Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - LDK

Sidor: [1] 2 3 ... 13
1
Flippersnack / Flippermatch i Umeå?
« skrivet: juli 11, 2012, 00:17:19 »
Finns det ngn aktiv flipper-sektion i Umeå? Är i Umeå några dagar och tänkte kolla om ngn vill köra nån flippermatch i all vänskaplighet? Megazone och Filmstaden är väl tänkbara spelställen.

2
Tävlingar / Regler och domslut i flippertävlingar
« skrivet: juni 04, 2012, 17:37:14 »
Har skrivit ett inlägg om regler och domslut i flippertävlingar HÄR.

Tanken är att hålla igång tankeverksamheten om dessa frågor. Det är ju lämpligt att justera och uppdatera de regler som finns till exempelvis SM, så att de stämmer överens med hur vi vill ha det.

Skriv gärna här eller i kommentarsfältet på bloggen om ni har något ni vill diskutera eller tycka till om.

3
På Outlane.se har vi inbjudit till en kul(pun intended!) debatt om huruvida tävlingar ska dela upp moderna och gamla spel i olika delklasser.

Intressant att höra för de som anordnar tävlingar runt om i landet.

Hoppa in på Outlane.se och dela med dig om din åsikt.

4
Flippersnack / Lär från proffsen
« skrivet: mars 19, 2012, 00:41:53 »
Vet att många här redan följer och kollar papa-bloggen, men vill ändå tipsa er som inte sett de senaste inläggen från förra årets slutspel i PAPA.

Kommentatorerna är lysande. Här kan man lära sig mycket.

Papa 2011 kvartsfinal match 1: Spiderman

Match 2 - Iron Man

5
Hårdvara / LOTR: Ringmagneten bränner transistorer
« skrivet: mars 12, 2012, 18:38:54 »
Felsäkrad spole (7A isf 4A) ledde till en bränd transistor. Bytte transistor t en tåkigare och kollade magnetens diod och switcharna som aktiverar ringmagneten. Spelet lyckas 'catch & drop' i test men när den i spel ska göra 'catch & throw' blåser den nya säkringen. Med ny säkring i hör man att magneten slår till direkt när man drar igång spelet (den surrar svagt) och när man låter den vara igång lite blåser säkringen.

Vad kan ha fått transistorn att korta igen?

Kan den lilla kondingen som sitter i drivkretsen (0.01mF) fått sig en smäll och nu orsaka detta?

6
Tävlingar / Spelsystem i SM
« skrivet: november 14, 2011, 17:23:45 »
Har letat med ljus och lykta efter den tråd där det förra året diskuterades om kvalpoängskalan i SM (för det fanns väl en sån?).

Nåväl, jag startar härmed en ny tråd.

1) Hur såg skalan ut förra året? (hittar inte någon beskrivning av detta) Var den helt linjär?

2) Hur går tankegångarna i år? (har läst årets regler och där låter det som att det lutar åt att bli en repris på förra årets poängskala)

7
Flippersnack / Vad kan man lära sig av toppspelarna?
« skrivet: oktober 11, 2011, 15:44:02 »
Har tittat en del på de tutorials och tävlingsmatcher som läggs upp på Tilt Warning-bloggen. Där kan man ju se duktiga spelare som Bowen Kerins, Keith Elwin, Cayle George, Jorian, Mats och många fler.

Har studerat deras spelsätt en del (främst Bowen Kerins) och kan notera ett par saker som skiljer oss dödliga från de vassaste spelarna:

1) Räddningar med flipprarna
Oerhört många räddningar från mittenrinn-situationer. Man tror att "nu är det kört" men med en perfekt tajmad flipp lyckas de precis toucha kulan och behålla den i spel. Men det är inte de lite mer våldsamma "slap saves" som jag och många andra kan göra hyfsat väl. Nej, det är lite "lösare" räddningar som inte nödvändigtvis leder till de vanliga slap save-räddningarnas stenhårda skott upp längs spelplanen (med stor risk för blixtsnabb retur och otagbar drain). Det är dessutom en ständig beredskap att hantera oväntade studsar från flipprarna eller inlaneguides. Flippertabbefaktorn är extremt låg.

2) Reaktionsförmåga
Blixtsnabba reaktioner verkar också vara på plats mest hela tiden vilket såklart är viktigt för att försvarsarbetet.

3) Siktet
Träffprocenten ÄR högre för toppspelarna generellt sett. Kanske inte jättemycket högre, men definitivt högre än oss övriga. Kolla exempelvis den Shadow-tutorial som Bowen bjuder på, där han under den sista delen (där han förevisar loop-strategin) inte missar en enda överloop direkt efter att han väl har satt en vänsterloopträff. Han gör självklart många missar också, men för vissa nyckelskott är träffprocenten under långa perioder hög.

4) Multiboll-skills
Bra förmåga att få kontroll under multiboll. Små subtila knep för att fånga upp kulorna och sen separera dom så att man kan komma åt de skott som man vill men med kulor fångade på den ”inaktiva” flippern. Finns inte bara ett eller två sätt att göra ”cradle separations” (vilket jag trott). Att sen dessutom behålla samma höga skottprecision under multiboll som under single ball är ju också en bra grej…


Man skulle kunna ta med ”Taktik” också, men där har man ju sett många spelare som har felfri taktik, men som ändå inte lyckas exekvera på samma jämna höga nivå som Kerins och gänget. Taktik kan alla lära sig, medans ovanstående punkter kräver spelskicklighet.

Sen borde nog en punkt vara nervkontroll och fokus…

Vad tror/tycker ni? Är jag fel ute? Är det andra saker som avgör?

8
Köpes / Köpes Dr Who
« skrivet: augusti 11, 2010, 02:27:33 »
Betalar bra för Dr Who i bra skick (helst i Uppsalas närhet).

Maila dropcatch at gmail.com
Eller ring 070-620 8373

//David

9
Hårdvara / Problem med Judge Dredds planet
« skrivet: september 05, 2008, 01:47:54 »
Planeten på JD har lagt av. Motorn funkar, och jag ser att ena delen av växellådan verkar snurra, men inte den delen som ligger utanför den "vanliga" växellådan.

Någon som har erfarenhet av att ha plockat isär lådan på JD och som kan berätta lite om vad som kan ha gått fel?

Har ju en gång haft växellådeproblem på Dr Who och då var det sista kugghjulet fixerat med en slags sprint e.d. på drivaxeln. Denna sprint hade pajjat och det hela fixades genom att steloperera kugget på drivaxeln. Är det något liknande jag ska förvänta mig även i detta fallet tro?

10
Hårdvara / Fish Tales - Reel-problem
« skrivet: september 05, 2008, 01:41:44 »
Håller på å jobbar med ett fish tales som beter sig flummigt med lockar/multiboll.

Det går bra att locka tre kulor som man ska, men sen när multibollen drar igång kickas endast två av kulorna ut. Det ser ut som att inför utkick #2 snurrar reel-hjulet lite för långt.

Misstänker opto-strul. Vad tror ni? Kan det vara något annat? (ex. sumpig mekanik i reel-drivningen?)


(hjälper en bekant, så jag har inte obegränsat med tid och access för att felsöka - därav behovet att få lite input innan jag gör ett nytt försök)

11
Tävlingar / Flippertävling på Rockbåt
« skrivet: februari 23, 2008, 17:13:47 »
Fick ett mail från en kille på Luger (konsertarrangör). De skulle anordna en s.k. rockbåt, dvs en finlands/ålandsfärja med rockband å dylikt. Och han ville ha en flippertävling ombord!

Personligen har jag varken tid eller ork att ta tag i ett sånt projekt. Men om ngn annan vill ta det så vore det väl grymt bra PR för flippertävlandet. En krängande båt är inte på ngt sätt är optimal som tävlingsarena, men han är medveten om detta och poängterade att det inte var en hyperseriös tävling på det sättet.

Format och antal spel oklart, men säg att man cappar antalet deltagare till 100 och kör ett hyfsat basic spelsystem så kanske man skulle klara sig med 5-10 spel.

En flippertävling på en rockbåt är en cool grej och jag tycker det vore kul om det blev av. Den skulle dessutom kunna ge WPPR-poäng. :-)


Någon hugad spekulant?

12
Flippersnack / Family Guy - Regler
« skrivet: september 09, 2007, 19:04:07 »
Tänkte det kunde vara på sin plats med lite utbyte av regel-kunskap för Sterns spel Family Guy.

Här finns ju ett ganska snitsigt regelverk att lära sig...

Ta till exempel det "lilla wizard mode:et": TV Wizard Mode (TVWM). När man spelat igenom alla fem vanliga uppdrag är det dags för TVWM (som måste tändas mha spinnern precis som vilket uppdrag som helst).

Upplägget är ju smått intrikat, men mycket kul. Inledningsvis räknas dina resultat från dom femn vanliga uppdragen upp. Varje "hit" under ett uppdrag ger en viss poängsumma, och alla poäng från dina "träffar/hits" summeras till en grund-jackpot. Om man inte lyckats märkvärdigt bra på uppdragen brukar man hamna kring 1,0-1,5M i grund-jackpot. Men om man lirat riktigt grymt under ngt eller flera uppdrag blir grundjackpoten klart högre.

När sedan kulan kickas ut är följande skott tända om jag sett rätt:

- Meg (typ T2-database)
- Chris (dr who-rännan som går upp förbi övre flippern)
- Rampen
- Monkey Jackpot-tunneln (som skjuts från övre flippern)
- Övre krock-kulan
- Nedre krock-kulan
- Lois-loopen
- TV-scoop (eller?)

Har jag missat något skott? (Är Brian och Peter med också?) Minst 7 st skott är tända i alla fall.

Så snart kulan kickas ur TV-scoopen börjar grundjackpoten räknas ner i relativt raskt tempo. När man sen skjuter något av ovanstående skott får man värdet av grundjackpoten ggr antalet skott man tagit sen grundjackpoten började räkna ner. Så första skottet ger 1 x Jackpot, andra 2 x Jackpot, osv. Men när ett skott träffas så är det förbrukat. Och dessutom räknar ju jackpot-värdet ner hela tiden...

Det går att resetta grundjackpoten och tända om alla skott genom att skjuta ner kulan i TV:n. Men det blir svårare å svårare eftersom TV:n måste "tändas om" varje gång genom att träffa ett visst antal skott (och det krävs bara fler och fler).

Lite frågor kring TVWM som ngn kanske har klurat ut:
- Poängsumman per skott för dom olika normala uppdragen, som adderas till grundjackpoten, hur stor är den? Olika för olika modes?
- Vid TVWM #2 och uppåt är poängen per hit högre. Hur mycket högre blir den?
- Hur lång tid har man på sig innan grundjackpoten räknat ner till 250k och TVWM avslutas? Ökar den tiden med grundjackpotens storlek, eller är den konstant?
- Hur många ggr kan man resetta jackpoten?

13
Tävlingar / Spelsystem på SM 2007
« skrivet: augusti 09, 2007, 13:15:56 »
Blir det samma som förra året, eller är det dags för SM att byta skepnad?

Jag gillar ju SM-upplägget i stort (gissa varför det användes på EM...), men personligen tyckte jag nog att 64 personer i ett rakt slutspelsträd var lite väl mycket. Dessutom är det alltid bra att i alla fall fundera på alternativa kval- och slutspelsupplägg.

14
Flippersnack / Pinball 101
« skrivet: juli 05, 2007, 17:45:46 »
Vet inte om folk har sett det här. Kolla flash-klippet.

Det är Keith Elwin (och hans brorsa) som håller på att spela en instruktionsvideo för hur man spelar flipper. Verkar bli riktigt bra och snyggt. Mycket slow-motion-bilder. :-D

På rgp säger Keith bl.a.:

Citera
Dont worry, there is a whole piece on bangbacks including why it works
on some games and not others, best place to hit and timing, slo mo
closeup's without the lockdown bar so you can see exactly what is
happening. Had to save SOME stuff for the DVD ;) We will do a better
AVI or MPG trailer upon completion with the final graphics. There is
also a good slingshot physics piece with what effect that nudging has
on them.  


På frågan om när DVD:n finns för försäljning var svaret:

Citera
Shooting for August... may get pushed back to sept.  


Som Mats beskrev det...riktig flipper-porr!

15
Tävlingar / EM 2007 - Kvaltider
« skrivet: juni 07, 2007, 01:25:07 »
Här är kvaltiderna för alla som fullbordat sin registrering. Vi har i möjligaste mån försökt tillgodose folks önskemål vad gäller dag för kval. Om ens förutsättningar har förändrats bör man kontakta david@europinball.org för att undersöka möjligheterna till justering.

Notera att kvaltiderna är preliminära, men att man bör vara på plats i så god tid som möjligt för att anmäla sig i tävlingskansliet.

Om du anmält dig för att vara funktionär kommer du få meddelande om funktionärs-schemat inom ett par dagar.

-------------------------------

GROUP 1 - Friday 15th of June - 17:30             
ABI   Anders   Birgersson   Skärholmen   Sweden
AXL   Axl   Hydén   Årsta   Sweden
EEL   Mattias   Ånstrand   Johanneshov   Sweden
FAN   Johan   Björklund   Stockholm   Sweden
JAY   Jens   Carlsson   Uppsala   Sweden
JOS   Johan   Småros   Stockholm   Sweden
LEF   Leif   Spångberg   Järfälla   Sweden
M_A   Jan   Vandesompele   Ghent   Belgium
PRO   Per-Olof   Romell   Tyresö   Sweden
REC   Rolph   Ericson   Enskede   Sweden
SHE   Johanna   Persbo   Stockholm   Sweden
TM   Torbjörn   Molander   Tullinge   Sweden
            
GROUP 2 - Friday 15th of June - 19:00             
ACE   Anders   Carlsson   Stockholm   Sweden
ADI   Adrian   Barp   St. Gallen   Switzerland
APB   Per   Holknekt   Stockholm   Sweden
ARK   Stefan   Arkinger   Stockholm   Sweden
AUT   Ulrika   Telerud   Solna   Sweden
BLE   Erik   Blücher   Stockholm   Sweden
BUD   Hans   Andersson   Göteborg   Sweden
C_P   Alvar   Palm   Göteborg   Sweden
CAB   Carl   Borgentun   Götelaborg   Sweden
CMK   Christer   Kytömäki   Eskilstuna   Sweden
DAH   Dan   Hagman   Stockholm   Sweden
DAJ   David   Jonsson   Täby   Sweden
DEM   Nicklas   Karlbom   Midsommarkransen   Sweden
DJR   David   Raison   Liphook   United Kingdom
DKG   Daniel   Gustafsson   Skara   Sweden
F L   Fredrik   Lindberg   Stockholm   Sweden
FG   Fredrik   Glenning   Eskilstuna   Sweden
FJN   Fredrik   Johansson   Göteborg   Sweden
HEN   Henrik   Lagercrantz   Uppsala   Sweden
HNK   Henrik   Hultman   Stockholm   Sweden
JG   Johan   Genberg   Göteborg   Sweden
JJ   Jonas   Jansson   Strängnäs   Sweden
JOE   Jorian   Engelbrektsson   Stockholm   Sweden
KAL   Karl   Mattsson   Surte   Sweden
KGB   Karl   Broström   Göteborg   Sweden
LEL   Reidar   Spets   Sunne   Sweden
LFS   Lyman   Sheats   Hoffman Estates   USA
M S   Markus   Salo   Alingsås   Sweden
MAJ   Martin   Johansson   Göteborg   Sweden
MCR   Mats   Runsten   Stockholm   Sweden
MET   Michael   Trepp   Chur   Switzerland
MIK   Mikke   Norlin   Stockholm   Sweden
MMT   Mikael   Tillander   Kungsängen   Sweden
PER   Per   Ahlenius   Falun   Sweden
PER   Per   Martinson   Borlänge   Sweden
PRI   Pierre   Riesen   Basel   Switzerland
RIK   Henrik   Björk   Uppsala   Sweden
ROB   Röbi   Sutter   Winterthur   Switzerland
ROS   Roger   Ström   Stockholm   Sweden
S P   Linus   Jorenbo   Stockholm   Sweden
SBD   Sabadon   Jonsson   Umeå   Sweden
SOS   Stéphane   Pinck   Les Clayes Sous Bois   France
SVE   Svante   Ericsson   Bromma   Sweden
TOD   Todd   Macculloch   Villanova   USA
TOP   Andreas   Elmeljung   Alingsås   Sweden
TTA   Trent   Augenstein   Delaware   USA
VPK   Daniel   Håkansson   Söder   Sweden
YOO   Helena   Walter   Uppsala   Sweden
ZPY   Simon   Olsson   Uppsala   Sweden
            
GROUP 3 - Saturday 16th of June - 10:00            
ACE   Joakim   Stork   Gävle   Sweden
ACL   Anthony   Croes-Lacroix   Brussels   Belgium
ALX   Alex   Duin   Sint Pancras   Netherlands
ALX   Alexander   Zurkowski   Warsaw   Poland
AS   Alan   Syson   Newcastle   United Kingdom
BLA   Christian   Balac   Alingsås   Sweden
CEL   Daniele Celestino   Acciari   Rocca di Papa   Italy
CNT   Lars-Erik   Brattström   Stockholm   Sweden
COL   Colin   Hampton   Chesterfield   United Kingdom
DEN   Dennis   Verleyen   Gent   Belgium
DEX   Charlie   Norberg   Malmö   Sweden
DIM   Dimitri   Verhoosele   Asper   Belgium
FLO   Thomas   Berberich   Miltenberg   Germany
GBZ   Johan   Klint   Sollentuna   Sweden
GER   Holger   Gerckens   D - 21368 Dahlenburg   Germany
GLV   Glenn   Verhoosele   Eke   Belgium
HOT   Henrik   Tomson   Alingsås   Sweden
IFK   Jörgen   Holm   Stockholm   Sweden
IKA   Ulrika   Trehn   Stockholm   Sweden
IND   Javier   Núñez   Ciudad Real   Spain
J L   Johan   Lundin   Eskilstuna   Sweden
JAG   Mattias   Andersson   Uppsala   Sweden
LIX   Magnus   Rostö   Stockholm   Sweden
M P   Martin   Pfeifer   Tübingen   Germany
MAF   Davide   Delprato   Bussoleno   Italy
MIC   Michael   Lindström   Lidköping   Sweden
MIT   Martin   Tiljander   Boxholm   Sweden
MSH   Marcus   Hugosson   Vetlanda   Sweden
P G   Petra   Goldmann   Weyhe   Germany
PJE   Phillip   Eaton   St Albans   United Kingdom
PM   Paul   Morris   London   United Kingdom
POP   Peter   Johansson   Stockholm   Sweden
QUO   Oliver   Kohrs   Hamburg   Germany
R G   Robin   Goldmann   Weyhe   Germany
RED   Tobias   Lund   Eskilstuna   Sweden
REY   Fredrik   Malmqvist   Skövde   Sweden
RIC   Richard   Dadd   Vigo   Spain
RMF   Ralph   Beckers   Schinveld   Netherlands
SBA   Sebastian   Evans   Stockholm   Sweden
STE   Stephen   Cornehl   Hamburg   Germany
TAC   Taco   Wouters   Sittard   Netherlands
TFF   Victor   Håkansson   Johanneshov   Sweden
TG   Tom   Geneyn   Torhout   Belgium
UHA   Urs   Hänseler   Rafz ZH   Switzerland
WAW   Jan   Barbasiewicz   Warsaw   Poland
WHY   Thomas   Kull   Uster   Switzerland
VMP   Vicente   Martinez Perello   Valencia   Spain
            
GROUP 4 - Saturday 16th of June - 14:30            
ADR   Adrián   Blasco   Ciudad Real   Spain
AEP   Antti   Peltonen   Helsinki   Finland
AMN   Angel   Martinez Navajas   Madrid   Spain
ANO   Albert   Nomden   Muntendam   Netherlands
BAP   Jochen   Ludwig   Berlin   Germany
BLK   Roland   Schwarz   Vienna   Austria
BOT   Jörgen   Boström   Stockholm   Sweden
BUL   Franck   Bona   Corbehem   France
CGM   Carlos   García Montoro   Valencia   Spain
CLN   Chris   Newsom   Charlottesville   USA
D K   Dirk   Klaver   Leeuwarden   Netherlands
E_F   Erik   Friberg   Uppsala   Sweden
EDI   Edwin   Mole   Bristol   United Kingdom
EKI   Eric   Buysen   Antwerp   Belgium
G S   Gerd   Schollen   Kapellen   Belgium
GRE   Greg   Mott   Poole   United Kingdom
HAB   Harri   Tuominen   Tampere   Finland
I G   Ingo   Gerhardt   Bonn   Germany
JAM   Daniel   Nowak   Belchatow   Poland
JEE   Eric   Erlandsson   Göteborg   Sweden
JJB   Jörg   Buchacher   Vienna   Austria
JPP   Jean- Philippe   Passarieu   Houilles   France
JVC   Juan   Escuder   Ponferrada   Spain
L E   Lieven   Engelbeen   Gent   Belgium
L T   Levente   Tregova   Steckborn   Switzerland
M A   Martin   Ayub   London   United Kingdom
MIK   Mike   Parkins   Reading   United Kingdom
MIW   Micke   Telerud   Stockholm   Sweden
ML   Maria   Lindgren   Göteborg   Sweden
MVG   Mark   Vandergugten   Zwolle   Netherlands
NAZ   Aurelie   Bona   Corbehem   France
NES   Neil   Shatz   San Francisco   USA
NKH   Norbert   Heuber   Enzersdorf a d Fischa   Austria
OMO   Olli-Mikko   Ojamies   Espoo   Finland
PAL   Patrik   Bodin   Stockholm   Sweden
PET   Peter   Schimek   Vienna   Austria
PFJ   Paul   Jongma   Groningen   Netherlands
PJS   P-J   Snygg   Uppsala   Sweden
PUR   Purre   Persson   Solna   Sweden
R W   Roy   Wils   Nijmegen   Netherlands
SAM   Sampo   Simonen   Espoo   Finland
SID   Mario   Höfels   Wuppertal   Germany
STK   Stefan   Karlhuber   Salzburg   Austria
VDB   Peter   van den Bergh   Schoten   Belgium
WIZ   Andreas   Harre   Burgdorf   Germany

Sidor: [1] 2 3 ... 13