Frispel

sedan 2001

Shadow-strul

s.w

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 418
    • Visa profil
  • Stad: Frösön
Jaha, har nu kikat lite närmare på TS. Jag har två fel i testrapporten som jag inte kan lösa. Jag har letat efter bästa förmåga men det känns som jag kört fast.

Höger EOS "stuck closed". Men den är öppen, kablarna sitter fast och verkar inte avskalade på nåt ställe. Dock finns olja i spolen och det är skitigt runt om. Har försökt torka bort skiten, men utan resultat.

Andra felet beskrivs så här i rapporten:
ER BAT.DROP BAD
CHK. SWITCH/COIL
Har inte lyckats lista ut vad det är.

Tipsa fort, jag vill spela i förrgår:-D


Mr M

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 366
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Hej,
Kolla mekaniken kring den lilla spolen som frigör droppisen. Går droppisen ner när du startar upp spelet?

M


s.w

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 418
    • Visa profil
  • Stad: Frösön
Mr M: Droppis? Menar du droptargets på battlefield?

Jösses vilka o-snygga lödningar till v flipperspole, han måste ha haft en 2" löpkolv:-o En kabel fick ingen kontakt och EOS satt med långa mm-gängade skruvar som tog i spolen:-o:-o

Jag kämpar vidare med tårarna rinnande.........

Edit: Och givetvis har skruvarna gått in i spolen!

Inker: Om du är en skadeglad typ så har du öppet mål nu!
« Senast ändrad: november 06, 2005, 00:04:13 av s.w »


Nikke

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 341
    • Visa profil
  • Stad: Stenungsund
Japp
ER BAT.DROP BAD
CHK. SWITCH/COIL

det är droptargeten vid battlefield entrèn
//Niclas


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11541
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Äsch, det där är väl inget att gnälla om. :-P

Med sådana priser får man räkna med lite down-tid och reservdelsinköp. Det där ska nog snart vara fixat!


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11541
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Äsch, det där är väl inget att gnälla om. :-P

Med sådana priser får man räkna med lite down-tid och reservdelsinköp. Det där ska nog snart vara fixat!


s.w

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 418
    • Visa profil
  • Stad: Frösön
Tja, ju mer jag fixar, desto fler fel verkar det bli.... lagar nog sönder kanske :-D

Bolltråget beter sig, skjuter upp 8 kulor när jag slår på spelet, sen lugnar det ner sig, klagar på 12v bl a.

Droptargeten strular fortfarande.

Opton för kicker funkar ibland, fast sällan, och ingen stuns i skottet heller.

Switchen vid högersväng i vänster Phurba la av.

V flipper slår två ggr och ramlar ned, men det var väl väntat med punkterad spole.

Switch 55 spökar.

Droptargetbanken bak på BF gör som dom vill, ibland uppe, ibland nere och nästan jämt några hit och dit.

Kontakten för nån GI är bränd.

Det saknas säkringar till div GI.

Lägger av för ikväll. Kom in på "listan" när jag testade spelet i a f.


Pinballark

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1116
    • Visa profil
  • Stad: Kalmar
Hej.
Eländes elände verkar det som.
Inget är omöjligt av det du beskrivit, men det bästa är om du har guts/erfarenhet av att plocka ner o shoppa spelet, för då får man insikt i allt som sätts dit och tillhörande funktionalitet.

Att sätta en skruv "rakt igenom en spole" låter helt absurt, men det går ju att åtgärda trots allt...se det som ett bättre alternativ än att en plastbit är trasig, för det är värre att fixa till (om än kosmetiskt).

Det mesta låter som rengöring och justeringar.

/Stefan


s.w

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 418
    • Visa profil
  • Stad: Frösön
Det som jag sitter fast i nu är switch 36 som slår av/på intermittent. Det är opton till battlefield kickern. Har bytt optos men ingen skillnad. På recievern så är det två kablar på den ena anslutningen och en på den andra.

Den "extra kabeln är skalad lång väg och skyddas av ett löst hölje. Har inte sett det på nåt annat ställe. Kan det vara så att den skall styra kickertillslaget?

Läste även på Marwin om intermittenta optos, det verkade som BR5 (unregulated 12v) kunde vara dålig, men skulle inte alla optos ha samma fel då?

Edit: Den indikerar open om jag tejpar för den ena delen.
« Senast ändrad: november 07, 2005, 00:49:23 av s.w »


callebe

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 281
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Ödets ironi slår till igen.

Jag läste denna tråd förra veckan, gick hem till min fina, felfria skugga och fick exakt samma dropfel som du! Nu tar man battlefield på löpande band och den diskuterade extrabollprocenten rakar i höjden...

Jag återkommer när (om) jag lyckas laga. Gör du detsamma, sw?


s.w

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 418
    • Visa profil
  • Stad: Frösön

callebe

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 281
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Jag hittade ett underligt metallbleck på botten av mitt kabinett och visst, det skulle sitta på droppisens switch (UNDER den gula flärpen på själva droppisen). Lagom svårt fel! ;-)   Å det funkade ett tag men sen verkade det som om switchen dödde. Åsså levde den. Å nu är den död. Lödningarna ser helt ok ut och när jag vickar på kablarna händer intet. Vart går kablarna sen? Jag antar att de går till nåt kort inne i backboxen, men vilket?

P.S. När jag testade droppspolen med uppfälld spelplan, rasslade det till och en skruv trillade ner nånstans ifrån. Undrar just om den hör samman med muttern som kom rullandes för en tid sedan...


callebe

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 281
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
NU har jag äntligen, äntligen bytt switch. När jag mätte på den gamle som då fortfarande satt i, gav den förra veckan inget utslag alls. Idag gav "alltid stängd"-benet utslag men inte öppna benet. Så min gode delägare och jag bytte till en ny och fin och testläget switch edges gav finfin resultat! Hurra!

Trodde ni, ja. Jag får nämligen inte bort testrapporten. Jag har testat med att sätta igång ett spel och pilla på den (vilket inte var helt lätt) ca 50 ggr och även att pilla på den i testläget switch edges. Ändå tror spelet att den inte funkar! Ännu märkligare blir det av att den gamla switchen trots allt verkar funka! Det gamla lödtennet verkar lite lurigt för på vissa ställen av benet funkar det inte.

Ivf, min fråga till er är alltså: kan det ligga nåt annat, betydligt mer komplicerat fel nån annan stans? Har jag fattat fel om hur man får bort felrapporter? Ska dioden verkligen ge 30 ohm åt rätt håll? (när vi lödde av den från den gamla switchen, passade vi på att testa och den gav 30 ohm åt ena hållet och väldigt många ohm åt andra)


callebe

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 281
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Jag tänkte att jag borde säga hur spelet gör vid uppstart och efter ett par uppstarter, försvann plötsligt kreditpunkten och felrapporten! Ett testspel gav vid handen att det verkade fungera alldeles enligt planerna! Konstigt. Att stänga av och sätta på är ett väl beprövat trix i min bok och jag testade det inför förra postningen oxå. Vad var det för skillnad nu? Nån som vet?

Nu ska det iaf bli skönt att slippa hamna i bf hela jämrans tiden! Det förtar lite av känslan när man har 110 träffar kvar till Khan och 5 extrakulor ligger och väntar i uppdragskoppen... För övrigt är det inte färre än 10 shadowloopar för att tända eb! Rekord?


Replicant

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 778
    • Visa profil
  • Stad: Bromma
Jag har för mig att switchen måste registreras under spel för att pricken ska försvinna. Märkligt, men (troligtvis) sant.

Kul att allt löste sig iaf!

Game on!
« Senast ändrad: december 17, 2005, 14:39:38 av Replicant »