort till någon. Den skrevs 2003 kanske.  :)

T.ex. 19.999.000.000 på TMBOP är rätt ok. Marc Conant har också rätt många vassa skårer där alltså. Roliga tider, men jag kommer aldrig göra någon ny highscore-site iaf.

Jag kikade på några gamla mail med enormt många replies där Keith Elwin sitter och jagar länkar till poäng från tävlingar som jag tog in automagiskt. Det fanns en separat turneringspoängdel av det. Han var rätt engagerad i den minns jag.

#flippernostalgi #skårer #php

10
Flippersnack / SV: Highscorejagande: Reloaded
« skrivet: augusti 02, 2019, 15:29:10 »
Väldigt höga poäng genomgående, men fullkomligt ointressant egentligen.

Då alla spel spelar olika säger det ingenting om vilken bedrift det egentligen är.

På våra Maiden och Spiderman skulle jag aldrig kunna komma upp i de poäng du redovisar, men på vårt Congo är 3B fullt görbart.
Vi har ett I500 där 8-900M är en riktigt bra score, medan på andra exemplar är 2-3B vardagsmat. Hur värderar man det?

Det är svårt, men jag skulle absolut inte säga att det är ointressant. Jag hade en site på pinballhighscores.org som man kunde välja allt möjligt på: Tilt-inställningar, EBs/Inte EBs, Outlane-storlek osv. osv. osv. Då får man ju lite referenser sas. Den var väl hyfsat populär ändå. Men t.ex. vill man väl veta HUR någon fick en så bra score? Det brukar ju inte vara olika från olika exemplar iaf. EDIT: men KAN ju göra det om t.ex. ett speciellt skott är väldigt enkelt?

Hur man värderar I500? Man spelar på det som är roligast att spela på tycker jag!  :) På SUNK Pinball finns det två. Ett snabbt och ett mindre snabbt. Ju snabbare desto roligare (roligt = ofta bra score för mig), i princip, tycker jag personligen. Det är la designat snabbt?

11
Flippersnack / SV: Highscorejagande: Reloaded
« skrivet: augusti 02, 2019, 13:59:24 »
Dagens skörd...

Jagade APBs 2.8B-GC på Congo på SUNK Pinball (https://www.instagram.com/sunkpinball/, http://www.svenskaflippersallskapet.com/index.php?topic=26328.0) idag. Tog det på första försöket. Låg riktigt illa till med 200M efter två bollar, men fick in en mkt fin boll då.

3.235.442.330 - Tournament Mode, utan Extrabollar.
https://i.imgur.com/sv50M7K.jpg

(min mobil är inte state of the art direkt, ska fixa en bättre efter semestern tror jag)

12
Tävlingar / SV: 24-timmars-tävling
« skrivet: augusti 02, 2019, 08:07:50 »
Intressant!

The Second Annual Blizzard Mountiain 24 hour pinball MARATHON!
http://tiltforums.com/t/the-second-annual-blizzard-mountiain-24-hour-pinball-marathon/5593

13
Flippersnack / SV: Highscorejagande: Reloaded
« skrivet: augusti 01, 2019, 11:33:18 »
Ja, kollade den som hastigast nån gång, men det verkar ju inte vara så många av dom sk. "bästa" som kör den direkt. Det är inte så intressant, tävlingsmässigt, då. Vetefan vart dom postar sina poäng, om alls. Inte på Pinside heller iaf.

14
Flippersnack / SV: Träning, taktik, teknik=förlorad passion?
« skrivet: augusti 01, 2019, 11:14:26 »
Fez, du borde börja streama dina hiscore-jakter! Seriöst, man blir ju nyfiken!  :)

Startade ett nytt ämne eftersom det blir lite väl offtopic annars.

En tanke till också:
Då man spelar i TM/Utan EB spelar man ju ofta inte "hela" spelet, så att säga. T.ex. skjuter jag inte ett enda skott i mitten på AFM med flit. Så ska det kanske inte vara, kan jag tycka ibland. Med det är ju olika vad man gillar liksom.

15
Flippersnack / Highscorejagande: Reloaded
« skrivet: augusti 01, 2019, 11:13:46 »
Det blir på utrikiska eftersom jag bara copy-pastar från ett mail till ingen mindre än Neil Shatz (som fortfarande spelar varje dag, men tycker b.la. att det är för dyrt att åka på tävlingar).
Det här är inte komplett, alls, men jag orkade inte posta fler bilder.

Citera
KISS
6.881.677.820
https://i.imgur.com/W4b4u8n.jpg

Deadpool (old ROMs, back in february, i think)
3.723.920.960
https://i.imgur.com/k7RK5Cz.jpg

Mustang
1.098.839.790
https://i.imgur.com/fQQIePB.jpg

Iron Maiden
2.226.707.460
https://i.imgur.com/oIyxEZX.jpg

Black Knight: Sword of Rage
800.773.040
https://i.imgur.com/UrVSPhR.jpg

Lady Luck
16.321.680
https://i.imgur.com/ThabMmT.jpg

Spider-Man (Tournament Mode/No EBs)
2.057.267.060
https://i.imgur.com/AWo9Kz0.jpg
... notice that it is #1, Jorians GC was 2.069.xxx.xxx (12 million!) :)

Black Knight 2000 (TM/No EBs)
59.251.220
https://i.imgur.com/tFlMEaZ.jpg

The Machine: Bride of Pin-Bot (TM/No EBs)
3.236.501.070 (...boring)
https://i.imgur.com/JOOxDFF.jpg

Notis på KISS: jag fick in en, helt planerad, KISS Army Super Jackpot på 4.2B.  :)

Jag och MCR körde ett GC-rejs på SUNK Pinball i tisdags. TM/Inga Extrabollar. MCR fick in 8B på Jack*Bot och jag tog halvmediokra GCn på CFTBL (1.3B) och DW (848M).

Sidor: 1 2 3 ... 281