Frispel

sedan 2001

Ljud problem

Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Nu har jag fått igång Shaq Ataq äntligen.
- En likriktare var trasig, stirrade mig blind på fel av de 3 där är, trasig kontakt från trafon och en ic krets U8G.

Men det finns inget ljud, alla kontakter är där de skall.
Inbland då jag startar ett spel, funkar det ca 20 SEK.
Ibland finns det musik som ligger i bakrunden.

Vad kan det vara för fel ???????
Om ni tror det är någon komponent på ljudkortet som är trasigt, var isåfall kan man köpa dessa spec. komponenter??

Mvh


Ole

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 744
    • Visa profil
  • Stad: Sandefjord
If either both Auxiliary sound power fuses F10 and F11 are blown, no sound will work in the game. If only one Auxiliary sound power fuse is blown, usually the sound will still work (just not as loud).

Auxiliary Power Supply holds the sound amplifiers (TDA2040, but can be replaced with the less powerful TDA2030). Also the op-amp MC3403 (or LM324AN or NTE987) can be blown, along with the LM340T (or 7805) +5 voltage regulator. If the game boots with the "dual tone squelch" than the sound boards are working. The CPU board's A1P4 connector must be in place or the CPU board can not talk to the Sound board. If this conector is removed, the sound board won't boot properely and there will be no sound.


Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Tack för länkarna.

Skall köpa dessa o se vad som händer.

Sökringarna är hela

Tack


Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Kanon, det är nu beställt... Bara att vänta

Jag fick nämligen inte fram på sökningen dessa komponänter.

Hoppas det inte är mer som är trasigt...

Hoppas, hooppas det vill funka igen....

Gillar detta spel väldigt då det ger frikula och man kan spela ganska länge på en kula.
:-D


Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Tjena Ole Eller någon annan som vet.

Jag sitter här med manualen och tittar på Auxiliay power supply kortet.

Men jag hittar inte dessa 3 komponenter som näms här.

Någon som kan förklara???

http://lumamannen.com/pinball/shaq_attaq.pdf

Det konstiga är att ljudet funkar i ca ½ minut, efter uppstart??????


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11541
    • Visa profil
  • Stad: Borås

Lars

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Detta är väl ett Gottlieb-spel? Dessvärre har jag noll och ingen erfarenhet av dom.
« Senast ändrad: februari 04, 2008, 19:23:46 av Lars »


INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11541
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Ah, givetvis. Jag var lite stressad där. Sorry. :-D

Men grejen var att Ole kanske inte kollade vilket spel det var innan han postade inlägget?


Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö
Det var helt rätt uppgifter jag fick.
Jag har nu bytt ut dem och det är samma problem fortfarande.

Då jag startar spelet funkar ljudet en stund.
Led lamporna på båda ljukkorten blinkar, ledlampan på det större kortet slocknar och det översta lilla, slutar ledlampan att blinka, konstant sken.
Det blir samma resultat om jag kör utan Powersuplay kortet, Så det är inte där felet ligger.
Bör vara något på Ljudkortet ????:-)


Bloggy

  • Jr. Member
  • **
    • Antal inlägg: 93
    • Visa profil
  • Stad: Malmö

Tags: likriktare  cpu   power