Frispel

sedan 2001

T2 Problem gun cannot find home...

Yoshi

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 59
    • Visa profil
  • Stad: bollnäs
Hej.

startar spelet och "gunnen" åker bara fram och tillbaks, har kollat switcharna och de är ok. sen stod det i manualen om att chip U20, U18 on the cpu board is bad. var köper man sånna och vad kostar de på ett ungefär? eller kan det vara andra fel? kablar och lödningar ser ok ut.

Micke


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11542
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Chip kan med fördel tas ut och sättas in igen - det kan räcka.

Men U18 etc låter som ljudchip (om jag inte missminner mig) - borde inte påverka annat.


Yoshi

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 59
    • Visa profil
  • Stad: bollnäs
ok.  men vilket chip är det andra (U 18?) och var sitter det?  Tittade nu i spelet där motorn och allt det där till gunnern sitter,  och där är ett kretskort som det går 2 st molex kopplingar till, och på den ena sitter det två kablar och den andra sitter det bara en kabel(en grå)  men kollar man på kretskortet så ser det ut som att det borde vara en till kabel, men jag hittar ingen lös.  drar man ur den grå kabeln så slutar motorn att gå.  ska det bara vara en kabel där?

men ska prova att plocka i och ur några chip,  det kanske står på dem vad det är för chip?


kniven

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1242
    • Visa profil
  • Stad: Träslövsläge
Vänta lite med chippen... Kör Gun-calibration (eller vad den heter) i testmenyn först. Kolla sedan i single-switch-menyn så att switcharna verkligen funkar, inte bara att de 'klickar'. Switcharna och kablarna runt 'gun' lever ett hårt liv. Kolla noggrannt så ingen kabel är lös eller bara sitter i en tråd.
Ibland lossnar effektmotstånden på det lilla kretskortet som sitter under motorn. Vibrationer antar jag. De får lödas fast men det borde vara hackig gång istället för switchproblem.
U18 - U står för ic-krets, 18 är bara ett följdnummer och därmed kan U18 existera på mer än ett kort. U18 är ett ljudchip på ljudkortet men något annat på cpu-kortet etc, etc.

EDIT: stavfelen...
« Senast ändrad: november 28, 2007, 19:49:09 av kniven »


Yoshi

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 59
    • Visa profil
  • Stad: bollnäs
Nu fungerar det igen iallafall, gunnern började röra sig så fort man startade spelet och sen gick den hur länge som helst typ,  men jag märkte och kom på efter några gånger att när vi lyfte spelplanen lite så stannade gunnern i rätt läge,och kastade man då upp kulan i gunnern i spelmode fungerade det perfekt och den stannade i rätt läge så länge jag inte sänkte ner spelplanen i spelläge.  kollade så klart switcharna i test menyn och då fungerade dom perfekt konstigt nog(men då var ju spelplanen uppe...), men den ena såg väldigt sliten ut så jag bytte den ändå och nu fungerar det som det ska. visst kan det vara fel på skumma vis ibland:-)
« Senast ändrad: december 03, 2007, 09:24:30 av Yoshi »


Yoshi

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 59
    • Visa profil
  • Stad: bollnäs
Tack för alla råd som alltid lyckas få en att få spelen att fungera!!!!


Tags: cpu