Frispel

sedan 2001

Jag måste uppdatera min samling

Uddis

  • Sr. Member
  • ****
    • Antal inlägg: 253
    • Visa profil
  • Stad: Visby
Ett par av mina spel står hemma hos en bekant.
De står i "allrummet" i studentkorridoren som han bor i.
Samme bekant fyllde år idag och hade en del gäster hos sig inklusive en släkting i 60års åldern.
Farbrorn stod och spelade på ett av spelen när jag kom och verkade uppskatta det, ärligt talat så var han rentutsagt uppslukad. En annan av släktingarna stod brevid och tittade på (han fick nog inte vara med) så jag passade på att växla ett par ord med honom.
Passade också, lagom stolt, på att påpeka att det var mitt spel. Farbrorn hörde det och berätta de att han spelat mycket flipper på 50-60talen. Jag tycker att han borde övat mer då för han var rätt kass ;-)
Anny way
Efter ett par rinnbollar så säger farbrorn, det här spelet är väll från 60talet. Minst sagt paff, kippandes efter andan, sa jag så pedagogiskt som möjligt till honom att spelet var från 1991(The Machine). Jasså tyckte han, dom såg ju ut så här på 50-60talet också.

Känner nu att paniken börjar sprida sig lite grann, måste jag ha Pinball-2000 spel för att folk inte ska tro att jag samlar på 40-50år gamla maskiner? Jag som inte ens gillar pb2k...
Kanske det räcker med DMD för att gamla farbröder ska upptäcka att det är lite modernare än när dom var ute i svängen.

Vad jag egentligen vill säga är att flipper verkar passa alla åldrar, farbrorn spelade efter en samling barn 2, 3 och 5år gamla, tror att dom var bättre ;-)
Förstår egentligen inte varför intresset har sjunkt så mycket, kan det ha att göra med att tillgängligheten blivit mycket lägre?
Det finns ju åtminstone en 4-5miljoner människor i det här landet som inte spelar dataspel dagarna i ända...


Tags: