Frispel

sedan 2001

Hjälp! Congoproblem

ola

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 261
    • Visa profil
    • Olas spelhåla fb
  • Stad: göteborg
Har ett problem med displayen. När jag kör displaytest och mycket lyser på den så försvinner det från kanterna och inåt lite grann. Det kommer på olika ställen hela tiden. Det liksom flimmrar, svårt att beskriva hur det ser ut.
Har kollat dispalyen och det är inte fel på den. Felet uppstod även när jag tagit en annan display. Testat att byta bandkablarna och även de andra kablarna. Har testat kondensatorerna c28 och c 42. På det kortet som dom sitter på finns inga fel, har testat det på ett annat congo och där funkade det.
Vad kan det vara för fel? Har gått in i väggen! Fattar ingenting!!!
Tack på förhand
Ola
« Senast ändrad: januari 15, 2007, 20:58:42 av ola »


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Men Ola, du får ju skriva vad problemet är :-)
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


ola

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 261
    • Visa profil
    • Olas spelhåla fb
  • Stad: göteborg
Du ska inte vara så snabb och du ska inte sitta vid datan! HAr man ett felvänt databord så har man. Slant ju till på return ju!!! :-)


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Här är bilden på Olas konstiga display. Han bad mig lägga upp den här. Är det ngn som vet varför displayen ser så konstig ut?

EDIT:
Den sitter på ett Congo (WPC-95).

EDIT 2:
Jag kan tillägga att:
* AV-kortet provats i annat spel utan problem.
* Displayen provats i annat spel utan problem.
* Bandkablarna bytts ut.

« Senast ändrad: januari 23, 2007, 20:16:06 av COCS »
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


LDK

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 2225
    • Visa profil
  • Stad: Uppsala
Ifall både displaykort och display är testat i annat spel och funkar bra där:

En spontan gissning...kablage/kontakter!

Kolla alla kablar och kontakter till displayen
Kolla alla kablar och kontakter till/från displaykortet

Rucka lite försiktigt på kontakterna och se om det påverkar något. (OBS! Hög spänning i vissa kablar till displayen, så ta det försiktigt)

Slitskontakter kan ju muppa sig. Sladdarna är ju bara nedtryckta i kontakten, så det händer att en eller flera kablar släpper. Kolla noga, eller mät med multimeter om du har kontinuitet genom alla kablar.
« Senast ändrad: januari 22, 2007, 13:30:23 av LDK »


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
LDK

Bra svar, tack!

Jag kan tillägga att:
* AV-kortet provats i annat spel utan problem.
* Displayen provats i annat spel utan problem.
* Bandkablarna bytts ut.
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


Grandelius

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 1514
    • Visa profil
  • Stad: Stockholm
Även om displayen testats redan så måste jag ju säga (det kanske uppenbara?) att det ser ut som att den är inbränd. Eller varför står det annars Free Play i testläget?

Sedan kanske inte detta har med problemet att göra, men helt fräsch verkar ju inte displayen...
Mighty Leader of the Junk Yard Fanclub


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Grandelius

Ditt påpekande är fullt förståeligt - det ser konstigt ut att Free Play syns, men det märkliga är att det såg inte jag när jag tittade på testet hemma hos Ola, men här på bilden syns det ju...

I vilket fall är displayen splajdans ny och funkar perfekt i ett annat WPC-95 spel.
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


Lars

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Min teori är att högvoltskomponenterna på displaykortet är lite trötta. Ju mer displayen skall lysa upp ju högre belastning blir det på dom. Detta hindrar inte att kortet kan fungera i ett annat spel som har en fräsch, mer lättdriven display. Olika fabrikat på displayer kräver olika mycket ström och framförallt om displayen är sliten eller inte.

Samtidigt kan säkert denna display fungera ok i ett spel som har fräscha komponenter på displaykortet.

När man byter dessa komponenter så byter man alla på en gång för att inte riskera att en felaktig icke bytt komponent omedelbart förstör dom man just har bytt. Färdiga kit finns att köpa hos tex P4P.
« Senast ändrad: januari 22, 2007, 18:39:24 av Lars »


ola

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 261
    • Visa profil
    • Olas spelhåla fb
  • Stad: göteborg
Lars: Fast hela displaykortet har testats i ett annat Congo och då funkade det bra. Har tagit alla kablar till displaykortet från ett annat spel och testat dom och det är ingen skillnad. Testade displayen i monster bash funkar 100% då.


ola

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 261
    • Visa profil
    • Olas spelhåla fb
  • Stad: göteborg

INK

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 11540
    • Visa profil
  • Stad: Borås
Ni har alltså även prövat att flytta allt (display, kablar och kort) till en annan maskin. Annars kan ju den displayen vara mer lättdriven.


rockywuff

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 180
    • Visa profil
  • Stad: Haninge
Om man går ett steg längre tillbaka i kedjan, får kort och display rätt spänningar? Fram med multimetern och kolla så att det inte är strömförsörjningen som är trött.


Lars

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 142
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Var hemma hos Ola igår och kunde konstatera att 62-volten faller neråt 25 volt när displayen är helt upplyst. Återkommer med info när vi bytt högvoltsdelen på kortet.
« Senast ändrad: januari 31, 2007, 19:55:13 av Lars »