Frispel

sedan 2001

Skumt fel vid postning...

iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Jag kan inte längre posta här från hemmadatorn. Det händer inte ett skvatt när jag klickar på "Posta svar", varesig jag är inloggad eller inte... På jobbdatorn som jag sitter vid nu, går det bra...

Har något ändrats i forumet, eller vad kan ha hänt?


Clorre

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Samma här. Det gick förut.

Har XP hemma, SP2. Windows 2000 på jobbet.


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Japp, SP1 på jobbdatorn, SP2 hemma. XP i båda fallen, kanske något som webbmakarna kan ordna?


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Helskumt.
Jag vet att jag postade från en XP-dator med SP2 igår...
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


Clorre

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Kom på att det kan ha något med blockeringen av popupfönster som finns i SP2. Ska kolla detta när jag kommer hem.


Freddeösd

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
  • Stad: frösön
Om du har Norton Internet Security på datorn eller liknade program så måste stänga av Blockeringen av anonser för å kunna posta på deta forum.

/Fredrik


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Citera
Kom på att det kan ha något med blockeringen av popupfönster som finns i SP2.

Hehe!
Jo, det verkar som att Microsoft har helt klart ett eget säkerhetstänkande... Blockera popupförnster är väl i och för sig vettigt, men principen med SP2 verkar nästan vara att bara stänga av en massa rättigheter för användaren istället för att göra själva systemet säkrare. :-)

Har precis konfigurerat igång en PC med XP för att kunna köra pinmame. Givetvis med ett skin som får det att se ut nästan som Mac :-)
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Har provat både med Norton och MS pop-up skydd avstängt med samma resultat. De pop-up:er som hanteras av Norton respektive MS brukar signaleras att de inte öppnats, så gör inte denna, det händer absolut ingenting.


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Har du testat med någon annan webbläsare, så du kan få veta om felet ligger i den, eller i själva systemet (vilket ju trots allt inte låter så troligt...)?
Firefox till exempel?
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


Sonar

  • Hero Member
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2937
    • Visa profil
Jag har inget gjort med forumscripten utan detta måste helt och hållet bero på något lokalt på era datorer.

Jag har för mig att Pinballark hade nåt liknande problem när han hade köpt sig en ny dator med senaste windows och brandväggar och grejer.

Antagligen är det det brandväggs relaterat, eller någon slags säkerhets inställning i windows eller explorer. Testa med en annan browser (firefox förslagsvis) och gå vidare därifrån .... om det funkar med den andre browsern då är det ju nåt explorer specifikt. Annars är det väl nån brandvägg som sätter stopp.

Kan också vara att javascript är avstängt, för normalt funtade webläsare och andra säkerhets anordningar ska ju inte stoppa popuprutor som man själv aktiverar.

Testa att lägga till  SFS i nån lista över pålitliga siter om eran mjukvara har stöd för sånt.

Testa runt lite ... jag har svårt att hjälpa er när felet uppstår lokalt.


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Jag är ganska övertygad om att detta har med SP2 att göra och att det kommer att visa sig för fler längre fram... Tyvärr driver ju MS oss att ständigt uppgradera Windows, så alternativet att köra med gammal SP är nog ingen långsiktig lösning.

Hur löste Pinballark sina problem?

För att berätta lite mer:

Javascript är inte avstängt, att tex backa via javascript fungerar utmärkt. (javascript:history.go(-1))

Jag vill inte installera några "wanna-be browsers" som eventuellt ställer till med mer än de löser, utan får isf leva med detta tills vidare. Jag har som sagt allt avstängt som har med pop-up att göra inklusive Norton och MSN toolbar.

SFS ligger redan som "trusted site" så det är inte det som felar.

Det vore bra om fler som upplever detta kunde meddela någon via mail, de kan ju inte skriva på forumet, vilket kan vara anledningen till att det inte uppmärksammats mer... Alla har kanske inte tillgång till flera burkar...


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Testar återigen med min SP2-dator (skriver detta inlägg där), och det tycks funka finfint... Problemet kan knappast ligga enbart i systemet.
Det enda jag har stängt av i Explorer var någon funktion som gjorde att den varnade så fort någon form av script gick igång. Brandväggen antar jag aktiveras automatiskt.

Däremot tycker jag snarast att det är uråldriga Explorer som är "wanna-be browser". Har ju knappt uppdaterats de senaste 3-4 åren, och ligger klart efter alla andra. :-)
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
IE-SP2 eller XP-SP2 eller båda? Det är ju en viss skillnad...

Personligen är jag ju ingen förespråkare för MS generellt, men faktum är att det inte går att bortse från antalet installationer av IE och att det driver utvecklingen...

Jämför med VHS som blev de-facto standard för privatpersoner framför Beta som var  överlägset i teknisk kvalité...


Clorre

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Enskede
Jahaja,
nu har jag fått det att funka till slut. Det var Nortons "Blockering av popup-fönster" som var problemet (Jag har Norton Internet Security 2004). Fast jag inte har rört inställningarna där på länge så uppstod detta problem.

Som vanligt med mjukvara alltså, man uppdaterar programvaran kontinuerligt för att stå emot de senaste hoten, och så fuckar dom upp alla ens inställningar.

Explorers popupblockering hade inget med saken att göra i alla fall.

Iceman, kolla att du gjort ändringarna på administratörsnivå i Norton. Samt att stänga ner Explorer helt (starta om Explorer) innan du provar igen. Annars funkar det inte.

/Claes


iceman

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1199
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Will do! Behöver ju inte betyda att om Norton inte är aktiverat att den inte ställer till det...


Tags: