Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - JMX

Sidor: 1 [2]
16
Köpes / Intresse för samköp av Linde II's flipperparti?
« skrivet: maj 02, 2006, 06:36:43 »
Hej.
Tänkte se om det fanns intresse här för ett eventuellt samköp av Linde II's flipperparti. Som bekant är ju spelen tagna direkt från operating och har innan dess ömt vårdats av det eminenta företaget Good Luck. Därför är väl ett inte alltför orimligt antagande att skicket på spelen är ganska dåligt, i bästa fall.
Visning av spelen sker inte förräns tidigast på torsdag enligt informationen som finns, vilket gör denna diskussion lite surealistisk, men den kan nog ändå bli till viss del vägledande och tidsvinnande om intresse för detta tilltag finns.
Jag har försökt ordna spelen i värdeordning om man antar att spelen är i likvärdigt skick gällande smutsig-, repig- och trasighet, samt att spelen håller en nivå som kan kallas NMSS (nedremellansegmentsskick). Dessutom har jag försökt uppskatta ett pris på dem gentemot varandra så att totalen blir rätt. Dessa beräkningar är troligtvis totalt felaktiga och helt åt skogen, och ska mest ses som en mall och utgångspunkt för ev diskussion. Några av spelen har jag inte ens sett något försäljningspris på någongång, och då har jag istället utgått ifrån hur flashig flyern till
spelet sett ut när jag estimerat priset.

Listan:
Medieval Madness      26
Attack From Mars      19
Tales of The Arabian Nights   19
Champion Pub         16
Theatre of Magic      11
Theatre of Magic      11
Addams Family         11
Scared Stiff         10
Indiana Jones         10
Star Trek         10
Junkyard         10
Pinball Magic         10
Revenge From Mars      10
Demolition Man         7
World Cup Soccer      6
Indianapolis 500      5,5
Jackbot            4
=195500

En ganska kompetent samling spel faktiskt. Oftast när jag sett partiförsäljningar har nivån varit betydligt lägre när det gäller titlarna, och därför tror jag ett ev samköp inte skulle vara helt omöjligt att styra ihop, om skicket på spelen är något att ha dvs.

För att återknyta till verkligheten; det troligaste scenariot är naturligtvis att någon köper hela partiet osett innan visningen, och antingen packar in alla spelen i en container och skickar dom till ett land västerut (inte norge), eller också gnuggar lite på mitten av spelplanerna med t-röd, gör lite proffsiga lagningar med silvertejp, och lägger ut dom en och en som "spel i bra bruksskick" på blocket, och gör sig en hacka.

Dom frågeställningar jag ser:
1. Är detta parti värt sitt pris, med tanke på hur skicket kan tänkas vara?
2. Finns ev spekulanter på alla titlar här?
3. -Justeringar av relativt pris på listan.
4. Hur skall samköpet gå till? Transporter, lottningar om spel, vem ska ha pengar etc..

Brukar med visst avund läsa om hur arkadtorget lyckas styra ihop samköp, och det vore ju kul om vi här på SFS kunde prestera ngt liknande.

Jag förbehåller mig dessutom rätten att totalsåga detta inlägg efter jag fått sova lite.
Gonatt

17
Köpes / billigt TZ på blocket
« skrivet: februari 20, 2006, 21:24:50 »
Annonsen är från kl 13 idag så det kanske inte finns kvar, men till det priset så är det kanske värt ett samtal och fråga.

http://www.blocket.se/vi/7373252.htm

edit: klickbar länk

18
Hårdvara / Frågor om säkringar
« skrivet: februari 13, 2006, 02:48:59 »
Håller på och fixar på mitt ToM och har stött på några saker jag undrar över. Ingen av #44 lamporna i backboxen lyser, vilket gör att jag misstänker att en säkring kan ha gått, efter att ha konsulterat manualens fuse list tror jag att säkring "F114 +18V Lamp Matrix (8A, 32V, N.B.)" kan vara boven.

1. Alla andra säkringar ska enligt manualen antingen vara F.B. eller S.B. vilket jag antar menas fast blow eller slow blow, och har att göra med vilken typ av belastning en säkring ska tåla vid tex uppstart av spelet. Men säkring F114 är märkt "N.B." Vad betyder det? Har googlat lite, men inte hittat något vettigt.

2. Alla andra säkringar i listan är 250V men F114 för +18V Lamp Matrix är på 32V varför är det så?

3. När jag tar bort säkringen som ska vara F114 och läser på denna så står det på den T 8 AL250V, jag antar att det betyder att det är en 8A 250V säkring, vad spelar volttalet för roll? När jag söker efter säkringar på p4p så är den lägsta 32V säkringen jag hittar på 10A Slo-Blo, funkar den ändå?

4. Hur testar jag om säkringar är ok med en multimeter? Har läst det som står på marvins repguide, men fattar inte riktigt.

Hoppas det inte blev för rörigt.

Sidor: 1 [2]