Författare Ämne: Williams Aztec problem med start. EM-spel  (läst 486 gånger)

Aztec

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Williams Aztec problem med start. EM-spel
« skrivet: november 17, 2019, 18:10:17 »
Hej!
Får börja med att tacka för insläpp till forumet.

Jag har som sagt en Williams Aztec som jag kört fast lite med.
Jag har gjort rent hela spelet och kollat över switchar osv.
Spelplanen har jag fått att fungera precis som den ska, och poängrullar fungerar som det med (tror jag) :)

Vid uppstart står den på Game Over och spelare 1 lyser. Slänger i ett mynt och hör hur scoremotorn rasslar till och mycket mer händer inte där. Fortsätter då att testa slänga i mynt och och ibland startar det till och funkar. Varje gång jag får igång det så är det alltid 4 spelare, trots att spelare 1 endast lyser. Hjulet bak i backboxen som visar mynten vill inte ändra sig fast jag slänger i mynt, den nollställer sig dock när jag ökat på där manuellt. Resetknappen tycker jag också är lite lotto, ibland funkar den och ibland inte. Har självklart rengjort och det finns kontakt.

Jag har kört fast och vet inte riktigt vad jag ska leta efter nu. Är det bak i backboxen eller under spelplan man ska vara och gräva, eller kanske båda.

Jävligt svårt att förklara fel i text, men nån kanske har nåt tips vad jag ska börja pilla med.

En del av problemen jag beskriver fungerade innan jag börja rengöra scoremotor och alla switchar bak i backboxen. Men samtidigt löste jag massa andra problem.

Mycket tacksam för alla svar.

Mvh // Björn

Finns det nå proffs som bor i närheten av Söderhamn och kan tänka sig ta sig en titt så betalar jag gärna en slant :)

« Senast ändrad: november 17, 2019, 18:26:17 av Aztec »

Aztec

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Williams Aztec problem med start. EM-spel
« Svar #1 skrivet: november 17, 2019, 20:52:32 »
Misstänker att det blivit nå strul när jag tog lös alla swtichar på scoremotorn och rengjorde.
Det känns inte så lätt att felsöka.
Jag plockade bort swtich för swtich så alla sitter på rätt höjd osv, vet dock att jag råka snurra hjulet en gång medans en klase switchar var borta, Kan det göra nåt?
Och kan man råka dra skruvarna för löst eller hårt på just dom? Är ju nå brickor som ska "flexa"

Mvh

LOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 1191
    • Visa profil
SV: Williams Aztec problem med start. EM-spel
« Svar #2 skrivet: november 17, 2019, 21:03:42 »
Jag skulle gissa på att de nyuppkomna felen beror på att några switchar i scoremotorn eller nån annanstans där du rengjort inte har kontakt, eller har kontakt när de inte ska. (Eftersom felen kom när du var där och pillade). När du sätter tillbaka en "klase" switchar så kan du snurra på motorn (med spelet avstängt) så ser du om de öppnar och stänger som det är tänkt. Att snurra motorn när några switchar är borta borde inte spela nån roll så länge de hamnar på rätt plats sedan

Kreditrullen samt att det alltid är 4 spelare skulle jag tro beror på att några steppers (de stående hjulen) inte löper ordentligt pga smuts eller gamla smörjmedelsrester, om du inte gjort rent dem vill säga. Samma med att spelet inte startar varje gång.

Ta mina idéer med lite salt, jag har verkligen inte hållit på mycket med EM-spel.

IFPA ID #734

Aztec

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Williams Aztec problem med start. EM-spel
« Svar #3 skrivet: november 17, 2019, 21:10:39 »
Jag skulle gissa på att de nyuppkomna felen beror på att några switchar i scoremotorn eller nån annanstans där du rengjort inte har kontakt, eller har kontakt när de inte ska. (Eftersom felen kom när du var där och pillade). När du sätter tillbaka en "klase" switchar så kan du snurra på motorn (med spelet avstängt) så ser du om de öppnar och stänger som det är tänkt. Att snurra motorn när några switchar är borta borde inte spela nån roll så länge de hamnar på rätt plats sedan

Kreditrullen samt att det alltid är 4 spelare skulle jag tro beror på att några steppers (de stående hjulen) inte löper ordentligt pga smuts eller gamla smörjmedelsrester, om du inte gjort rent dem vill säga. Samma med att spelet inte startar varje gång.

Ta mina idéer med lite salt, jag har verkligen inte hållit på mycket med EM-spel.

Jag tror du har helt rätt i det du skriver.
Stående hjulen löper fint, men dom "rör" sig inte längre tror jag sen jag gjorde rent den där scoremotorn. Jag tror det är boven i dramat, får pilla mer med den :)
Credithjulet uppe i backboxen har jag aldrig fått nån snurr på dock, varken innan eller före rengöring. Dock så nollar den sig om man matat upp den förhand med spelet avstängt.

Jag får väl jobba vidare på scoremotorn, den absolut jobbigaste av dom alla och svårast att se switchar på tycker jag :)

Du ska ha stort tack för ditt svar! Fick jag lite motivation till att skruva igen.

Aztec

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Williams Aztec problem med start. EM-spel
« Svar #4 skrivet: november 17, 2019, 21:15:06 »
Om nån lite mer kunnig kollar på den här bilden.

https://www.ipdb.org/files/119/Williams_1976_Aztec_Schematic_Diagram_continuous.pdf

Vilken av dom där på scoremotorn hade ni gett er på först med dom problem jag har?
Är ju 8 stycken, vi säger att 1 är högst upp :)

Mvh

Aztec

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Williams Aztec problem med start. EM-spel
« Svar #5 skrivet: november 19, 2019, 20:43:11 »
Problemen lösta!

Det ena satt i score motorn, troligtvis fick det inte kontakt som det skulle.
Det andra satt på coin "motorn" Var en av spindelbenen som inte hade kontakt, då blev det 4 spelare hela tiden tydligen.

Naturligtvis hittar man ett till medans man håller på, men spelet är klart spelbart :)