Frispel

sedan 2001

Ljudproblem

alg2

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Norrköping
Har hämtat upp mitt Pool Sharks från förrådet.
Tyvärr har jag krångel med ljudet.
Krånglet är att jag inte får nått ljud alls.

Vid uppstart får jag ett "Boing!" vilket borde indikera att allt är OK.

Om jag vrider volymratten ökar/minskar susandet i högtalarna.

På CPU-kortet saknas SW1, som man annars kunde
använda för att göra en kontroll på ljudkortet.
(enligt repairguiden) Dock har det alldrig suttit nån switch där på mitt spel.

Vad kan vara fel?

/ALG


ZeeDee

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 786
    • Visa profil
  • Stad: Julita
Hej!
Kika på Länken. Tror att man även kan köra en ljudtest med knapparna innanför myntluckan(?).
« Senast ändrad: maj 03, 2005, 14:26:46 av ZeeDee »


alg2

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Norrköping
!
Har kört den testen och den raporterar inget fel,  
dock hörs inget ljud alls när den provspelar.

Någon som har en aning om vart felet kan sitta?

/ALG


alg2

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
  • Stad: Norrköping

COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Ett spel som stått stilla en längre period kan ha "tappat minnet" och konstiga saker kan hända, fast egentligen ingen komponent är trasig.

BYT batterierna på kortet i bakboxen (3 st. AA standard-batterier). Köp bra kvalitet, så att dem inte kan läcka efter några år.

När dessa är bytta - gör en "factory reset". Hur du gör detta, framgår i manualen. Har du ingen manual, ladda ner manualen från internet. Den finns på "http://www.ipdb.org/".

Det kan vara glappkontakt i kontakterna eller en säkring...

Vill du ha bra tips om service/reparation, kolla på "http://www.marvin3m.com/wpc/index2.htm".

Lycka till! Cocs
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


Tags: switch  switch