Frispel

sedan 2001

Skumt fel i STTNG

anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Ja, prolemen verkar ju aldrig ta slut... :-(

När jag får "Battle Simulation" och skjuter iväg kulan med kanonen så tror flippret alltid att man "lockat" en kula. Vad man än träffar så får man "ball locked" vilket resukterar i en väldigt skum "borg attack" mitt i "Battle simulation".

Pga av det felet så fattar inte flippret hur många kulor som är i spel sedan och man får två kulor när "battle simulation" tar slut istället...

Vad gör man??? :-o:-(


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2230
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Låter ju onekligen som ett switchfel...(nähä?!)

Jag kan inte bedömma om det är multibollbetonat (i så fall är det troligtvis standardfelet på bolltråget), eller om det är ett switchfel uppe på spelplanen.

Länk till Clay´s guide - bolltrågsproblemet

Länk till Clay´s guide - switchmatris-problem
(Se även inlägget från ThingLendBack om switchproblem)


Svårt att komma med något bra tips på vad det kan vara. Behöver mera info om exakt vad som händer. Sen vore det ju inte helt fel om någon meck-kunnig med ett STTNG kunde ge sin input.


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Tack för svaret!

Nu verkar det dessbättre som att felet har försvunnit av sig självt... :-)

Hoppas det inte kommer tillbaka! Hade hållt  på och pillat lite både under och över spelplanen och det kanske var det som gjorde att den blev lite hispig, jag vet inte...

Trevligt är det ju iaf! :-D


Andreas

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 269
    • Visa profil
  • Stad: nacka
Anarkizt: Kolla om optoswitcharna under vänster kanon är rena och fina, de sitter i bolltråget ovanför kanonen. Fast under spelplanen förstås. Kolla även de två korten som sitter fästa vid bolltråget som matar kulorna till "phasern" :) Det sitter en sockerbit fäst på varje kort. Är någon av de glapp, så kan spelet få för sig precis vad som helst. Mitt spel kunde t. ex. ge mig 12 shuttles och 3 lock samt att kanonerna stannade halvvägs.(Båda två samtidigt) Allt inom loppet av någon minut...

Edit: Kolla även de små blå motstånden fästa på de två korten. De kan också göra livet rejält surt för dig.
« Senast ändrad: februari 06, 2004, 23:08:58 av Andreas »


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Ok, tack! Strular det någe mer får jag kika närmare på det där... Är inget meckgeni direkt så det här är lite knepigt för mig... :-)


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Jaha, då var problemet tebax... Verkar som om jag får ta och titta igenom allt som ni tipsat om! :-(

Problemet uppstår då man ska skjuta med kanonen och ENDAST då, vilket är skumt. Så fort man skjuter på något target, vilket som helst, får man "ball locked"... Dock inte jämt, verkar alltså vara lite glapp någonstans...

*suck* Vad trist! :-o:-(


Andreas

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 269
    • Visa profil
  • Stad: nacka
Kolla sockerbitarna först. Dra loss dem och kolla att pinnarna inte glappar i lödningarna. Om de gör det, så smält bara lödtennet i kortet en aning så har du kontakt igen.

Edit: Om du har kortslutning där någonstans kan flera switchar aktiveras på en gång. När strömmen delas i flera riktningar samtidigt.
« Senast ändrad: februari 07, 2004, 22:03:47 av Andreas »


larson

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 143
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Låter lite som när mitt IJ brukade få för sig att man lockade bollar och spottade ut flera extrabollar från statyn! Jag kollade ALLT. Rengjorde det mesta. Inget funkade. Sen en dag pajade en säkring som blandannat gick till alla optos i spelet. Jag bytte den och problemet är som bortblåst! ( har fungerat felfritt i fyra månader nu. )

Min teori är att den gammla vacklande säkringen som pajade orsakade "flimmer" i opto systemet och därmed lurade spelet till att se spökbollar. Vad tror Ni? ( Det var förresten inte så konstigt att säkringen pajade för den som satt i var alldeles för svag! )

Hursomhelst tänkte bara att du kanske kan kolla säkringarna först innan du ger dig på krångligare saker. Tänk på att särkringar kan fungera bra när man slår på spelet för att sedan ändra karaktär och börja strula när det är uppvärmt. De kostar så lite.

Hoppas det löser sig... Vill själv ha ett STTNG en vacker dag!


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
larson: Tack för tipset! Alltid trevligt med "enkla" lösningar! Ska kolla säkringen!

Då är ju bara frågan: Vart sitter den säkringen som går till optoswitcharna??? :-P


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Hmm, körde lite switch test och på vissa ställen lät det inte som vanligt när man trycker fram med de röda menyknapparna (låter "tut" typ) utan det lät typ "tut, bööp", och på de switcharna stod det "(A)" i displayen... Vad betyder det?

De switcharna som det lät så här på var "U LGUN", "U RGUN", "L LOCK", "R LOCK" och det verkar ju stämma ganska bra med de switchar som jag har problem med...

Så vad tror experterna?


Andreas

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 269
    • Visa profil
  • Stad: nacka
Det skall bööpa på de switcharna. Blir det INTE bööp så är det nog fel. Anledningen till bööparna är att det ligger kulor där i default-läge. Har du en manual? I så fall skulle jag kolla säkring F115 samt F116.

Bööp on!


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Ok, jaha, där ser man! :-)

Ja, jag har en manual. Ska kolla upp de säkringarna!


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Om jag då ska skaffa nya säkringar, vart hittar jag såna? (säg inte att jag måste beställa igen, börjar bli trött på dyra porton)

Kollade på clas ohlson men de verkade inte ha rätt (3/4 A)...


larson

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 143
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Som en snäll medlem här i forumet tipsade mig om för ett tag sedan: http://www.elfa.se

Jag beställde därifrån och det fungerade smidigt. Jag tror de har nån butik också. Då slipper du ju portot! :)


anarkizt

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 114
    • Visa profil
  • Stad: haninge
Jo, jag var faktiskt inne på deras sida och kollade lite men tyckte inte de hade sådana säkringar... Får kolla lite nogrannare! :-)