Frispel

sedan 2001

Fish Tales Reel

Yannelos

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 48
    • Visa profil
  • Stad: Älta
Hallåj!

Har haft ett Fish Tales i ca 2 år nu och ibland har själva "reelet" som fångar upp kulorna hängt sig; då har det bara varit att stänga av spelet i ca 20-30 minuter så har det fungerat sen igen.

Men nu fungerar det inte alls, den står i samma position och jag får inget felmeddelande när jag startar upp spelet; någon som har koll på vad det kan vara för fel?

//Andreas


MCE

  • Full Member
  • ***
    • Antal inlägg: 172
    • Visa profil
  • Stad: Sundsvall
Hejsan

Kolla först om reel-motorn snurrar. För mig så var felet att jag fick byta tip102-transistorn på reel-kretskortet. Men snurrar den så är det antagligen felet nedan.

Kontrollera sedan att reel-gummi-slangen, som gör så att reelen snurrar, är hel och har ordentligt grepp om reelen. Dvs. att den inte är sliten och uttänjd. Det räcker kanske om den är smutsig också för att slira, så rengör den.

Ny reel-gummi-drivar-slang finns att köpa.


Yannelos

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 48
    • Visa profil
  • Stad: Älta
Hej!

Tack för svaret!

Reel motorn snurrar inte men bandet ser rätt trött och smutsigt ut; kanske ska köpa ett nytt band också?

Bästa stället att köpa på är p4p.no eller?


Yannelos

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 48
    • Visa profil
  • Stad: Älta
Hej!

Har bytt tip102 nu + bandet men det fungerar fortfarande inte. Ett par gånger så såg det ut som om hjulet snurrade lite lite grand typ 2 mm kanske...

Något tips på vad felet kan vara?

mvh
Andreas


COCS

  • Hero Member
  • *****
    • Antal inlägg: 4378
    • Visa profil
  • Stad: Göteborg
Motorn är kanske bränd.

Har du provat lägga spänning direkt på den?
COCS
Carl Olof Christian Sjöberg
Tel: 073-902 19 12
Jag är stolt ägare till Vampire, Fireball, Nip-It & 2x4MBC :-D


Yannelos

  • Newbie
  • *
    • Antal inlägg: 48
    • Visa profil
  • Stad: Älta
Det var lite otippat en diod på kretskortet som styrde reelet som var trasig...
« Senast ändrad: augusti 26, 2007, 13:57:52 av Yannelos »


Rastaman

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 320
    • Visa profil
  • Stad: Viskafors
Har fått samma problem tror jag. Börja med att den hacka lite sen la den av. Körde testen och låter man den stå kan den hoppa igång lite. Jordade q20 på powerkortet och då snurrar den. Tacksam för tips vart jag ska kolla härnäst.


Rastaman

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 320
    • Visa profil
  • Stad: Viskafors
Löste sig nu tog bort powerkortet löda dit ny tip102+in4004+2n5401 nu funkar det. Det skumma va när man mätte dom på plats veka det som dom va hela. Skit samma glad att det funkar igen:-D


Tags: diod  power  spänning