Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bally

Sidor: 1 ... 405 406 [407] 408
6091
Flippersnack / Addams Gold
« skrivet: oktober 19, 2003, 02:10:27 »
Tyvärr Enoz, det spelet ska jag ha kvar bredvid gold-spelet. Jag har lagt ner så mycket jobb på den spelplanen så det spelet får stanna i samlingen.

Jag renoverade båda mina vanliga addams parallellt vilket var en fördel för det addams jag har kvar. Båda två hade sönderslaget trä runt hålet till stolen, så jag hade det ena addamsspelet som experimentspel då det var lite sämre skick. Båda spelens hål under stolen reparerades med Sipo-mahogny, som är ett hårt träslag. Jag lät kanterna vara raka istället för den avfasning som williams gjorde. därefter så monterade jag dit kraftiga plåtkanter (2-2,5 mm plåt) som skydd så att inte kanterna skulle skadas igen.
Sen återskapade jag grafiken runt hålet och satte dit mylar.
Nu är det lite mer sport att skjuta ner i hålet under stolen. Ett skott som är alldeles för lätt på normala addams-spel.

6092
Övrigt / Andra hobbys än flipper!
« skrivet: oktober 19, 2003, 01:52:08 »
Ahhh! Det är alltid trevligt att höra vilka andra skruvade intressen folk har.
Själv så samlar och renov. jag, förutom flipperspel, även arkadspel och Bally-banditer.

Tre gamla Chevor och en Jagga tar också en del av min fritid. Ja du Stellan, du och mr Pain är inte ensamma om gamla bilar här i forumet. Förresten, du har ju sett ett av mina gamla hgv-lik. Senast förra sommaren då jag hämtade ett par flipperobjekt som Mats L hade lagrat hos er i Bromma.

En del tid går åt till internetsurfande.
Sen tar jobbet i Spelautomatsamlarnas Förening sin tid. Just nu är det en medlemsresa på G. Nordtyskland är ett tänkbart resmål, Även ett mycket intressant resmål i södra Sverige har diskuterats.

Dan

6093
Övrigt / Medlemsantalet ökar ju, så snart kanske...
« skrivet: oktober 19, 2003, 01:28:12 »
En god vän till mig känner en del grymt bra tecknare i USA som kanske kan vara intresserade av att teckna en bild med loggan under. Jag har tänkt ta kontakt med någon av dessa tecknare för en bild för vår förening.

Mvh Dan

6094
Flippersnack / Addams Gold
« skrivet: oktober 19, 2003, 00:06:14 »
Jag köpte mitt gold för 36000:- men då fick jag med ett Sega Goldeneye. Så jag räknar med 10000:- för Goldeneye och 26000:- för AF gold. Vilket nog får räknas som ett hyggligt pris med tanke på skicket som var bra. Inget sönderslaget virke runt hålet till stolen. Och stolpen vid utgången för swamp står där den ska. ramper hela och fina. enda smolket i bägaren är en spricka i basplattan för bokhyllan (men det har jag på mitt vanliga Addams som jag har kvar och det Addams jag sålde till en god vän), och och två borrhål för låsbom. Sen saknades även certifikatet (#854). Om det är nån som har det eller vet vem som kan ha det, så är jag intresserad av att köpa det. Hittelön finns.

6095
Hårdvara / Angående Mylarplast
« skrivet: oktober 18, 2003, 23:18:05 »
Systemtext på Flemminggatan i stockholm säljer en tunnare plast som jag använder som mylar när jag renoverar spelplaner. fungerar alldeles utmärkt.
Då det gäller äldre elektroniska flipperspel, så bör en allmän varning utfärdas ang. mylarborttagning. I nio av tio fall så följer delar av lacken med p g a den brukar vara krackelerad och har ett dåligt fäste i spelplanen. Har ni ett äldre elektroniskt flipperspel (1976-85 med en sliten mylar, använd rubbing, polermedel och vax istället för att ta bort mylaren.
Speltillverkarna gick över till mer miljövänliga lacker (som inte tålde samma slitage som de äldre spelen) i samma veva som elektroniken gjorde sitt intåg i flipperbranschen. därav mylarer på tidiga elektroniska flipprar. Elektromekaniska flipperspel behövde bara mylar vid bumprar och slingshoots.

Danne

6096
Övrigt / Diskussion om lotteriinspektionens lagförslag
« skrivet: oktober 18, 2003, 22:58:27 »
När jag nämnde Lagförslaget så rörde jag tygligen om i ett getingbo. BZZZZZ!
Nåväl det finns faktiskt ytterligare en orsak till att Flipperspel och arkadspel försvinner på krogarna utan att det för den skull kommer dit några andra spel. Orsaken är att ett par bord till för matgäster, precis där flipprerna stod, betalar sig bättre är spelautomaterna. Det fick jag förklarat för mig. av krögare och personal, på flera krogar där jag tidigare spelat flipperspel.
Det finns flera pubar/krogar som har flipperspel som en social samlingspunkt och dragplåster, medvetna om att spelen inte genererar stora kassor, men som däremot drar in gäster på krogen.
Där känner jag själv igen mig, jag går mycket helre in på en krog/pub med ett par flipprar.
I början av 90-talet så brukade nästan hela vårat bluesband och gemensamma vänner, träffas på Getingboet varje helg, för att spela flipperspel, dricka pilsner och umgås. Det är en tid som jag saknar. det var härliga tider det.

Danne

6097
Övrigt / Diskussion om lotteriinspektionens lagförslag
« skrivet: oktober 11, 2003, 21:21:39 »
Jag  skulle personligen mycket hellre se spel som ger en nöjesupplevelse än en pengavinst, på krogarna. När jag går ut på krogen med goda vänner så vill jag uppleva nåt, en god samvaro men mina vänner, en god pilsner och ett trevligt parti flipper eller arkadspel. Jag går inte till krogen för att jag vill vinna pengar och jag skulle gärna se dessa pengaspel utbytta mot förströelsespel.
Sen så håller jag inte riktigt med Sonar då han talar om att förströelse-spelen skulle försvinna om spelmarknaden släpptes fri.
Det är övertygad om att det finns företag som vill kunna erbjuda ett brett spektrum av speltyper, och inte bara olika typer av spel om pengar.

6098
Flippersnack / Stigande flipperintresse VS. priser
« skrivet: oktober 11, 2003, 21:06:37 »
Det är lite trist med att vara hänvisad till en enda tillverkare, även om Gary Stern är en lika hängiven flipperspelsentusiast som sin bortgångne far Sam.
Är det nån som vet vad som har hänt med det nystartade företaget Chicago Pinball?
har de något spel som ska tillverkas eller har de gått i konken? Det måste finnas mängder med fd anställda med en massa flipperspelskunskap i och omkring Chicago. Man önskar att det blommade upp flera nya företag i flipperspelets huvudstad no1.

6099
Övrigt / Hur hittade ni hit?
« skrivet: oktober 11, 2003, 20:43:47 »
sonar du får nog flytta mitt senast inlägg oxå

6100
Övrigt / Hur hittade ni hit?
« skrivet: oktober 11, 2003, 20:42:42 »
[även detta inlägg flyttat]

6101
Hårdvara / Mycket knepigt fel
« skrivet: oktober 11, 2003, 14:28:41 »
Uddis, jag förmodar att det är det ostartade, orenoverade spel som köpte av mig, som inte lirar. funkar bumprarna överhuvudtaget (d v s funkar de om du inte har kopplat bort slingen som drar)? Har du kollat att slingshot-trissan är okey?

Mvh Dan

6102
Flippersnack / Stigande flipperintresse VS. priser
« skrivet: oktober 11, 2003, 14:13:07 »
Det som är trist är att de flesta utställarna har sålt iväg mängder med spel, så det är tveksamt om de har spel att ställa ut om det blir en ny flipperspelsboom. Jag har märkt genom åren att flipperintresset tycks gå i 10 årscykler.

6103
Övrigt / Hur hittade ni hit?
« skrivet: oktober 11, 2003, 14:01:51 »
Anledningen till att jag skaffade inloggning hit är att jag ville lägga in en kommentar ang flipper-SM. Strax efter att forumet startats så fick jag en förfrågan om varför jag inte var med. Jag förklarade då att det räckte att vara med i föreningen som vi bildade i aug förra året.
Den inställningen har förändrats hos mig då jag har insett att det är bäst för spelautomatshobbyn om man är med på flera håll. Sen är det så att vår förenings hemsida fortfarande är den provisoriska hemsida som en av våra styrelsemedlemmar slängde ihop förra  hösten.
Den nya sidan med forum m.m. som skulle knåpats ihop under våren har det inte hänt så mycket med p g a tidsbrist och kunskapsbrist (scripter).
Jag tycker att det vore bättre att kalla SFS för en sammanslutning eller ett sällskap snarare än en förening då det inte är en förening rent juridiskt. Det är alltid bättre att ha rätt benämningar så att inte folk blir förvirrade och får en felaktig uppfattning om vad SFS är.

[Del av inlägget flyttat till en annan tråd här i övrigt av Sonar]

Mvh Dan

6104
Köpes / Spel och delar sökes
« skrivet: oktober 10, 2003, 00:49:59 »
Är det nån som har ett Bally Nip-it til salu?
Jag söker även spelplans-plaster till Gottlieb's Surf Champ/Surfer, Williams Black Knight och High Speed. Jag har både nya och beg delar till flipperspel, arkadspel och ballybanditer att byta med, om någon känner för att byta delar mot delar. Jag söker även en hel del speldelar. Bland annat spelplaner i bra skick.
http://user.tninet.se/~hfj948j/spel-och-delarkopes.html

6105
Tävlingar / TACK!!!!!
« skrivet: oktober 09, 2003, 23:24:13 »
Synd att du åkte till Stockholm och inte fick uppleva någon mässa. Jag själv blev väldigt besviken på de utställare som sade sig vara intresserade av att ställa ut men som backade ur i sista stund.
Till Mässan 2004 så ska vi se till att ha en lista på utställare senast i augusti. Visar det sig då att utställarna backar ur, så får vi överväga att skrota hela mäss-idén. Det finns ingen anledning att arbeta för en mässa om intresset är noll hos utställarna. Flipper-SM/Svenska flippersällskapet och vi i föreningen, kommer i alla fall att arbeta för att nästa höst ska bli en intressant begivenhet för spelautomats-entusiaster.

Keep the games alive

Sidor: 1 ... 405 406 [407] 408