Frispel

sedan 2001

SFS och politik

MS

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 1253
  • Visa profil
 • Stad: Alingsås
I reglerna för detta forum står att läsa:
Citera
5,Diskussioner om politik och religion kommer vi inte att tolerera i forumet. Detta då sådana här diskussioner oftast skapar en otrevlig stämmning p.g.a att vissa anser att deras åsikt är den absolut rätta, fastän det inte finns någon mer korrekt åsikt än någon annan i dessa ämnen.

Därför kan jag acceptera att vissa trådar stängs av admin. Senast var det tråden om Engla som stängdes efter att några klargjorde sin människosyn och åsikt om straff.

Andra trådar som stängts pga politiskt innehåll är trådar bla om EMU och bensinskatt. Sök på forumet så hittar du.

Men trådar får innehålla hur mycket politik som helst, om det är rätt sorts politiska frågor. Nämligen om spellagstiftningen i Sverige, ROHS, Import av spel, MOMS m.fl. Men om ni söker lite om LI här på sidan så kommer ni även hitta en länk till Lindes parti. Generellt får antas det att råder en samstämmighet här om att det är felaktiga/missgynnade regler för utställande av flipperspel. Men är det rätt att kritisera partier och regering på en sida som ej ska innehålla politik?

Så på SFS råder en mycket intressant inkonsekvens om vad som ska tolkas som politik.

Men det verkar som att flipperpolitik är tillåtet, moderator avslutar bensinskatt tråden med följande:
Citera
Sesså. Hur svårt kan det vara att hålla sig ifrån icke-flipper-relaterade politiska diskussioner på ett flipperforum?

Men det står inget i regelverket om att politiska frågor om flipper är tillåtet.

Bara några funderingar kring SFS hantering av politiska frågor.

/MS


Sonar

 • Hero Member
 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2937
  • Visa profil
Vad ska man säga, varje gång man stänger en tråd som är lite "känslig" så dyker sådana här trådar upp.

Ja, besluten kan verka inkonsekventa och med tanke på att de är olika personer som modererar och det utifrån ett (rätt så) generellt regelverk så kan man förvänta sig att det spretar lite.

De exempel på politik diskussioner som du nämner har skett med en ganska bra koll av moderatorerna. Nu kommer jag inte ihåg alla detaljer kring diskussionerna men om de hade gått för långt så hade de definitivt blivit stängda.

Jag försöker hellre fria än fälla i mångt och mycket så om någon gör ett "snetramp" med en kommentar som "regerigen är skit allt är deras fel" och ingen triggar på det utan följer dessa paroller från våra regler
Citera
Det bästa sättet att bemöta dumma inlägg är att ignorera dem. /.../
Försök ha överseende med det du anser vara andras tillkortakommanden. Om du finner ett inlägg från en annan medlem stötande eller upprörande svara då inte med ett inlägg som kan förvärra situationen. Det du bör göra är att kontakta en moderator via mail och ange vad som upprör dig i vilken tråd, så kommer vi att undersöka situationen närmare.


Hade någon mailat om dessa klavertramp så hade jag huggit direkt förmodligen. När det är flipperrelaterad polikt så försöker vi vara ganska öppna eftersom det främjar våra intressen.

Känns ganska dumt att förbjuda flipperpolitiska diskussioner i sveriges största (förmodar jag) flipperforum bara för att vara konsekventa.

Men om någon skulle spåra ut och ta det politiska i vidare svängar så skulle det bli tvärstopp.

Det vore ganska jobbigt om man ska ha ett regelverk som går ner och detaljstyr på alla nivåer, jobbigt att underhålla och jobbigt att efterfölja. Så jag tycker att ett ganska generellt funkar bra och man kan ju inte påstå att vi haft massa problem, eller?


Reglerna håller förövrigt precis på att få sig en lite uppputsning i samband med sfs renoveringen som sker men det kommer inte ske några större förändingar vad gäller sådant som ovan nämnts.


Om jag skulle hugga på och ta bort diverse kommentarer som är "klavertramp" men inte triggar någon så kommer jag få tillbringa mina dagar med att svara på såna här trådar och även snarlika mail.

Men men, jag ska försöka att i framtiden ta bort sådant bara för den goda konsekvensens skull.
« Senast ändrad: april 17, 2008, 12:51:09 av Sonar »


MS

 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 1253
  • Visa profil
 • Stad: Alingsås
Jag har absolut inte emot några politiska diskussioner. Snarare tvärtom, det måste få förekomma politiska frågor som rör flipperspel. Men dessa frågor är väldigt lätta att hantera då vi generellt har samma synpunkt på de rådande tillståndskraven och andra spörsmål som reglerar spelverksamheten. Så här uppstår inga dramatiska åsiktskiljaktigheter som i andra politiska frågor.

Jag håller fullständigt med om att admin ska gå in och stävja påhopp och andra angrepp mot personer.

Politiska frågor poppar upp här för att det är något som engagerar oss, därför tycker jag att det är fel att förbjuda det så länge det är sakligt utan personangrepp. Sen håller jag med om att tråden om Engla började handla om helt andra saker än vad som var tänkt, vilket är synd.


Sonar

 • Hero Member
 • Hero Member
 • *****
  • Antal inlägg: 2937
  • Visa profil
Det kommer inte tillåtas mer politiska diskussioner, det är 100% bestämt.

Trådar som har antydningar till politiska (eller religiösa) uttalande kommer att hårdgranskas och saneras.

Flipperpolitiska (och religiösa :-)) frågor kommer även i fortsättningen vara tillåtna. Kommentarer som inte direkt berör problemet (och inte strävar efter en lösning) och är politiska kommer garanterat att tas bort.

Hur vet man då vad man får och inte får skriva, det vet man inte riktigt utan man får gå på sin magkänsla. Är det så att man åker på pumpen och får sitt inlägg modererat så får man ta lärdom av detta. Dock så ska man inte ge så på och börja argumentera för sin sak att man hade rätt mot modereringen eller liknande, då är man ute på tunn is.

Ett par rent hypotetiska exempel på kommenterar som inte tillför något och kommer garanterat att tas bort:
Citera
"Den nuvarande regeringen har ju bara gjort idiotsaker så det är väl att förvänta sig"

"Vi måste säga ifrån mot det här galnastyret"

"Det är ju så klart den förra regerings fel att allt går åt helvete"

"Moms är jävla dumheter som regering X har hittat på för att ... "

"Jag har ingen lust att betala moms för att stöjda (valfritt öknamn på politiker eller styre)"


Som sagt dessa är ett par exempel på kommentarer som inte kommer tillåtas i fortsättningen. De är ganska så tilltagna och överdrivan för att göra en poäng.

Men som sagt. Allt är som förr, fast lite mer :-)


Tags: