Frispel

sedan 2001

Spelet startar om sig / stänger av sig / Resetar

ARE

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 941
    • Visa profil
  • Stad: OSLO

Tårtkenneth

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
OK, har lokalisterat BR1, BR2 och kondensatorerna.
Jag ser dock inget hål man kan skruva loss flänsen och ser inte hur ja ska kunna löda dit komponenterna utan att plocka ner kortet från backboxen.

Kan detta stämma? Hur klyddigt/riskabelt är det?


Liljeqvist

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 705
    • Visa profil
  • Stad: Påskallavik
Bara att plocka ner kortet, ta lite bilder med mobilen så du kommer ihåg var kontakterna sitter enklare. Brukar vara hål i kortet på baksidan så du kommer åt att lossa på kylflänsen över likriktarna,
Winners dont use drugs


Tårtkenneth

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
ok, tackar. Hur svårt e de o lödda dessa komponenter? Har lödat lite i skolan men inget avancerat. Såg just en video där det sas att man va tvungen o va jättenoga med att få lödtenn på båda sidor av kortet, annars kunde de göra så att de blev helt strömlöst. O sen att man kunde paja lödpunkter osv osv.

E fan livrädd för o göra detta ingreppet haha

Var får jag tag på kylpasta?
Vilket lödten ska ja använda och var får ja tag på de?
« Senast ändrad: juni 10, 2013, 20:05:31 av Tårtkenneth »


Kerus

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 10
    • Visa profil
  • Stad: Västerås

REO

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 215
    • Visa profil
  • Stad: Sköndal
Testa att mäta av lite kontrollpunkter på korten med olika volt-tal för att lokalisera var problemet är. Kolla i tråden för resetproblem var man skall mäta och vilken spänning det skall vara. Gå även över alla kontakter och motionera dessa lite då det ofta kan bli lite glapp efter transporter, kolla speciellt Z-kontakten mellan korten som kan ge dessa resetproblem


REO

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 215
    • Visa profil
  • Stad: Sköndal
På mitt spel var det glapp i kontakten för GI-belysningen som var problemet. Efter att jag lödde om där så upphörde problemen


P Q

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2025
    • Visa profil
  • Stad: Lomma

Tårtkenneth

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
P Q de hadde vart så jävla snällt. Ja kommer gärna, vet dock inte om ja hinner få komponenterna tills på onsdag.

Kan du skicka iväg tele nummer och adress. Ja kan dyka upp när som efter 16.30


P Q

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2025
    • Visa profil
  • Stad: Lomma
Jag tror att vi har komponenter om dina inte kommer.

Om du har Facebook har vi en grupp där vi skriver när vi ska dit. Annars har jag 0733-264426. Lokalen är på Vårvädersvägen 4I. Ring så stämmer vi av. Vi brukar vara där vid sex-tiden.


Tårtkenneth

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Mina komponenter har kommit, plockade ner kortet o ser att BR1 och BR2 har blivit bytta redan. Kan de va så att detta fortfarande kan va problemet? Att dom behöver bytas igen?


ARE

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 941
    • Visa profil
  • Stad: OSLO
De byttes nok mange ganger i løpet av een normal levetid, så ja. Bytt BR2 og C5.


Tårtkenneth

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
ok, 5-voltarn är bytt. Spelet startar inte om sig när ja trycker på båda knapparna. Men jag spelade 1h nu och under den timmen så startades spelet om 1 gång. "Vafan"!!.
« Senast ändrad: juni 13, 2013, 21:52:02 av Tårtkenneth »


ARE

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 941
    • Visa profil
  • Stad: OSLO
Sjekk spenning i veggen, kanskje den er lav. Eller kanskje du har en eller annen dings som slår av og på og som bruker mye strøm, på samme kursen?


REO

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 215
    • Visa profil
  • Stad: Sköndal
Har du hittat felet? Vore intressant att höra vad det var/är.